İçki ve sigara kariyerini baş aşağı çevirdi!

Japon jimnastik takımının kaptanı 19 yaşındaki Shoko Miyata sigara ve alkol kullandığı gerekçesiyle 2024 Paris Olimpiyat kadrosundan çıkarıldı.

Spor 23 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Shoko Miyata hayali olan olimpiyatlarda yarışma şansını kaybetti.

19 yaşındaki Shoko Miyata 2022 Dünya Artistik Jimnastik Şampiyonası’nda denge aletinde bronz madalya kazandı. Japonya’nın uzun süre sonra olimpiyatlara katılmaya hak kazanan jimnastik takımının kaptanıydı.

Japonyalı sporcular Monaco’da kamp yaparken Miyata’nın alkol alıp sigara içtiği haberleri çıktı. Japonya’da 20 yaşından küçüklerin içki içip sigara kullanması yasak. Jimnastik Federasyonu (JGA) da sporcuyla görüşme kararı aldı. Monaco’dan ayrılan Miyata ülkesine döndü ve arada bir sigara içtiğini, ve haziran sonuyla temmuz başında Tokyo’da alkol kullandığını itiraf etti. Federasyonun sporcuların yaşı kaç olursa olsun sigara ve alkol kullanmasını yasaklayan kuralı uyarınca Miyata Paris Olimpiyatları’ndan men edildi. Japonya Paris’te beş değil, dört jimnastikçiye temsil edilecek. Miyata olayın ardından sosyal medya hesaplarının hepsini kapattı.

Kararın ardından JGA Başkanı Tadashi Fujita şöyle konuştu: “Bu durumun verdiği büyük rahatsızlık için kalbimizin derinliklerinden özür dilemek istiyoruz. Gerçekten üzgünüz. Bu sadece Miyata’nın sorumluluğu değil. Tüm Japonya jimnastik dünyası sorumlu bundan. O işlediği suçun cezasını çekmeli ancak biz de sporcumuzu desteklemek için elimizden geleni yapacağız. Böylece geleceğe doğru yeni bir adım atabilir.”

Cimnastik Milli Takımı, Paris 2024 öncesi düzenlenen toplantıda buluştuCimnastik Milli Takımı, Paris 2024 öncesi düzenlenen toplantıda buluştu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.