Thierry Henry hocası Wenger’e özendi!

Futbol tarihinin efsane isimlerinden Thierry Henry, oyunu kökünden değiştirmeye aday 5 kural değişikliği önerisi sundu.

Spor 14 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Henry'den bazısı garip bazısı akla yatan beş öneri.

Thierry Henry, yıllarca Arsene Wenger’le beraber çalıştı. Oyuncu, Arsenal’da Fransız antrenörünün izinde başarıdan başarıya koştu. Henry, futbol dünyasına sunduğu önerilerle ön plana çıkan ve sürekli gündeme gelen, şimdilerde FIFA’da danışmanlık görevini üstlenen eski hocasına özendi. Henry, futbolu kökünde değiştirmeye aday beş öneri sundu.

Zaman geçiren cezasını çeker

Futbolun en büyük sorunlarından, bilhassa Türk futbolunun değişmez dertlerinden zaman geçirme. Henry’nin konuyla alakalı önerisi rugby sporundan esin içeriyor. Henry, “Bir takım zaman kaybettirmeye oynadığında tıpkı rugby’de olduğu gibi hakemin rakip takıma kaleden 20-25 metre uzaktan bir serbest vuruş şansı vermesi gerekli” diyor. Öneri ne kadar gerçekçi bilinmez ancak özellikle Türk futbolunda çığır açacağı kesin.

İngilizlerin İstanbul spekülasyonu bitmiyor, UEFA yine yalanladıİngilizlerin İstanbul spekülasyonu bitmiyor, UEFA yine yalanladı

Fazla gole ekstra puan

Kariyeri boyunca attığı gollerle ön plana çıkan efsane isim, “Her 3 gol atan takımın ekstra puan alması gerekiyor. Mesela Leicester’ın Fullham’a 5-3 mağlup olduğu maçta 1 puan alabilirdi.” şeklinde bir öneride daha bulunuyor. Özellikle az gol atarak ve sert savunma yaparak sonuca giden takımların işine gelmeyecek önerinin hayata geçmesi sanırız en çok Diego Simeone’yi kızdırır.

“VAR kayıtları açıklansın” söyleminin ötesi

Yine Türk futbolunun en büyük sorunlarından ve Avrupa futbolunda da çokça tartışılan hususlardan hakemlerin kendi arasındaki ve izleyiciye karşı olan iletişimin şeffaflığı konusu. Henry, bu konuyla alakalı önerisinde “Hakemler maçtan sonra gelip basınla konuşmalı ve sahadayken mikrofon da takmalılar. Ben izlerken ne dediklerini duymak istiyorum çünkü onlar bazen o kadar kibar olmuyorlar” şeklinde konuştu.

Marca, Barcelona'ya 'Arda Turan' cezası geldiğini yazdıMarca, Barcelona’ya ‘Arda Turan’ cezası geldiğini yazdı

Almadan önce dene

Thierry Henry transfer süreçleri hakkında da bir öneride bulundu. Fransız isim ev analojisini ortaya atarak, “Gezmeden ev almıyorsunuz. Oraya uyum sağlayıp sağlamayacaklarını bilmeden bir yerlere transfer olan çok sayıda oyuncu gördüm.” dedi.

Geçici değişiklik önerisi

Henry’nin önerileri arasında maç içindeki sakatlanmalara karşı da önlemi var. Fransız yıldız, takımların tedavi gören oyuncusu yerine maça 11 kişi devam etmek adına sahaya bir oyuncu atmasına imkan verilmesi gerektiğini söyledi. Bu fikir daha önce Premier Lig için de önerilmişti ancak IFAB’ın vetosu sonrası hayata geçememişti.

Henry’nin yıllarca antrenörlüğünü yapan Arsene Wenger’in aynı Henry’ninkiler gibi radikal önerileri de ara ara futbol basınında yer alıyor. Hatta bu önerilerden istatistikle ilgili olup, topla oynamada sahipsiz top verisi ilk olarak Dünya Kupası’nda kullanılmıştı.

Dursun Özbek'ten Volkan Demirel'e: Giydir birilerine Hatay formasıDursun Özbek’ten Volkan Demirel’e: Giydir birilerine Hatay forması

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.