Damian Lillard’ın takası aylar sürebilir

Portland Trail Blazers genel menajeri Joe Cronin, takımdan takasını isteyen Damian Lillard'ın ayrılığının aylar sürebileceğini söyledi.

Spor 12 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Lillard'ın transferi aylar alabilir.

Portland Trail Blazers’ın süper yıldız gardı Damian Lillard, takımdan takasını istedi. Lillard, lige girdiğinden beri formasını giydiği takıma bağlılığıyla dikkat çekiyordu. Oyuncunun çevresine şampiyonluk için iddialı bir kadro kurma konusunda başarılı olamayan Portland, bu yaza da çok iyi girmedi. Draftta 3. sıra hakkını takaslayarak Lillard’a şampiyonluk yolunda yardımcı olabilecek bir yıldız transfer edebileceği söylenen Blazers bu hamleyi yapmadı. Üstüne Jerian Grant’e 5 sene için 160 milyon dolar gibi tartışmalı bir kontrat verildi. 1 Temmuz’da bu kontrat verildikten bir gün sonra Lillard takasını istedi. Oyuncunun tercih ettiği takımın Miami Heat olduğu söylenirken birçok takas senaryosu dolanmaya başladı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Portland Trail-Blazers genel menajeri Joe Cronin “Öğrendiğim bir şey varsa o da sabırlı olmanın kritik olduğu. Takas sonrası dönemlerde iyi süreç geçiren takımlara baktığımızda takas döneminde sabırlı olmaları dikkat çekiyor. Benim yaklaşımım da şu ana kadar bu yönde oldu ve bundan sonra bu yönde olacak. Sabırlı olacağız ve takım için en iyisi neyse onu yapmaya çalışacağız. Durumun nasıl devam ettiğini göreceğiz. Aylar sürecekse de aylar sürecek” dedi.

Galatasaray'a EuroLeague'den bir hamle daha: Corey WaldenGalatasaray’a EuroLeague’den bir hamle daha: Corey Walden

Cronin son yıllarda sürekli Damian Lillard çevresine iddialı olabilecek kadrolar oluşturma çabasında olduklarını söyledi. Genel menajer “Doğru anlaşmaları yapmaya çalıştık Son yıllarda bir kere 7. bir kere 3. sıradan draft yaptık. Bu sezonlarda 7. sırayı takas değerine baktık ve ‘şimdi kazan’ stratejisine uygun oyuncuları alıp alamayacağımızı ölçtük. Seçtiğimiz Sheadon Sharpe’ın takasla alabbileceklerimizden iyi olduğunu tespit ettik. Aynı şeyi 3. sıra için de yaptık. Scoot daha iyiydi” şeklinde konuştu. Cronin, draft hakkını kullanmayı ve takaslamayı Lillard’ın inadına yaptıkları bir şey olarak nitelendirilmemesi gerekitğini belirterek “Dame’in bunu görüp ‘Bu hamle ‘şimdi kazan’ stratejisine o kadar da uygun değil. O zaman başka yerlerde bu fırsatı kovalayayım’ deme sebebini anlıyorum. Bu açıdan kendisini anlıyorum ve saygı duyuyorum. Başka yere gitmek istemesi mantıksız değil” açıklamalarında bulundu.

Lillard’ın gitmek için gönlündeki yerin Miami olması Portland’ın aksiyon alma hızında bir şey değiştirmedi. Takım hala teklifleri değerlendiriyor ve Cronin’in açıklamalarına bakılırsa bir süre daha değerlendirecekmiş gibi görünüyor.

FIBA ve EuroLeague uzlaştı: Fikstür eziyeti bitiyorFIBA ve EuroLeague uzlaştı: Fikstür eziyeti bitiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.