İlklerin futbolcusu Ronaldo, 900 gole herkesten önce ulaştı

Portekiz Milli Takım formasıyla Hırvatistan karşısına çıkan Cristiano Ronaldo, takımının 2-1 kazandığı maçta attığı golle kariyerinin 900'üncü golüne ulaştı. Ronaldo bu baremi aşan ilk futbolcu oldu.

Spor 6 Eylül 2024
Ronaldo'dan tarihe geçen gol.

Dünya futbol tarihi çok efsane gördü. Lionel Messi belki de kazandığı Dünya Kupası’yla adını bu isimlerin en başına yazdırdı. Ancak hem sahadaki en büyük rakibi hem de tarihteki en büyük rakiplerinden Cristiano Ronaldo, 39 yaşında olmasına rağmen Messi’yle olan rekabetinde geri adım atmıyor. Portekizli süper yıldız bir bireysel başarıya daha imza attı ve kariyerinde önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı.

UEFA Uluslar A Ligi 1. Grupta Portekiz, sahasında Hırvatistan’ı konuk etti. Bir dönem Beşiktaş forması giyen unutulmaz savunmacı Pepe’ye de futbola vedası ardından özel bir törenle veda edilmesinin ardından oynanan maç 2-1 Portekiz üstünlüğüyle bitti. Ronaldo 34. dakikada takımının ikinci golünü kaydetti. Bu gol Ronaldo’nun kariyerindeki 900’üncü gol oldu. Ronaldo, futbol tarihinde söz konusu baremi aşan ilk futbolcu olarak kayıtlara geçti.

Portekizli bu gollerden tam yüzde 50’sini Real Madrid forması altında attı. Kariyerinin büyük kısmını geçirdiği İspanyol ekibiyle 450 gol atan Ronaldo, futbol vitrininde parlamaya başladığı Manchester United’da 145 gol attı. Portekizli bir başka kulüp Juventus’ta 101 gol atarken halihazırda formasını giymeye devam ettiği El Nassr’da şu ana kadar 68 kez ağları buldu. Ronaldo çıkış yaptığı Portekiz kulübü Sporting’de ise beş gol atmıştı. Cristiano, Euro 2016 zaferi de yaşadığı ülkesi Portekiz için tam 131 gol attı. Böylelikle Ronaldo futbol tarihinde resmi maçlarda 900 gole ulaşan ilk futbolcu oldu.

 

İşte Ronaldo’nun gollerinin dağılımı.

Ronaldo 7 Ekim 2002’de, 17 yıl, sekiz ay ve üç günlükken, takımı Portekiz Sporting’in Moreirense’ye karşı kazandığı 3-0’lık galibiyette iki gol attı. Burada başlayan serüven United formasıyla sürdü ve daha sonra efsane olacağı Real Madrid’de 438 maçta 450 gole ulaştı. İkinci United macerası öncesi Juventus’a giden golcü burada da 100 gol barajını aştı. Futbol istatistikleri toplayan RSSSF vakfı, Pele’nin 778, Romario’nun ise 785 gol attığını söylüyor. Ronaldo’nun uzun süredir rakibi olan Lionel Messi, kariyerinde bugüne kadar 867 gol attı. Tüm bunlar dikkate alındığında Ronaldo için tarihin en golcüsü demek mümkün. Ancak Portekizli bununla yetinmek istemiyor ve “1000 gol hedefine ulaşmak istiyorum. Eğer herhangi bir sakatlığım olmazsa, bu benim için en önemli şey, bunu istiyorum” diyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.