Real Madrid lider oldu, Montella düş kırıklığına uğradı

Real Madrid erteleme maçında Getafe'yi 2-0 yenerek liderlik koltuğuna oturdu. İki milli futbolcu Arda Güler ve Enes Ünal'ı izlemek için maça giden Vincenzo Montella amacına ulaşamadı.

Spor 2 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Arda Güler'in yedek beklediği maçta Joselu iki golüyle Real Madrid'e üç puan getirdi.

La Liga’nın erteleme maçında Getafe ve Real Madrid karşı karşıya geldi. Mücadeleye Real hızlı başladı. Dokuzuncu dakikada Modric sağ kanattan kale alanına doğru bir orta açtı. Ortaya sol ayağıyla dokunan Joselu’nun vuruşu üst direkten geri döndü. Devamında baskısını sürdüren eflatun-beyazlılar hemen üç dakika sonra bir başka gol şansı yakaladı. Defanstan atılan uzun topta savunma arkasına sarkan Vinicius, sağ ayak içiyle uzak köşeyi yokladı fakat kaleciyi geçemedi.

Akın akın gelen Real Madrid’de yine sağ kanattan bu kez Vasquez ceza sahasına topu ortaladı. Çok iyi sıçrayan Joselu düzgün bir kafa vuruşuyla topu ağlara göndermeyi başardı ve takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarının son saniyelerinde Modric’in kendi kalesine gönderdiği ters topta Lunin hata yapmayınca devreye 1-0 başkent temsilcisinin üstünlüğüyle gidildi.

Ronaldo ve Messi'nin 'Son Dans'ı sakata geldi, Talisca kendini gösterdiRonaldo ve Messi’nin ‘Son Dans’ı sakata geldi, Talisca kendini gösterdi

İkinci yarıya sakatlanan Rudiger’i Camavinga’yla değiştiren Real’e karşılık Getafe üç oyuncu değişikliğiyle birden başladı. Bu üç hamlenin de etkisiyle çok iştahlı hücum eden Getafe 52’de Mason Greenwood’la gole de yaklaştı fakat direği aşamadı. Devamında ‘atamayana atarlar’ diyen Joselu, Vinicius’un asistinde topu sol ayağıyla ağlarla buluşturarak kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti ve skor 2-0’a geldi.

Real Madrid liderlik koltuğunda

Maçın kalanında Joselu hattrick için pek çok fırsat yakalasa da hiçbirini değerlendiremedi. Maçın kalan süresinden başka gol sesi çıkmayınca Real Madrid deplasmanda Getafe’yi 2-0’la geçmeyi başardı. La Liga’daki üst üste altıncı galibiyetini elde eden Real Madrid, puanını 57’ye yükseltip liderlik koltuğunu Girona’dan devraldı. Getafe ise bu maçla birlikte ligdeki yedinci mağlubiyetini aldı ve 29 puanla onuncu sırada kaldı.

Jürgen Klopp’un veda hediyesi: Conor BradleyJürgen Klopp’un veda hediyesi: Conor Bradley

Montella’nın eli boş kaldı

Enes Ünal ve Arda Güler’i izlemek için maça giden A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella düş kırıklığına uğradı. Real Madrid Teknik Direktörü Arda Güler’e şans vermezken Getafe’den ayrılarak İngiltere’nin Bournemouth takımına transfer olan Enes Ünal de oynatılmadı, karşılaşmayı tribünden izledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.