İspanya ‘oley’ çekiyor, Hırvatistan yıkılıyor

EURO 2024 B Grubu maçında 2008 ve 2012'nin şampiyonu İspanya, Luka Modric'li Hırvatistan'ı karşılaşmanın ilk yarısında bulduğu üç golle 3-0 mağlup etti.

Spor 15 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
İspanya, Hırvatistan'ı ilk yarıda bulduğu gollerle geçti.

EURO 2024 heyecanı ‘Ölüm Grubu’ olarak adlandırılan B Grubu’nun ilk maçıyla sürdü. İspanya ve Hırvatistan, turnuvanın finaline de ev sahipliği yapacak Berlin Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya geldi.

Karşılaşmaya İspanyollar iyi başlasa da ilk yarım saatlik dilimin son anlarına gelirken maçta henüz gol sesi çıkmadı. Dakikalar 29’u gösterirken ise sessizlik bozuldu. Fabian Ruiz’in savunma arkasına attığı topa hareketlenen Alvaro Morata karşı karşıya pozisyonda Livakovic’i avlayarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Bu golden hemen üç dakika sonra ilk golün asistini yapan Ruiz, üst üste iki çalım sonrası penaltı noktasına yakın bölgeden yaptığı vuruşla Hırvatistan filelerini bir kez daha sarsarak durumu 2-0’a getirdi.

Maçta devrenin son anları oynanırken Şampiyonlar Ligi finalinde de gol atma başarısı gösteren Real Madridli Carvajal, Barçalı takım arkadaşı Yamal’ın ortasına ayak uzatarak bir kez daha ülkesini sevince boğdu. Lamine Yamal böylelikle 16 yaşında sahaya çıkarak turnuvada forma giyen en genç oyuncu unvanını elde ettiği maça bir de asist sığdırmayı başardı. Berlin’de bu gol sonrası soyunma odasına 3-0’lık İspanya üstünlüğüyle gidildi.

İkinci devrede Hırvatlar farkı eritmek için baskının dozunu yükseltti, 55’te gole de çok yaklaştılar ancak Cucurella’nın çizgiden çıkardığı top sonrası yaşanan karambolde de golü bulamadılar.

Devamında Hırvatlara farkı eritmek için bir fırsat daha geldi ancak kazanılan penaltıyı İspanya kalecisi Simon kurtardı, ardından ağlara giden top VAR uyarısı sonrası gol değeri kazanmadı.

Kalan sürede başka gol olmayınca İspanya, Hırvatistan karşısında 3-0 kazanıp üç puanı hanesine yazdırmayı başardı.

'İsviçre Sistemi' Macaristan'a karşı iyi çalıştı‘İsviçre Sistemi’ Macaristan’a karşı iyi çalıştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.