Manchester United için iki aday kaldı: Şeyh ve Sir!

Uzun süredir Glazer ailesinin satması beklenen Manchester United için artık iki aday iyiden iyiye öne çıktı. Manchester’lı Sir Jim Ratcliff, Katarlı bankacı Sheikh Jassim ile yarış halinde.

Spor 16 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
United için aday sayısı yalnızca ikiye düştü.

Dünyanın en büyük kulüplerinden biri tartışması açıldığında ismi anılmadan geçilmeyen kulüplerden biri Manchester United. United, Premier Lig tarihinin en çok şampiyon olan takımı ve Sir Alex Ferguson’un bıraktığı mirasla beraber United’ın değeri şampiyonlukların çok daha ötesinde.

Her ne kadar durum böyle olsa da Ferguson gittikten sonra bir türlü gelmeyen başarı, şehrin diğer ekibi Manchester City son 6 yılda 5. şampiyonluğuna giderken çekilen kupa hasreti takım sahipleri Glazer ailesine olan tepkiyi artırmıştı. Hal böyle olunca 2005 senesinden bu yana kulübün sahibi Glazer ailesi hem tepkiler hem ekonomik gerekçeler hem de şartlar gereği kulübü satmaya sıcak bakmaya başladı.

Sir Alex Ferguson veda ettiğinde soyunma odasında bunlar yaşanmışSir Alex Ferguson veda ettiğinde soyunma odasında bunlar yaşanmış

United’a talip iki aday var!

United her ne kadar son yıllarda başarı gelmemiş olsa da dünyada en çok taraftarı olan futbol kulüplerinden biri. United’ın marka değerini karşılayabilecek yatırımcı sayısı günümüze geldiğimizde ikiye kadar düştü. Bu isimler INEOS şirketi sahibi Sir Jim Ratcliffe ve Katarlı Şeyh Jassim bin Hamad Al Thani. 70 yaşındaki Ratcliffe’in teklifi kulübün hisselerinin yüzde 69’una sahip olmak. Glazer ailesini cezbeden bu teklifin pozitif yanı ailenin kulüpte hisselerinin bulunmaya devam edecek olması. Aynı zamanda Fransa’nın Nice kulübünün de sahibi Manchester doğumlu Ratcliffe, bu teklifle kulübü alacağına güveniyor.

Katarlı Şeyh Jassim bin Hamad Al Thani ise kulübün tamamını satın almanın ve yapacağı yatırımla hem sahada hem saha dışında takımı eski şaşaalı günlerine döndürmenin peşinde. Şeyh’in teklifi her ne kadar büyük olsa da Mirror’daki habere göre şu an için rakibinin gerisinde.

Glazer ailesi satış sürecinde Amerikan banka Raine Group’tan yardım alıyor. Aynı banka Roman Abramovich’in Chelsea’yi Todd Boehly önderliğindeki Amerikan bir konsorsiyuma sattığı sürecin yönetiminde de etkin olmuştu. Şu anki aşamada Glazer ailesi ve Raine Grup’tan çıkacak karar bekleniyor.

İspanya’da şampiyon Barcelona!İspanya’da şampiyon Barcelona!

Normal şartlarda bir önceki son tarih 28 Nisan’dı ancak aile henüz karara varmış değil. Avram Glazer, geçtiğimiz günlerde Wembley’de Chelsea ile United arasında oynanan FA Cup finalini stadyumdan takip etti ancak gazetecilerin kulübün satışıyla alakalı sorduğu soruya yanıt vermedi. Avram ve Joel Glazer kardeşler Manchester’ın satışıyla ilgileniyor. Bryan, Darcie, Edward ve Kevin ise satışın gerçekleşmesi sonrası üzerlerine düşen payı alıp kenara çekilmekten yana gibi görünüyor. Glazer ailesi, kulüp için 6 milyar sterlin fiyat biçti. Aile kararını önümüzdeki günlerde verecek.

Thierry Henry hocası Wenger'e özendi!Thierry Henry hocası Wenger’e özendi!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.