İsmail Kartal’ın Fenerbahçe’si deplasmanda bir başka

Antalyaspor'u 2-0 mağlup eden Fenerbahçe deplasmandaki 12. maçında 11. galibiyetine uzandı. Sadece Adana Demirspor deplasmanında iki puan bırakan İsmail Kartal yönetimindeki Kanarya evinden uzakta 27 gol atarken yalnızca beş gol yedi.

Spor 4 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'nin deplasman karnesi bu sezon bir başka.

Süper Lig’de 24. hafta Fenerbahçe liderliğinde kapanacak. Galatasaray’ın cuma akşamı Samsunspor’u 2-0 yendiği haftada Fenerbahçe zorlu Antalyaspor deplasmanından aynı skorla galip ayrıldı. Kanarya bu galibiyetle 12. deplasman maçında 11. kez galip gelirken puanını 63’e yükseltti ve liderlik koltuğunu korudu.

Sarı-lacivertliler üst üste altıncı deplasman galibiyetini Akdeniz’in yağmurlu akşamında elde etti. Opta verilerine göre Fenerbahçe, İsmail Kartal yönetiminde ilk kez tek sezonda üst üste altı dış saha galibiyeti aldı. Kanarya bu başarıya gol yemeden ulaştı ve 12. deplasman maçında tam dokuzuncu kez rakip takıma karşı kalesini kapadı. Sarı-lacivertliler en son Vitor Pereira yönetimindeki 2015-16 sezonunda dokuz deplasman maçında kalesini gole kapamayı başarmıştı. Bu başarının ligin bitimine henüz 14 hafta kala tekrar edilmesi başarının değerini ikiye katlıyor.

Yüksel Yıldırım: Fenerbahçe bize aptallığından bir puan verdiYüksel Yıldırım: Fenerbahçe bize aptallığından bir puan verdi

Averajın büyük bölümü deplasmanda

Fenerbahçe’yi Galatasaray önünde lider kılan artı dokuz averajlık farkın büyük kısmı deplasmanda elde edildi. Öyle ki Fenerbahçe sahasında 36 gol atıp 13 gol yerken artı 23 averaj elde etti. Aynı istatistikte Galatasaray 30’a karşılık 9’la artı 21’de. Hal böyle olunca sarı-lacivertliler Kadıköy’de oynadığı maçlarla Galatasaray’ın kendi evinde oynadığı maçlara göre yalnızca iki fark yaratabilmiş durumda. Ancak deplasmanda yediği yalnızca beş gole karşılık 27 gol atan Kanarya artı 22 averaj elde etti. Cimbom evinden uzakta 20’ye karşılık beş gol yiyerek artı 15 averajda kaldı ve rakibiyle arasındaki averaj farkı açıldı.

Puan alabilene aşk olsun

Fenerbahçe dış sahadaki tek puan kaybını Adana Demirspor’a karşı yaşadı. O dönem ligin üçüncü sırası için mücadele eden Adana’ya karşı Rodrigo Becao, Alexander Djiku, Fred üçlüsünden yoksun çıkan Fenerbahçe rakibine karşı gol atamamış ancak kalesini gole kapatıp bir puan çıkarmıştı. Bunun dışında tek puan kaybı olmayan Kanarya yediği beş golün üçünü Kayserispor’a karşı kalesinde gördü. Nitekim o Kayseri de o dönem ligin üçüncü sırasında bulunuyordu. Fenerbahçe bu maçların haricinde 5-1 kazandığı İstanbulspor ve 3-1 kazandığı Beşiktaş deplasmanlarında kalesinde gol gördü.

Yetenek 'kötü zemini' yendi!Yetenek ‘kötü zemini’ yendi!

Stoperler değişiyor performans değişmiyor

Bu sezon şampiyonluk savaşı veren iki takımın ortak özelliklerinden biri savunma hatlarındaki sık değişiklik. Galatasaray özellikle bek bölgesinde Fenerbahçe de stoper mevkisinde istikrara kavuşamadı. Galatasaray için malum sorunun nedeni sakatlıklardan ziyade yetersizlikler olurken Fenerbahçe için zaman zaman sakatlıklar zaman zaman da Afrika Kupası gibi turnuvaların araya girmesiyle net bir istikrar sağlanamadı. Buna rağmen Süper Lig kariyerinde ilk maçına çıkan Çağlar Söyüncü ve Afrika Kupası’ndan döndükten sonra ikinci maçına çıkan Alexander Djiku ile birlikte Fenerbahçe Antalyaspor’a karşı gol yemek şöyle dursun net gol pozisyonu imkanı dahi vermedi.

Livakovic deplasmanda bir başka

Fenerbahçe’nin geçtiğimiz yaz yaptığı en büyük yatırımlardan kaleci Livakovic de deplasmanda bir başka performans veriyor. Gaziantep FK deplasmanında yaptığı son saniye kurtarışıyla adeta iki puanı kurtaran Hırvat Antalyaspor karşısında da önemli anlarda ön plana çıkmayı başardı. İç sahadaki Hatayspor, Ankaragücü, Samsunspor gibi maçlarda kalesinde gördüğü gollerle eleştiri alan kaleci takımının deplasmandaki serisine devam etmesindeki temel faktörlerden biri.

Çağlar Söyüncü Fenerbahçe formasıyla ilk maçında iyi bir futbol oynadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.