Icardi’li Galatasaray, Karadeniz’de gemisini yüzdürmek istiyor

Galatasaray, zorlu Trabzonspor deplasmanına sakatlığını atlatan golcüsü Mauro Icardi'yi götürdü. Sarı kırmızılılar, zorlu maçta hasar almak istemiyor.

Spor 21 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Mauro Icardi, ilk yarıdaki maçta Trabzonspor'a iki gol atmayı başarmıştı.

Süper Lig’in 21. haftası dev bir mücadeleye sahne olacak. Soniki sezonun şampiyonları Trabzonspor ile Galatasaray karşı karşıya gelecek. Papara Park’ta yapılacak müsabaka, saat 19.00’da başlayacak. Karşılaşmayı hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek. Maç BeINSports 1 kanalından canlıolarak yayınlanacak.

Trabzonspor büyük üçlemesini tamamlama peşinde

Trabzonspor, ligde 20 karşılaşmada 11 galibiyet, 4 beraberlik, 5 mağlubiyet ile 37 puan elde ederek üçüncü sırada yer alıyor. Karadeniz ekibi, Galatasaray maçından da galibiyetle ayrılarak üçüncü sıradaki yerini koruyup yoluna devam etmek istiyor. Tabzonspor, bu sezon üç büyük rakibi karşısındaki dördüncü maçına çıkacak. Bordo-mavililer, sahasında Beşiktaş’ı 3-0, deplasmanda Fenerbahçe’yi 3-2 yenerken tek yenilgisini Galatasaray karşısında deplasmanda 2-0’lık sonuçla aldı. Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı mağlup eden Karadeniz ekibi, sarı-kırmızılı takımı da mağlup etmesi halinde bu sezon üç büyük rakibi karşısında da galibiyet alma başarısı göstermiş olacak.

Trabzonspor, Abdullah Avcı’nın ikinci döneminde ikinci büyük maçını oynayacak. Bordo-mavililer, Avcı yönetiminde Fenerbahçe’yi deplasmanda 3-2 yenerek 26 yıl sonra sarı-lacivertli takımı deplasmanda yenme başarısı gösterdi.

50 yıllık rekabette Trabzonspor ile Galatasaray 136 kez karşılaştı.

Trabzonspor’da yedi eksik

Trabzonspor’da Afrika Uluslar Kupası nedeniyle milli takım kamplarında bulunan Trezeguet, Pepe ve Onuachu forma giyemeyecek. Karadeniz ekibinde, Orsic ve Denswil’in sakatlıkları sürüyor. Abdülkadir Ömür ve Umut Bozok ise dün kadro dışı bırakılmıştı.

Galatasaray’da Mauro Icardi ve Davinson Sanchez kadroda

Süper Lig’de çıktığı 20 müsabakada 16 galibiyet, üç beraberlik ve bir yenilgi yaşayan sarı-kırmızılı takım, 51 puan topladı. Galatasaray, lider Fenerbahçe’nin iki puan gerisinde haftaya ikinci sırada girdi. Sarı kırmızılarda sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı bulunan Arjantinli golcü Mauro Icardi ile Kolombiyalı savunmacı Davinson Sanchez kadroya alındı.İki futbolcu Okan Buruk’un şans vermesi halinde sahada olacak. Sarı-kırmızılı takımda kırmızı kart cezasını tamamlayan Kerem Aktürkoğlu da Trabzonspor maçında görev yapabilecek.

Beşiktaş'a şok! Pendikspor dört golle apolet söktüBeşiktaş’a şok! Pendikspor dört golle apolet söktü

Dört futbolcu yok

Geçirdiği ameliyat sonrasında tedavisine devam edilen Sergio Oliveira, Afrika Kupası’nda mücadele eden ülkelerinin milli takımlarında bulunan Hakim Ziyech ve Cedric Bakambu ile Angelino ise Trabzon’a götürülmedi.

Cim Bom’da üç eksik

Galatasaray’da üç futbolcu, Trabzonspor maçının kadrosunda yer almıyor. Geçirdiği ameliyat sonrası tedavisine devam edilen Sergio Oliveira ile Afrika Kupası’nda mücadele eden ülkelerinin milli takımlarında yer alan Hakim Ziyech ve Cedric Bakambu, maçta görev yapamayacak. Sarı-kırmızılı takımda Abdülkerim Bardakcı ve Davinson Sanchez, müsabaka öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Alanyaspor son nefeste keyif çayı içti... 10 dakikalık VAR incelemesiAlanyaspor son nefeste keyif çayı içti… 10 dakikalık VAR incelemesi

Ligin en iyi savunma yapan takımı

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon en iyi savunma yapan takım olarak dikkati çekiyor. Süper Lig’de çıktığı 20 maçta 38 gol atan sarı-kırmızılı takım, kalesinde ise sadece 11 gol gördü. Yaptığı maçların 11’inde kalesini gole kapatan sarı-kırmızılı ekip, ligin en az gol yiyen takımı.

Rekabette 137. randevu

Galatasaray ile Trabzonspor, tarihlerinde 137. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan resmi ve özel maçlarda Galatasaray 61, Trabzonspor 44 kez kazandı. 50 yıllık rekabette Galatasaray 178, Trabzonspor 152 kez gol sevinci yaşadı. Ligdeki 101 müsabakada sarı-kırmızılılar 44, bordo-mavililer 32 galibiyet aldı. Süper Lig maçlarında Galatasaray 131, Trabzonspor ise 115 gol attı.

10 kişilik Karagümrük, Başakşehir'e vize vermedi10 kişilik Karagümrük, Başakşehir’e vize vermedi

Trabzon’da ev sahibi üstün

Trabzonspor, evindeki 50 maçta Galatasaray’ı 20 kez yendi. Sarı-kırmızılılar ise bordo-mavilileri deplasmanda 17 kez mağlup etmeyi başardı. Trabzon’daki 13 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor’un, 43’ü Hüseyin Avni Aker, 7’si Şenol Güneş Spor Kompleksi’nde oynanan maçlardaki 61 golüne, Galatasaray da 61 golle karşılık verdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.