İngiltere, Danimarka’ya takıldı

Avrupa Şampiyonası C Grubu ikinci maçında Danimarka ve İngiltere 1-1 berabere kaldı. İngiltere'nin golü Harry Kane'den gelirken Danimarka'nın golünü Morten Hjulmand attı.

Spor 20 Haziran 2024
C Grubu'nda İngiltere ve Danimarka karşı karşıya geldiler.

Avrupa Şampiyonası’nda büyük heyecan devam ediyor. C Grubu’nda günün ilk maçı son saniye golüyle bitti. Slovenya ve Sırbistan 1-1 berabere kaldı. Saatler 19.00’u gösterdiğinde bu kez Danimarka ve İngiltere karşı karşıya geldi. İlk maçında Slovenya ile sürpriz şekilde berabere kalan Danimarka güçlü rakibi karşısında en azından bir puan peşindeydi. Sırbistan’ı 1-0 yenen ancak oynadığı oyunla beklenti altında kalan İngiltere ise ikna edici bir skorla üst tura çıkmayı hedefliyordu.

Maçın başında zemin dolayısıyla iki takım oyuncularının da sıklıkla kayarak yere düştüğü gözlendi. 18. dakikada İngiltere atağına Kyle Walker yön verdi. Walker sağ kanattan ceza alanına girdi, çevirdiği top savunmaya çarpıp Harry Kane’in önünde kaldı. Kane topu ağlara yolladı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Danimarka yediği golden sonra daha fazla atak geliştirip duran top imkanları bulmaya başladı. Bunlardan sonuç çıkaramadı. Ancak 35. dakikada Morten Hjulmand sahne aldı. Rakibin pas hatasını önde baskıyla değerlendiren Danimarka ön alanda kazandığı topla şut şansı yarattı. Hjulmand çok uzaklardan vurup milli takım kariyerindeki ilk golü attı ve maça 1-1’lik beraberlik getirdi. Maçın ilk devresi bu skorla bitti.

İkinci yarıya İngiltere daha atak başladı. 53. dakikada gelişen hücumda Alexander Arnold savunma arkasına yolladı, Bukayo Saka yakaladığı fırsatı değerlendirmek istedi ancak top yan ağlarda kaldı. 56. dakikada Foden bu kez rakip kaleyi yokladı ancak meşin yuvarlak yan direkten auta çıktı. 79. dakikada Pierre Emile Hojbjerg’in ceza alanı dışından attığı şutu Jordan Pickford kurtardı. Maç 1-1 sona erdi. İngiltere puanını dörde yükseltirken Danimarka iki puana geldi. Danimarka 25 Haziran Salı saat 22.00’de Sırbistan’la karşılaşacak. İngiltere ise aynı gün ve saatte Slovenya ile oynayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.