İspanya’da maaş kralı Real Madrid… Barcelona’da büyük düşüş

İspanya'da 727 milyon 425 bin euro futbolcu maaş limiti olan Real Madrid rakiplerine uzak ara fark attı. Barcelona'da futbolcu maaşlarının üst limiti 648 milyondan 270 milyon euro'ya düşürüldü. Böylece Atletico Madrid, Katalan takımını geride bıraktı.

Spor 15 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Real Madrid'in futbolcu maaş limiti Barcelona ve Atletico Madrid'in toplam limitinden fazla.

İspanya’da 1. ve 2. ligdeki kulüplerin bağlı olduğu LaLiga, kulüplere getirdiği mali sınırlamalar kapsamında 2023-2024 sezonundaki futbolcu maaşlarıyla ilgili kulüplere getirdiği üst limitlerini açıkladı. Real Madrid listede ilk sırada olmaya devam ederken, eflatun beyazlıların geçen sezon 683 milyon 460 bin euro olan futbolculara ödenen toplam maaş limiti bu sezon 727 milyon 425 bin euro’ya çıktı.

İlkay Gündoğan ağladı, Barcelona endişeliİlkay Gündoğan ağladı, Barcelona endişeli

Barcelona oyuncu satmak zorunda

Geçen sezon 648 milyon 820 bin euro futbolcu maaşları üst limiti olan Barcelona ise bu sezon bunu yaklaşık 379 milyon avro düşürmek zorunda kaldı. LaLiga, Barcelona’ya futbolcu maaşları için 270 milyon 200 bin euro’luk üst limit verdi. LaLiga’nın belirlediği üst limitin halen yaklaşık 134 milyon euro üzerinde futbolcu maaşı ödeyen Barcelona’nın ara transfer döneminde bazı futbolcuları satarak ve kulübe ek gelirler sağlayarak bunu karşılaması bekleniyor.

Joao Felix kiralık olarak Barcelona’ya geldi.

Barcelona’nın ekonomik durumunu düzeltmek için çaba gösterdiğini belirten LaLiga Başkanı Javier Tebas, Katalan kulübünün Atletico Madrid’den kiraladığı Portekizli futbolcu Joao Felix’e 400 bin euro ödediğinin ‘gerçek olmadığını’ savundu. Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tebas, “Biri kulüplerin oyunculara ödediği miktar, diğeri de bizim koyduğumuz limit. Barcelona’nın Joao için 400 bin euro maaş ödediği doğru değil. Biz bu sözleşmeyi olması gerektiğinden daha fazla inceledik. Barcelona, ona tahminimizden daha düşük bir maaş ödüyor. Maaş limitinde hesaplanması gerekenlerle ilgili bizim söylediklerimiz onların söylediklerinden çok daha fazlası” dedi. Katalan kulübü geçtiğimiz yaz özellikle Sergio Busquets, Jordi Alba ve Ousmane Dembele gibi futbolcularla yollarını ayırarak futbolcu maaşlarında yaklaşık 161 milyon 700 bin euro’luk bir tasarruf sağlamıştı.

Cadiz Türkiye'de kardeşini arıyorCadiz Türkiye’de kardeşini arıyor

Atletico Madrid, Barcelona’yı solladı

Barcelona’nın yerine listede ikinciliğe çıkan Atletico Madrid’in üst limiti de 296 milyon 350 bin euro’dan 315 milyon 820 bine euro’ya çıkarıldı. Listede en alt sıradaki kulüp, futbolcuları için toplam maaş üst limiti 31 milyon 270 bin euro’dan 9 milyon 980 bin euro’ya indirilen Alaves oldu. Listenin en üst ile en alt kulübü arasında bir kıyaslama yapıldığında, Real Madrid’in futbolcularına ödediği toplam maaşlarda Alaves’in yaklaşık 72 katı daha fazla bir üst limite sahip olduğu görüldü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.