Hull City’de Rosenior dönemi sona eriyor

Türk iş insanı Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Championship ekibi Hull City, sezonu yedinci sırada tamamladıktan sonra menajer Liam Rosenior ile yollarını ayırmaya hazırlanıyor.

Spor 7 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Hull City, Rosenior'la yollarını ayırdı.

Hull City, Acun Ilıcalı’nın satın alma işlemini tamamladıktan sonra sportif olarak yükselişe geçti. Geçen sezonu 15. sırada tamamlayan kulüp bu sezon 7. sıraya kadar yükseldi. Uzun süre play-off yarışı veren Hull City, son haftaya kadar pota için iddiasını sürdürdü ancak başarılı olamadı. Liam Rosenior, Şota Arveladze’nin ardından göreve geldikten sonra geçtiğimiz sezonla beraber yükseliş başlamıştı. Bu yükselişi bu sezon da sürdüren Hull play-off potası için iddialı hale dahi gelmişti. Ancak hayaller suya düştü.

Sezon devam ederken Hull City, Rosenior ile üç senelik yeni sözleşme imzalamıştı. 39 yaşındaki teknik direktör, “Önümüzdeki birkaç yılın bizim için neler getireceğini görmek için gerçekten sabırsızlanıyorum. Umarım çok güzel anılar biriktirebiliriz.” ifadelerini kullanmıştı. Takımın mart ayında geldiği Antalya kampında konuşan İngiliz ““Acun Ilıcalı ile muhteşem bir uyumumuz var. Arkadaştan öte sanki kardeşim gibi. Her zaman bizi cesaretlendiriyor, hep pozitif. Acun hayatında el attığı her işte başarılı olmuş bir isim. Burada da başarılı olacak.” demişti.

Sezonun bitimiyle beraber Hull City ve Rosenior yol ayrımına geldi. Genç teknik direktörle anlaşan Hull City, Liam Rosenior’la yollarını ayırdı.

Zekâ yapay, sakatlıklar doğalZekâ yapay, sakatlıklar doğal

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.