İki taraftan açıklama: Batsman Galatasaray için gün sayıyor

Fenerbahçe’de yönetim kurulu üyesi Acun Ilıcalı Michy Batshuayi ile devam etmeyeceklerini açıkladı. Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu ise oyuncu için temmuz ayını işaret etti.

Spor 20 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Acun Ilıcalı, Batshuayi'nin durumu hakkında konuştu.

Türk futbolunda son günlerin gündemi en fazla meşgul eden konulardan biri golcü futbolcu Michy Batshuayi’nin geleceğiydi. Belçikalı 2021-22 sezonunu Beşiktaş’ta geçirdikten sonra son iki sezonda Fenerbahçe’de forma giymişti. Oyuncunun 2+1 yıllık sözleşmesi sona erdi. Yeteri kadar ilk 11’de yer almadığı için opsiyon da devreye girmedi ve oyuncu serbest kaldı.

Fenerbahçe futbolcu için düşük bir imza parası ve her yıl için üç milyon euro’dan üç yıllık sözleşme teklif etti. Sports Digitale’in haberine göre ezeli rakip Galatasaray’ın teklifi daha cezbediciydi. Belçikalı da tercihini Galatasaray’dan yana kullandı. Futbolcunun 1 Temmuz’da resmî olarak serbest kalınca sarı-kırmızılı ekibe imza atması bekleniyor.

Oyuncunun durumu hakkında açıklama Fenerbahçe cephesinden geldi. Yönetim kurulu üyesi Acun Ilıcalı konu hakkında “Hocamız Jose Mourinho ile yaptığımız toplantılarda santrfor konusunda başka bir yol haritası belirledik. Transfer çalışmalarımız ve görüşmelerimiz olumlu şekilde sürüyor. Taraftarlarımızın bunu da bilmesini istiyorum. Arzu etseydik Batshuayi’yi takımda tutardık. Taraftarımız sabırlı olsun, bize güvenmeye devam etsin” dedi.

Batshuayi adım adım Galatasaray'aBatshuayi adım adım Galatasaray’a

Galatasaray cephesi temmuzu bekliyor

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu oyuncunun transferiyle alakalı gelen soruya “Michy Batshuayi ile resmi imzalar atılmadı. Resmi imzalar atılmadan bir şey söylemem doğru değil. İlgilendiğimiz, beğendiğimiz bir oyuncu. Görüşüyoruz. Bir aksilik olmazsa transfer dönemi resmi olarak başladığı zaman çok daha net cevaplar verebilirim” şeklinde yanıt verdi.

Hatipoğlu transfer gündemiyle alakalı açıklamalarına “Leon Goretzka Bayern Münih’te oynayan son derece başarılı bir oyuncu. Çok ciddi maliyeti olan da bir oyuncu. Gündemimizde şu an için yok. Biz Galatasaray için doğru transferi yapmaya çalışıyoruz. Aaron Wan-Bissaka ve Lorenz Assignon listemizde olup takip ettiğimiz isimler. Ancak listemizde 6-7 oyuncu var. Oyuncunun Türkiye’ye bakış açısı, oluşacak toplam maliyeti… Okan Hocamız’ın ve scout ekibimizin belirlediği bazı kriterler var. Oyuncunun taşıması gereken özellikler var. Bizim beklentilerimizi karşılayacak bir ismi transfer edeceğiz. Herkese eşit mesafedeyiz. Yakınlık transferde şartlar oluşunca bundan bahsedebiliriz. Burada listemizdeki oyuncuların şartlarını öğrenip, listemizdeki oyuncuları güncelleyip Türkiye’ye dönüp şartları yeniden değerlendirip yolumuza devam edeceğiz. İmza atacağımız aşamada değiliz. Mertens ile devam edeceğiz. Bunu zaten başkanımız açıkladı. Bir yıl anlaşmasını uzattık, bir yıl daha oynayacak. Mertens sadece oyunu, performansıyla değil kişiliğiyle, karakteriyle de Galatasaray’a güç katmış biri. Seyirciyle bütünleşen, pozitif enerjisiyle herkesin sevdiği bir oyuncu. Onun Galatasaray’da bir yıl daha geçirmesi bize güç katacaktır” dedi.

Batshuayi geçen sezon Fenerbahçe formasıyla toplam 43 maçta 24 gol atıp üç asist yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.