İspanya’da zaferin adı Max Verstappen

Formula 1'de sezonun 10. yarışı İspanya'da koşuldu. İspanya GP'sinde yarışa ikinci sıradan başlayan Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen damalı bayrağı ilk sırada geçti ve zafere uzandı.

Spor 23 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
İspanya'da Max Verstappen kazandı.

Barcelona şehrindeki 4.657 km uzunluğunda Barcelona-Catalunya pistindeki yarışa Mercedes pilotu George Russell müthiş başladı. Russell ilk viraj ardından birinci sıraya çıktı, ancak Max Verstappen’e karşı üstünlüğünü yalnızca iki tur sürdürebildi. Pit stoplar harici liderliği bırakmayan ve son kısımlarda yumuşak lastiklere geçen Verstappen sezonun yedinci galibiyetini almayı başardı. Max İspanya’da üst üste üçüncü kez kazandı.

Yarışa pole pozisyonunda başlayan ve son anlara kadar Verstappen ile mücadele eden, farkı iki saniye aralığına kadar azaltan McLaren pilotu Lando Norris ikinci oldu. Mercedes’in tecrübeli pilotu Lewis Hamilton ise podyumu tamamladı. George Russell dördüncü sırayı alırken Ferrari pilotları Charles Leclerc ve Carlos Sainz sırasıyla beşinci ve altıncı oldular. McLaren’den Oscar Piastri yedinci, Red Bull’dan Sergio Perez sekiz, Alpine’dan Pierre Gasly dokuz ve yine Alpine’dan Esteban Ocon onuncu oldu. Kendi evinde yarışan Aston Martin pilotu Fernando Alonso 12. sırada kaldı.

Bu sonuçla Verstappen şampiyonadaki puanını 219’a yükseltti. Lando Norris 150 puanla takipte. Bu yarış ardından Ferrari pilotu Charles Leclerc 148 puanla üçüncü sıraya geriledi. F1’de sezonun bir sonraki yarışı Avusturya’da koşulacak.

TOSFED Başkanı Üçlertoprağı: Formula 1 Türkiye'ye geri dönüyorTOSFED Başkanı Üçlertoprağı: Formula 1 Türkiye’ye geri dönüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.