Adana Demirspor’da maaş krizi yaşanıyor

Fransa basınından Fabrice Hawkins'in iddiasına göre Adana Demirspor'da bazı futbolcuların maaş ödemelerinde sezon başından bu yana gecikme yaşanıyor.

Spor 11 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Adana Demirspor'da maaşlar yatmıyor iddiası.

Adana Demirspor Süper Lig’de son olarak Galatasaray’a 3-1 yenildi. Önceki dört lig maçında da olumlu sonuç alamayan Demirspor 3-2’lik Samsunspor yenilgisinin ardından Hollandalı çalıştırıcı Patrick Kluivert’la yolunu ayırdı.

Fransız basınından Fabrice Hawkins’in iddiasına göre krizin boyutu görünenden büyük. Habere göre Adana Demirspor’da sezon başından bu yana bazı futbolcuların ödemelerinin geciktiği ve birçok ismin takımdan ayrılmak istediği öne sürüldü. Aynı haberde yıldız kanat oyuncusu Yusuf Sarı için Ligue 1’den Toulouse ve Lyon gibi ekiplerin talip olduğu, Lyon’un yıldız futbolcu için beş milyon euro ödemeye hazır olduğu belirtildi.

Taraftar Seçil Erzan'a küfretti, Arda Turan kızdıTaraftar Seçil Erzan’a küfretti, Arda Turan kızdı

Ödeme sorunları nedeniyle M’Baye Niang ve Younes Belhanda’nın da ayrılmak istediği söylendi. Dinamo Moskova’nın da başarılı savunmacı Andreaw Gravillon’a teklif yaptığı belirtildi. Geçen transfer döneminde Reims’ten kadroya katılan oyuncunun 2026 yılına kadar sözleşmesi var.

Ödeme sorunuyla ilgili söylentiler daha önce de çıkmış, Başkan Murat Sancak sosyal medya hesabından adeta iddialara yanıt vermişti.

Sancak: Haberler kısmen doğru

Adana Demirspor’da başkan Murat Sancak da haberleri doğrular nitelikte konuştu ve “Maaşlar konusunda sıkıntı haberleri kısmen doğru. Bunlar her kulüpte olabilecek konular ama Adana Demirspor’da olunca herkes balıklama atlıyor. Herkes kendi takımını takip etsin derim. Aşılmayacak bir durum değil” dedi. Sancak ayrılması gündeme gelen futbolcular için de “Bazı futbolcular ayrılmak istiyor, haberleri içinse diyeceğim şu; gitmek isteyeni hiçbir zaman zorla tutmadık, tutmayacağız da. Devre arasında gidecek ve gelecekler olacak. Futbolda bunlar var” dedi.

‘Yusuf’a üç kulüp talip’

Başkan sadece ödemelerle alakalı gecikmeyi değil Yusuf Sarı iddialarını da doğruladı. “Yusuf Sarı ile alakalı Beşiktaş’tan herhangi bir teklif bana ulaşmadı, ama yurt dışında üç kulüp ciddi şekilde ilgileniyor. Ederini bulan futbolcu gitmek isterse ve kulüp menfaatine olacaksa niye olmasın. Ama transfer konularına bugün değil transfer döneminde bakılır” dedi.

Murat Sancak: Play-off adil değilMurat Sancak: Play-off adil değil

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.