İngiltere’de VAR tartışması sonuçlandı: Premier Lig kulüpleri ‘Yetmez ama evet’ dedi

Premier Lig'de bir süredir devam eden VAR tartışması sona erdi. Lig yönetiminin devamı yönünde tavır belirttiği VAR'la ilgili kulüplerin oylaması da sonuçlandı. Takımlar iyileştirme şartıyla VAR'ın devamı yönünde karar aldı.

Spor 6 Haziran 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Premier Lig kulüplerinin oylamasında VAR'la devam kararı çıktı.

İngiltere Premier Lig’de geçen sezonki tartışmalı VAR kararlarının ardından mücadele veren kulüpler geçen ay aldıkları kararla VAR kullanımının gelecek yıllarda kullanılıp kullanılmaması yönünde görüşme kararı almıştı. Uygulamanın devamını savunan lig yönetimi konu hakkında açıklamalar yapmış, “VAR kaldırılırsa sezon başına fazladan 100 hakem hatası ortaya çıkar” demişti. Bu gelişmelerin ardından Premier Lig kulüpleri yaptıkları görüşmeler sonucunda ortak bir karara vardı.

VAR’ın futbolun doğasını bozduğunu, gol sevinçlerini yapay hale getirdiğini, taraftar ve takımlar arasındaki ilişkiye zarar verdiğini söyleyerek kaldırılma ihtimalini ortaya atan kulüpler uygulamanın devam etmesi yönünde ortak karar aldı. Kulüpler VAR’ın devam etmesini onayladı, ancak oyunun ve taraftarın yararına iyileştirmeler getirilmesinin de zorunlu olduğunu söyledi.

İngiltere Premier Lig’in hakem komitesi PGMOL geçen sezon yaşanan skandal hatalar sonrası VAR kayıtlarını açıklamak zorunda kalmıştı. Kulüplerin ortak açıklaması sonrası VAR protokolünde bazı iyileştirmelerin ortaya çıkması bekleniyor.

Acun Ilıcalı'dan Aziz Yıldırım'a tazminat davasıAcun Ilıcalı’dan Aziz Yıldırım’a tazminat davası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.