Halterde iki kadın, üç altın, bir rekor… Bu gurur Türkiye’nin

Avrupa Halter Şampiyonası kadınlar 45 kiloda Cansu Bektaş iki altın ve bir gümüşle Avrupa şampiyonu, Gamze Altun ise bir altın ve bir gümüşle Avrupa ikincisi oldu.

Spor 12 Şubat 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Halterde bu gurur Türkiye'nin.

Türk kadını bu kez de Avrupa Halter Şampiyonası’na damgasını vurdu. Kadınlar 45 kiloda koparmada milli sporcu Cansu Bektaş 70 kilogramlık ağırlığı rahat kaldırarak yarışmaya başladı. Cansu ardından 73 kilo için geldi ve ağırlığı kaldırarak altın madalyayı garantiledi. Toplamda da avantaj sağlamak için 75 kilogramlık ağırlığına gelen Bektaş burada adeta gövde gösterisi yaptı.

Silkme kategorisinde ise Gamze Altun şov yaptı. 92 kilogramlık ağırlığı kaldırdı ve altın madalyanın sahibi oldu. Gamze toplamda da ikinci sırayı elde etti. 45 kiloda sporcumuz Cansu Bektaş koparmanın ardından toplamda da 163 kilograma ulaşarak Avrupa’nın en iyisi oldu.

Cansu zaferin ardından “Sakatlıktan döndüm, İstiklal Marşımızı okuttum. Kendimle gurur duyuyorum” dedi. Gamze “Sürekli daha fazlası için çalışıyorum. Daha iyisini yapacağımı biliyorum. Rekabetimiz çok güzel” diye açıklama yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.