İşte sporda cumartesi gündemi…

Spor dünyasından öne çıkan haberler 10Haber’le sizlerle. Hem dünyada hem Türkiye’de yaşanan son gelişmeler. İşte sporun her dalında yaşananlar…

Spor 6 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasından öne çıkan haberler.

NBA’de normal sezonun son günlerine yaklaşırken heyecan aynı gece oynanan 12 maçla sürdü. Sakatlığı sebebiyle Luka Doncic’ten yoksun çıktığı maçta Dallas Mavericks, son dönemin formda takımı Golden State Warriors’ı konuk etti. Teksas’taki maçtan 108-106’lık skorla galip ayrılan taraf ev sahibi Dallas oldu. Altı maçlık galibiyet serisi sona eren Warriors’ta Steph Curry 28 sayıyla mücadele etti. Karşılaşmanın en skorer ismi ise 32 sayı üreten Mavs oyuncusu P.J. Washington oldu.

Ömer Faruk 12, De’Aaron Fox’tan 40 sayı buldu

Batı Konferansı’nda üst sıraları zorlayan Los Angeles Clippers, Utah Jazz’i 131-102 mağlup ederek rakibine üst üste 11’inci yenilgisini tattırdı. Clippers’ta James Harden, 13 sayı, 10 ribaunt ve 15 asistle “triple-double” yaptı. Jazz’de ise milli basketbolcu Ömer Faruk Yurtseven karşılaşmayı 12 sayı, 7 ribaunt, 1 asist ve 1 top çalma ile tamamladı.
Doğu Konferansı’nda ise sezonu lider tamamlamayı garantileyen Boston Celtics, evinde ağırladığı Sacramento Kings’i 101-100 yendi. Kings’te De’Aaron Fox’un 40 sayılık performansı mağlubiyeti önlemeye yetmedi.
İşte NBA’de oynanan maçlarda alınan toplu sonuçlar:

Charlotte Hornets-Orlando Magic: 124-115
Indiana Pacers-Oklahoma City Thunder: 126-112
Washington Wizards-Portland Trail Blazers: 102-108
Boston Celtics-Sacramento Kings: 101-100
Chicago Bulls-New York Knicks: 108-100
Houston Rockets-Miami Heat: 104-119
Memphis Grizzlies-Detroit Pistons: 108-90
Milwaukee Bucks-Toronto Raptors: 111-117
New Orleans Pelicans-San Antonio Spurs: 109-111
Dallas Mavericks-Golden State Warriors: 108-106
Phoenix Suns-Minnesota Timberwolves: 97-87
Los Angeles Clippers-Utah Jazz: 131-102

Beşiktaş, hazırlık maçında İstanbulspor’u mağlup etti

Beşiktaş, İstanbulspor’u 2-1 yendi.

Süper Kupa sebebiyle lige verilen arayı değerlendiren Beşiktaş, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde İstanbulspor’la hazırlık maçı yaptı. Siyah-beyazlılar maça Ersin Destanoğlu, Baran Kalkavan, Tayyip Talha Sanuç, Joe Worrall, Umut Meraş, Daniel Amartey, Demir Ege Tıknaz, Alex Oxlade-Chamberlain, Serkan Emrecan Terzi, Jackson Muleka ve Cenk Tosun ilk on biriyle başladı. Modestas Vorobjovas’ın golüyle öne geçen İstanbulspor ilk yarıyı önde kapattı. İkinci yarıda geri dönen Beşiktaş, 74’te Enes Çinemre’nin golüyle önce eşitliği yakaladı, sonra 85’inci dakikada Cenk Tosun’un attığı golle öne geçti. 90 dakikanın sonunda sahadan galip ayrılan taraf 2-1’lik skorla siyah beyazlılar oldu.

Mete Vardar: Türkiye Kupası olmazsa olmaz

Karşılaşmanın devre arasında Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel ve siyah-beyazlıların asbaşkanı Mete Vardar basın mensuplarına görüş verdi. Hüseyin Yücel, “Türkiye Kupası hedefimiz var. Dört elle sarılacağız. Başka çaremiz yok” derken, söz alan Mete Vardar, “Hepimizin arzusu Beşiktaş’ın sportif anlamda başarılı olması. 13 Nisan’da Samsunspor ile maçımız var. İnşallah daha iyi oynayan bir takım göreceğiz. Başkanımız ve ikinci başkanımızın mesajlarını aldıklarını düşünüyoruz. Bundan sonra işimiz daha ağır. Türkiye Kupası bu sezon olmazsa olmaz. Almak için tüm mücadelemizi vereceğiz. Teknik heyet ve futbolcular da bunun farkında” şeklinde konuştu.

Bolu’ya play-off yolunda Sakarya çelmesi

Sakaryaspor, Boluspor’u 2-0’la geçti.

1. Lig’in 29’uncu haftası cumartesi oynanan üç maçla açıldı. Günün son maçında play-off potası için mücadele veren Sakaryaspor’la Boluspor karşılaştı. Sakarya Atatürk Stadyumu’ndaki mücadeleye ev sahibi ekip çok hızlı başladı. Yonathan Del Valle’nin üçüncü dakikada attığı golle ‘tatangalar’ 1-0 öne geçti. İlk yarının son anlarında Odise Roshi’nin golüyle farkı ikiye çıkaran Sakaryaspor, soyunma odasına da iki farklı üstün girdi.
İkinci yarının hemen başında Erdi Dikmen’in Bolusporlu Berk’e yaptığı faulün ardından doğrudan kırmızı kart görerek Sakaryaspor’u 10 kişi bıraktı. Bir kişi eksik kalmasına karşın son düdüğe kadar skoru korumayı başaran yeşil-siyahlılar, karşılaşmadan 2-0 üstün ayrılıp üç puanı alan taraf oldu. Bu sonuçla Sakaryaspor puanını 50 yapıp maç fazlasıyla üçüncü sıraya yükseldi. Boluspor ise 43 puanla dokuzuncu sırada kalıp play-off hedeflerine darbe aldı.

1. Lig’de aynı gün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı:
Bodrumspor – Keçiörengücü: 0-0
Ümraniyespor – Şanlıurfaspor: 0-1

Efeler Ligi’nde final fikstürü açıklandı

Erkek voleybolunda Türkiye’nin en büyüğünün belirleneceği Efeler Ligi play-off final etabının maç programı belli oldu. Fenerbahçe ile Halkbank’ın karşılaşacağı ve üç galibiyete uzanan tarafın şampiyon olacağı seri 11 Nisan Perşembe günü Ankara’da başlayacak. İşte play-off final serisinin maç programı:

11 Nisan Perşembe:
19.00 Halkbank-Fenerbahçe (Başkent Voleybol Salonu)
14 Nisan Pazar:
20.00 Fenerbahçe-Halkbank (Burhan Felek Voleybol Salonu)
17 Nisan Çarşamba:
19.00 Halkbank-Fenerbahçe (Başkent Voleybol Salonu)
20 Nisan Cumartesi:
19.00 Fenerbahçe-Halkbank (Burhan Felek Voleybol Salonu)-(Gerekirse)
23 Nisan Salı:
19.00 Halkbank-Fenerbahçe (Başkent Voleybol Salonu)-(Gerekirse)

Üçüncülük etabının da programı netleşti

Efeler Ligi’nde Fenerbahçe’ye elenen Ziraat Bankası ise Halkbank’ın saf dışı bıraktığı Galatasaray’ın oynayacağı üçüncülük etabının da maç programı belli oldu. İki galibiyet elde eden tarafın lig üçüncüsü olacağı eşleşmede fikstür şöyle:

12 Nisan Cuma:
14.00 Ziraat Bankası-Galatasaray (Başkent Voleybol Salonu)
16 Nisan Salı:
18.00 Galatasaray-Ziraat Bankası (Burhan Felek Voleybol Salonu)
19 Nisan Cuma:
19.00 Ziraat Bankası-Galatasaray (Başkent Voleybol Salonu)-(Gerekirse)

Cim-bom’u eski dostu Errick McCollum yıktı

Galatasaray sahasında Karşıyaka’ya kaybetti.

Basketbol Süper Ligi’nin 26’ncı haftasında play-off potasında bulunan iki ekip, Galatasaray ve Karşıyaka Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşılaştı. Dengeli geçen ilk çeyrek 23-20 Karşıyaka üstünlüğüyle geçildi. İkinci periyotta eski bir Galatasaraylı olan Errick McCollum’ın etkili oyunuyla farkı açan İzmir temsilcisi soyunma odasına 47-39’luk skorla önde girdi.

Devre arasından iyi dönen Galatasaray, Dee Bost’un hücuma ettiği liderlik ve Karşıyaka’nın çok fazla boş atış kaçırması sonucu skorda geri geldi ve karşılaşmanın son 10 dakikasına 65-65’lik eşitlikle gidildi. Son çeyrekte Errick McCollum’ın oyuna tekrar ağırlığını koymasıyla İzmir temsilcisi yeniden öne fırladı. Mücadelenin son anlarında Klemen Prepelic’in ikinci teknik faul sonrası ihracı sarı-kırmızılıların fişini çeken hamle oldu. Karşılaşmadan 92-86’lık skorla Karşıyaka üstün ayrıldı.

İzmir temsilcisinde Errick McCollum 22 sayı, 5 ribaunt ve 5 asistle galibiyete önderlik etti. Sarı-kırmızılılarda Dee Bost’un 21 say 6 ribaunt ve 6 asistlik oyunu yenilgiyi önlemeye yetmedi. Bu sonuçla Karşıyaka ligdeki 18’inci galibiyetini aldı. Galatasaray ise 13’üncü yenilgisini yaşadı.

Basketbol Süper Ligi’nde aynı gün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı:
Merkezefendi – Bursaspor: 82-87
Bahçeşehir Koleji – Beşiktaş: 96-93

Cimnastikte Türkiye Şampiyonaları başladı

Artistik ve ritmik cimnastikte Türkiye şampiyonaları, Antalya’da başladı.

Türkiye Cimnastik Federasyonu’nun düzenlediği artistik ve ritmik Türkiye şampiyonaları Antalya’da bulunan İbrahim Çolak Cimnastik Salonu’nda başladı. Şampiyonanın artistik branşında yıldız, genç ve büyüklerde 19 kulüpten 81 sporcu, ritmik branşında da yıldızlarda 34 kulüpten 134 sporcu kategorilerinde en yüksek puanı almak için mücadele veriyor. Sporcular, artistik branşında atlama masası, kız paraleli, denge ve yerde, ritmik branşında ise top ve kurdele aletlerinde performans sergiliyor. Şampiyona 7 Nisan Pazar günü sona erecek.

Japonya'da pole'ün sahibi Max Verstappen: Ferrari yavaş kaldıJaponya’da pole’ün sahibi Max Verstappen: Ferrari yavaş kaldıEuroLeague’de haftanın en değerlisi Will Clyburn

EuroLeague’de Anadolu Efes’in Fenerbahçe’yi deplasmanda 82-80 mağlup ettiği karşılaşmayı 21 sayı, 5 ribaunt ve 4 asistle tamamlayıp 28 verimlilik puanı elde eden Will Clyburn organizasyonun 33’üncü haftasının en değerli oyuncusu seçildi. 33 yaşındaki yıldız isim karşılaşma sonrası verdiği röportajda, “EuroLeague’in en iyi 3 numarasının kim olduğuna dair halen birilerinin şüphesi varsa, en iyisi benim ve ben olmaya devam edeceğim.” demişti.

Jorge Jesus rekoru geliştirdi: 32 maç üst üste…

Geçtiğimiz günlerde El Hilal’in başında çıktığı maçlarda üst üste 28’inci galibiyetini elde edip bu alandaki dünya rekorunu eline geçiren Jorge Jesus, kendisine ait olan başarıyı sürdürmeye devam ediyor. Suudi Arabistan Pro Ligi’nin 27’nci hafta karşılaşmasında deplasmanda Al Khaleej’i 4-1’le geçen Portekizli, üst üste 32’inci galibiyete uzanma başarısını gösterdi. Jorge Jesus bu süreçte 20 Suudi Arabistan Pro Lig, üç Suudi Arabistan Kral Kupası vedokuz Asya Şampiyonlar Ligi maçından zaferle ayrılan taraf oldu. Jesus’un El Hilal’i ligde Cristiano Ronaldo’nun formasını giydiği Al Nassr’ın 12 puan önünde liderliğini sürdürüyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.