İngiltere zorlandı, Avustralya emin adımlarla ‘devam’ dedi

FIFA Kadınlar Dünya Kupası çeyrek final aşamasında İngiltere, Nijerya'yı penaltılar sonunda saf dışı bıraktı. Ev sahiplerinden Avustralya ise Danimarka'yı 2-0 mağlup etti ve adını çeyrek finale yazdırdı.

Spor 8 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Avustralya emin adımlarla yoluna devam etti.

FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nda heyecan 2 son 16 maçıyla devam etti. Yeni Zelanda ve Avustralya’nın ortaklaşa düzenlediği Dünya Kupası şu ana kadar büyük sürprizlere sahne oldu. Henüz son 16 aşamasında dünya sıralamasında ilk 10’da olan 4 takım sürpriz şekilde turnuvaya havlu attı. Söz konusu sıralamada olan takımlardan son Avrupa şampiyonu İngilitere, benzer bir sürprize izin vermemek ve adını çeyrek finale yazdırmak adına Nijerya karşısına çıktı. Karşılaşma boyunca aradığı golü bulamayan İngilizler güçlü rakibinin 20 şut denemesini karşılamak durumunda kaldı. 87. dakikada yıldız isimlerden Lauren James kırmızı kart görerek oyun dışında kalınca uzatmalar İngiltere için 10 kişiyle direnç gösterme bölümüne dönüştü. Bu aşamada beraberliği bozamayan iki takım arasındaki mücadele penaltılara gitti. Penaltı atışları öncesi yazı-tura esnasında da beraberlik sürdü. Milyonda bir olabilecek şekilde hakemin attığı para yere dik düştü. İkinci denemeyle beraber kale ve top sahibi belirlendi ve atışlara geçildi.

İlk penaltılardan iki takım da yararlanamadı. İkinci penaltılarda Bethany England ağları bulurken Michelle Alozie kaçırdı. Rachel Daly ve Rasheedat Ajibade hata yapmazken Alex Greenwood ve Christy Ucheibe de vuruşlarını gole çevirdiler. Chloe Kelly, 5. penaltıda hata yapmadı ve İngiltere çeyrek final vizesi aldı.

Avustralya emin adımlarla

Turnuvanın ev sahiplerinden Avustralya, Danimarka ile karşılaştı. Okyanusya ekibi 29. dakikada Caitlin Ford’un golüyle öne geçti. İlk yarı böyle bitti. Hayley Raso 70. dakikada farkı 2’ye yükselterek takımını ve taraftarını rahatlattı. Danimarka’nın daha sonraki ataklarından sonuç çıkmadı. Avustralya karşılaşmayı 2-0 kazanarak çeyrek final bileti aldı.

İsveç, son dünya şampiyonu ABD'yi 1 milimetre ile elediİsveç, son dünya şampiyonu ABD’yi 1 milimetre ile eledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.