İngiltere firesiz gidiyor

Kadınlar Dünya Kupası'nda son Avrupa şampiyonu İngiltere, Danimarka'yı 1-0 yenerek ikide iki yaptı. Çin, Haiti'yi devirirken Arjantin ile Güney Afrika 2-2 berabere kaldı.

Spor 29 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
İngiltere'de Lauren James Danimarka'ya gol attıktan sonra büyük sevinç yaşadı.

FIFA 2023 Kadınlar Dünya Kupası’nda grup maçları devam ediyor. G Grubu’nda Arjantin – Güney Afrika, D Grubu’nda ise İngiltere – Danimarka ve Çin – Haiti karşılaşmaları oynandı. Günün ilk mücadelesinde, Arjantin ile Güney Afrika karşı karşıya geldi. Dunedin Stadyumu’ndaki maçta Güney Afrika 30’da Linda Motlhalo ve 66’da Thembi Kgatlana ile 2-0 öne geçti. Arjantin, 74’te Sophia Braun ve 79’da Romina Nunez’in golleriyle 2-2 karşılaşmayı berabere bitirmeyi başardı.

 

Kadınlar Dünya Kupası: Nijerya geri döndü, ev sahibi Avustralya'yı üzdüKadınlar Dünya Kupası: Nijerya geri döndü, ev sahibi Avustralya’yı üzdü

D Grubu’nda ise İngiltere-Danimarka ile Çin-Haiti karşılaşmaları oynandı. Sydney Football Stadyumu’nda İngiltere ve Danimarka arasında oynanan mücadeleyi, İngiltere 1-0 kazandı. İngiltere’ye galibiyeti getiren golü 6’ncı dakikada Lauren James kaydetti.  Çin, Hindmarsh Stadyumu’nda oynanan mücadelede Haiti’yi 1-0 mağlup etti. Çin’de 29. dakikada Rui Zhang rakibine yaptığı sert hareketten sonra VAR uyarısıyla kırmızı kart gördü. 10 kişilik Çin’e galibiyeti getiren golü, 74’üncü dakikada penaltıdan Shuang Wang attı. Bu sonuçlarla D Grubu’nda bir üst tura çıkacak olan takımlar son maçta belli olacak.

Fomget'ten Şampiyonlar Ligi için 10 transferFomget’ten Şampiyonlar Ligi için 10 transfer

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.