İhtiyarlara yer var! ‘Kral’ pişman etti

'Kral' lakaplı LeBron James kendisine ihtiyar diyen Mempihs Grizzles oyuncusu Dillon Brooks'a sahada yanıt verdi. Miami Heats'te 33 yaşındaki Jimmy Butler ise son şampiyon Milwaukee Bucks karşısında tarihi bir performansa imza attı.

Spor 26 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

6 gün önce NBA Batı Konferansı’nı ikinci sırada bitiren Memphis Grizzlies, Los Angeles Lakers’ı 103 -93 yenerken karşılaşmaya LeBron James ve Memphisli Dillon Brooks arasında yaşananlar damga vurdu. LeBron James bulduğu bir sayı sonrası kendisini tutan Dillon Brooks’a sözlü şekilde sataştı. Brooks ise kazanılan maç sonrası LeBron James hakkında şu açıklamayı yaptı “O artık ihtiyar. Onun üzerine gitmeye devam edeceğim. Savunmamı geçip 40 sayı atmadığı sürece rakip bir oyuncuya saygı göstermem.”

Alperen Şengün'ün yeni koçu belli olduAlperen Şengün’ün yeni koçu belli oldu

Kral’ı kızdırdı

Bu açıklama LeBron James üzerinde adeta bir doping etkisi yaptı. ‘Kral’ Lakers’in Memphis Grizzlies’i 111-101 yendiği maçta 25 sayı, 9 ribaunt, 5 asistle oynadı. Dillon Brooks, topu rakip sahaya getiren LeBron James’in kasık bölgesine eliyle vurması üzerine 3. çeyreğin başında oyundan atıldı.

Kawhi Leonard’ın kız kardeşine müebbet hapis cezası!Kawhi Leonard’ın kız kardeşine müebbet hapis cezası!

4. maçta tarihi performans

Serinin 4. maçı ise LeBron James’in tarihi performansına sahne oldu. ‘Kral’ önce normal sürenin bitmesine 0.8 saniye kala attığı turnikeyle maçı uzatmaya götüren isim oldu. Daha sonra da Lakers’ı 3-1’lik galibiyete taşıdı. 4 galibiyete ulaşan takımın tur atlayacağı seride James, 22 sayı, 20 ribaunt ve 7 asistle oynadı. 38 yaşındaki LeBron James James, Wilt Chamberlain’i geçedek NBA tarihinde bir maçı ’20-20′ ile bitiren en yaşlı oyuncu olmayı başardı. Kral ayrıca 2004’te Shaquille O’Neal’in Detroit Pistos’a karşı 36 sayı ve 20 ribaunt yaptığı maçtan bu yana bir playoff karşılaşmasında 20 -20’ye ulaşan ilk Lakers oyuncusu oldu. LeBron James ayrıca Memphis’e karşı kişisel ribaunt rekorunu da kırdı. James 2023 Şubat ayında tüm zamanların NBA sayı rekorunu Kareem Abdul-Jabbar’dan almıştı.

En iyi 6. adam ödülü Malcolm Brogdon'a gittiEn iyi 6. adam ödülü Malcolm Brogdon’a gitti

Shaquille O’Neal’den Dillon Brooks’a: 20+20=40

Yorumculuk yapan Shaquille O’Neal’in maçtan sonra hedefinde LeBron James’e ‘ihtiyar’ diyen Dillon Brooks vardı. O’Neal, “Dillon Brooks, karşısında 40 sayı atana kadar kimseye saygı duymayacağını söyledi. 20 ve 20 40 eder, umarım LeBron’a saygı duyar.”


Bir başka ‘ihtiyar’ Butler’dan tarihi performans

LeBron James ‘İhtiyarlara yer var” dedirttiği gecede Doğu Konferansı’nda bir başka ‘yaşlı’ NBA yıldızı Jimmy Butler, son şampiyon Milwaukee Bucks karşısında unutulmayacak bir performansa imza attı. Miami Heat’in Milwaukee Bucks‘ı 119-114 yenerek seriyi 3-1’e getirdiği maçta Butler, yüzde 67 ile şut attı, 56 sayıyla oynadı. Butler, LeBron James’in 2014 yılındaki 49 sayısını geride bırakarak Miami Heat tarihinde bir play-off maçında en çok sayı atan kişi oldu. Ayrıca 33 yaşındaki Butler, NBA tarihinde bir playoff maçında en çok sayı atan 4. oyuncu unvanını ele geçirdi. 56 sayı aynı zamanda Butler’ın kariyer ve playoff rekoru olarak tarihe yazıldı.

Kings’in kaderini değiştirdi ödülünü aldıKings’in kaderini değiştirdi ödülünü aldı

Play-off’a 8. sıradan giren ve Doğu’nun birincisi Milwaukee Bucks ile eşleşen Miami Heats, bir galibiyet daha alırsa rakibini eleyerek üst tura çıkacak. Miami’nin galibiyetiyle 1984’te 16 takımlı play-off formatına geçmesinden bu yana 4. kez NBA’de 1 numaralı seri başı, son sıradan giren bir takıma karşı 3-1 yenik duruma düştü. Butler, maçtan sonra “Kimse bize inanmasa bile bu kadronun, organizasyonun neler yapabileceğimizi biliyorduk. Elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.