İddia: Yayıncı kuruluş, TFF’ye ‘İhaleye çıkın’ resti çekmiş

TFF ile Kulüpler Birliği "Yayın İhale Komisyonu" çerçevesinde ortak temsilciler aracılığıyla çalışmalara başladı. Süreç tazeyken yayıncı kuruluştan şok bir hamle geldi. BeIn, "İhaleye çıkın" çağrısı yaptı.

Spor 24 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Yayıncı kuruluştan TFF'ye şok rest.

Süper Lig yayın ihalesi Türk futbolunun belli dönemlerde en tartışılan konusu. Yayıncı kuruluşa göre korsan yayının yol açtığı erezyon, 2023-24 sezonu için getirinin 100 milyon dolar altına düşmesine neden oldu. Oysa BeIn Türkiye’ye geldiğinde önerdiği ücret sezonluk 500 milyon dolardı.

Son olarak 2022-23 sezonu başında yapılan ihale sonucu sözleşme 2 sene daha uzatılmıştı. Federasyon Başkanı Mehmet Büyükekşi “Süper Lig yayın ihalesinde uzatma yoluna gitmek zorunda kaldık. Ama 1 sene sonrası için şimdiden kolları sıvayacağız” demişti.
Bu sezon sonunda bitecek sözleşme için TFF ve Kulüpler Birliği temsilciler aracılığıyla “Yayın İhale Komisyonu” kurdu ve 23 Kasım tarihinde ihale şartnamesi ve ihale tarihi üzerinde mutabakat sağlandığını açıkladı.

Bu süreçte TRT’den Barış Yurduseven flaş bir haber yaptı. Habere göre yayıncı kuruluş BeIn, TFF’ye “sözleşmeyi iyileştirip uzatmayı düşünmüyoruz, ihaleye çıkın…” resti çekti. Konuyla alakalı henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

TFF ısrarlı: Galatasaray ve Fenerbahçe Arabistan yolcusuTFF ısrarlı: Galatasaray ve Fenerbahçe Arabistan yolcusu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.