İsmet Akpınar İstanbul’da yaka değiştirdi

Fenerbahçe'den ayrılan İsmet Akpınar'ın yeni takımı Galatasaray oldu. Anadolu Efes Türkiye şampiyonu olan kadrodan Amath M'Baye ile yolları ayırdı. İşte basketbolda günün transfer gelişmeleri...

Spor 27 Haziran 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
İsmet Akpınar 2 yıl Galatasaray forması giyecek.

Basketbol Süper Ligi’nde transfer dönemi büyük bir hareketlilikle geçiyor. Galatasaray, son olarak Fenerbahçe forması giyen İsmet Akpınar’ı 2 yıllığına kadrosuna kattığını açıkladı.

Sarı-kırmızlı ekipten konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Galatasaray, 2023/24 sezonu kadro yapılanması kapsamında ikinci transferini 191 cm boyundaki oyun kurucu İsmet Akpınar’ı kadrosuna dahil ederek gerçekleştirdi. Galatasaray ile 2 yıllık sözleşmeye imza atan yeni transferimiz İsmet Akpınar’a Galatasaray Ailesine hoş geldin diyor, sarı kırmızılı forması ile başarılarla dolu bir kariyer diliyoruz” denildi. Sarı-kırmızılı ekip Anadolu Efes’ten Buğrahan Tuncer’i kadrosuna katarak ilk transferini gerçekleştirmişti.

Genç basketbolcu Nehir LGS’de 500 tam puan yaptı!Genç basketbolcu Nehir LGS’de 500 tam puan yaptı!

Amath M’Baye’nin Efes macerası 1 sezon sürdü.

Anadolu Efes’te kadro çalışmaları devam ediyor. Kulüp, Fransız oyuncu Amath M’Baye ile yollarının ayrıldığını açıkladı. Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “İki kupalı sezonumuzdaki mücadelesi ve katkıları için Amath M’Baye’ye teşekkür eder, kariyerinin bundan sonraki bölümünde başarılar dileriz” denildi.

Kenan Sipahi, 2 yıllık sözleşmeye imza atarak İzmir ekibinde kaldı.

Karşıyaka’da 2 imza daha

Basketbol Süper Ligi’nde yeni sezon öncesi transfere vakit kaybetmeden başlayan Erick McCollum ve Thomas Akyazılı’dan sonra takım kaptanı Kenan Sipahi ve Efe Ergi Tırpancı’yı kadroda tuttu. Beşiktaş, Kenan Sipahi’yi ısrarla transfer etmek istiyordu. Sözleşme yenileyen Kenan ve Ergi’nin 2’şer yıl daha yeşil-kırmızılı formayı giyeceği açıklandı. Pınar Karşıyaka’ya geçen sezon 6 yıl sonra geri dönen 28 yaşındaki guard Kenan Sipahi, ligde final oynayan takımda 8.3 sayı, 3.2 ribaund, 4.2 asist, FIBA Şampiyonlar Ligi’nde ise 5.8 sayı, 1.9 ribaund, 2.6 asist ortalamaları tutturmuştu.

Potada yangın var.. Ardı ardına transfer haberleriPotada yangın var.. Ardı ardına transfer haberleri

Telekom, Markis McDuffie ve Okben Ulubay’ı transfer etti

Bir başka transfer haberiyse Telekom’dan geldi. Ankara ekibi, geçen sezonu Beşiktaş’ta geçiren Okbey Ulubey’i renklerine bağladı. 27 yaşındaki oyuncu, geçen sezon 7,8 sayı, 2 ribaunt ve 2,1 asist ortalamalarıyla oynadı. Telekom’da günün ikinci transferi 25 yaşındaki Markis McDuffie oldu. Başkent temsilcisinden yapılan açıklamada, “Markis McDuffie yeni sezonda Ankara basketbolu için mücadele verecek. Geçtiğimiz sezon Fransa takımlarından JDA Dijon forması giyen Markis McDuffie’yi renklerimize bağladık” denildi.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.