İşte sporda dolu dolu pazar mesaisi

Futboldan basketbola, NBA'den Formula 1 ve diğer spor dallarına Türkiye'de ve dünyada pazar gününün gelişmeleri...

Spor 21 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Sporda yaşanan gelişmeler...

Sporda pazar günü birçok gelişmeye sahne oldu. Dünyanın dört bir yanında birbirinden kritik karşılaşmalar oynandı ve birçok farklı branşta yeni gelişmeler yaşandı.

TFF 1. Lig’in play-off hattında fire yok

TFF 1. Lig’de üçüncülük yarışı nefes kesiyor.

TFF 1. Lig’de play-off potasını yakından ilgilendiren maçlar oynandı. Göztepe’nin Giresunspor’u deplasmanda mağlup etmesinin ardından ikincilik şansı zora giren takımlar üçüncü sıradan play-off final biletini direkt almak için mücadeleye girdi. Bu takımlardan Bodrumspor gündüz seansında sahasında kümede kalma mücadelesi veren Şanlıurfaspor’u ağırladı. Bodrum ekibi 56. dakikada Amar Begic’in golüyle geri düşse de 74. dakikada Celal Dumanlı ve 90+1. dakikada Üzeyir Ergün’ün penaltıdan attığı gollerle sonuca gitti, hanesine üç puan yazdırdı. Bu sonuçla Bodrum 52 puana gelirken Urfa 34 puanla 13. sırada kaldı.

Öğleden sonra Çorum FK, ligde kalma yarışı veren bir diğer takım Adanaspor’u konuk etti. Çorum 8. dakikada Michal Nalepa’nın golüyle maça hızlı girdi. Karşılaşmayı noktayı koyan isim 89. dakikada Ahmet Sağat oldu. Çorum 2-0 kazanarak puanını 55 yapıp 3. sıraya geldi. Adana 32 puanla 16. sırada kaldı. Bu sonuçla akşam seansında sahaya çıkan Sakaryaspor’un hata payı kalmadı. Keçiörengücü’nü ağırlayan Tatangalar, Yonathan Del Valle’nin 18 ve 45+1’deki golleriyle 2-0 öne fırladı. 66. dakikada Melih İnan’ın golüyle fark bire inse de maç Sakarya’nın üstünlüğüyle bitti. Marmara ekibi 54 puana geldi. Keçiören 36 puanla 12. sırada.

Başakşehir, kritik maçta Rize’yi iki golle geçti

Ligde Avrupa’ya katılım hakkını yakından ilgilendiren maçta Başakşehir, Rizespor’u 2-0 yendi.

Süper Lig’in 33’üncü hafta maçında Başakşehir, Rizespor’la karşılaştı. Fatih Terim Stadyumu’nda oynanan maça iki takım da üç puan kazanıp Avrupa hedefini sürdürmek için çıktı. Karşılaşmaya ev sahibi hızlı başladı. 12’nci dakikada Josef’in hızlı kullandığı duran top sonrası pozisyona giren Pelkas, kaleciden seken meşin yuvarlağı ağlara yuvarlayıp takımını öne geçirdi. Karşılaşmada yarım saatlik dilim tamamlanırken Başakşehir farkı ikiye yükseltmeye yaklaştı. Deniz Türüç’ün uzaklardan çektiği şutta top az farkla auta gitti. Hemen bir dakika sonrasında İlhan Palut’un öğrencileri ilk tehlikesini yarattı. Muammer’in sert şutunda da top az farkla dışarı çıktı. İlk yarının uzatma anlarında Pelkas’ın pasıyla topla buluşan Piatek önce çalım ardından da şutunu attı, top yan ağlarda kaldı. Maçta soyunma odasına ev sahibinin tek farklı üstünlüğüyle gidildi.

İkinci devreye Rizespor etkili girdi. Olawoyin’in şutunda top kaleciden sekti. Boşta kalan topa altı pas içerisinden vuran Minchev çok net fırsatta çerçeveyi tutturamadı. 50’nci dakikada ilk golün sahibi Pelkas kaleyi yokladı ancak Gökhan gole izin vermedi. Gökhan’dan seken topu Berkay tekrar kaleye yönlendirdi fakat bu kez de top yandan dışarı çıktı. Karşılaşmada bir saatlik dilim geride kalırken soldan gelişen Rizespor atağında Alikulov kaleyi yoklasa da file bekçisi Muhammed kalesini gole kapattı. 79’da Başakşehir etkili geldi. Sağdan gelişen atakta Kemen topu Piatek’e çevirdi, Polonyalının şutu üst direkten döndü. Karşılaşmada uzatma anları oynanırken ev sahibi ekip kontratak şansı yakaladı. Keny’yi ceza sahası içerisinde indiren Mocsi kırmızı kart görürken hakem aynı zamanda penaltı noktasını da gösterdi. Penaltı’da Berkay Özcan hata yapmayarak skoru belirledi. Karşılaşmadan Başakşehir 2-0 galip ayrıldı. Bu galibiyetle Başakşehir puanını 49’a yükseltip beşinci sıraya yükseldi. Rizespor ise 48 puanda kalıp rakibinin ardına düştü.

Antalyaspor ikinci yarıda döndü, Hatay karşısında güldü

Antalyaspor, ikinci yarıda bulduğu iki golle Hatayspor karşısından galip ayrıldı.

Süper Lig’de kümede kalma savaşı veren Volkan Demirel’in Hatayspor’u, Sergen Yalçın’ın çalıştırdığı Antalyaspor’a konuk oldu. Karşılaşmaya deplasman temsilcisi iyi başladı. 14’üncü dakikada Matondo’nun uzaklardan şutuyla Hatayspor gole yaklaşsa da kaleci Leite topu kornere çelmeyi başardı. 24’te bir kez daha etkili gelen Hatay’da bu kez Strandberg pozisyona girdi, kaleci Leite yine başarılı oldu, seken topta altı pas içinden pozisyona giren Maksimovic’in şutunda da top üstten dışarı çıktı. İki dakika sonrasında Dele-Bashiru’nun pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Rivas kaleyi yokladı. Leite bir kez daha başarılı oldu ancak devamında yaşanan karambolde Dele-Bashiru fileleri sarsmayı başardı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Mücadelede soyunma odasına Hatayspor’un tek farklı üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıya da Hatay etkili girdi. Rivas’ın pasıyla topla buluşan Strandberg topu kaleye yönlendirse de meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı. 67’nci dakikada ev sahibi eşitliği yakaladı. Erdoğan Yeşilyurt’un sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortada Buksa topla buluştu. Kafayla vuruşunu yapan Buksa, Erce’nin sağından topu ağlara gönderip maça eşitlik getirdi. 86’da Safuri’nin ceza alanı sağ çaprazdan sert şutunda, kaleci Erce Kardeşler meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Maçta uzatma dakikaları oynanırken Antalyaspor’un dönüşü tamamlandı. Bytyqi, ceza sahası dışından düzgün ve sert şutunda meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. Kalan kısa sürede başka gol olmayınca Antalyaspor, Hatayspor’u 2-1 mağlup etti. Bu galibiyetle kırmızı-beyazlılar puanını 45’e yükseltti. Hatayspor ise 33 puanla küme düşme hattında kalmayı sürdürdü.

Antep, Kasımpaşa karşısında nefes aldı

Gaziantep FK, Kasımpaşa’yı 2-0’la geçti.

Süper Lig’in 33’üncü hafta maçında kümede kalma mücadelesi veren Gaziantep FK, Kasımpaşa’yı ağırladı. Maça hızlı giren ev sahibi ekip altıncı dakikada Maxim’in frikik golüyle 1-0 öne geçti. 24’te korner kullanan Kasımpaşa Yunus Emre Gedik’le eşitlik sayısına yaklaştı ancak top üstten az farkla dışarı gitti. 33’te gelişen Antep atağında Maxim’in kullandığı köşe vuruşu sonrası iyi yükselip kafa vuruşu yapan Arda Kızıldağ topu ağlara gönderip farkı ikiye yükseltti. Maçta soyunma odasına 2-0’lık ev sahibi üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıda tempo daha düşük geçti. 52’de Antep Maxim’le üçüncü gole yaklaştı ancak top direğe de temas edip dışarı gitti. Mücadelenin son anlarında Ben Ouanes’in geliştirdiği atakta Kasımpaşa tehlike yarattı ancak Winck’in şutunda top çerçeveyi bulmadı. Karşılaşma Gaziantep FK’nın 2-0’lık galibiyetiyle sona erdi. Bu sonuçla kümede kalma yolunda altın değerinde üç puanı hanesine yazdıran Gaziantep FK, 16’ncı sıraya yükselip ateş hattından çıktı. Kasımpaşa ise 46 puanla yedinci sırada kaldı.

Türk Telekom, Fenerbahçe’nin ardından Efes’i de mağlup etti

Telekom, Efes’i deplasmanda tek farkla yendi.

Basketbol Süper Ligi’nin sondan bir önceki haftasında Anadolu Efes ve Türk Telekom karşılaştı. Bologna’ya yenilip EuroLeague defterini kapatan Efes moral depolamak, Türk Telekom ise Fenerbahçe’nin ardından lacivert-beyazlıları da yenip play-off yarışında avantaj elde etmek için parkeye çıktı. Yakın bir mücadeleye sahne olan ilk çeyrek ev sahibi ekibin 24-23’lük üstünlüğüyle noktalandı. İkinci periyotta vites yükselten Mijatovic’in öğrencileri soyunma odasına 47-39 önde gitti.

İkinci yarı Türk Telekom reaksiyon gösterip farkı eritti. Son periyoda giderken Ankara temsilcisi arayı iyice kapattı ve 10 dakikalık dilimde Efes’in tek farkı üstünlüğüyle gidildi. Karşılaşmanın son anları büyük çekişmeye sahne oldu. Bitime 40 saniye kala Jarrod Jones’un üçlüğüyle öne geçen Telekom, mücadelenin sonuna kadar bir daha geriye düşmedi ve maçtan 82-81 galip ayrıldı. Bu sonuçla Telekom ligdeki 13’üncü galibiyetini elde etti. Efes ise dördüncü kez yenilmesine karşın liderlik koltuğunda kalmayı sürdürdü.

Efes‘te Daniel Oturu 19 sayı, 7 ribaunt, Shane Larkin 14 sayı, 5 asist, Ercan Osmani 13 sayı, 4 ribaunt, 3 asist, Will Clyburn ise 8 sayı,4 ribaunt ve 3 asistle mücadele etti.
Telekom’da Tyrone Wallace 18 sayı, 5 ribaund, 6 asist, Jarrod Jones 14 sayı, 4 ribaunt, Okben Ulubay 11 sayı, 5 ribaunt, 3 asist, James Palmer Jr. 11 sayı, 4 ribaunt, 5 asist, Steven Enoch 10 sayı, 5 ribaunt ile oynadı.

Basketbol Süper Ligi’nde aynı gün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı:
Manisa-Büyükçekmece, 94-93
Aliağa-Bursaspor, 78-94
Tofaş-Karşıyaka, 111-91

Nemanja Bjelica Ataşehir’e döndü

Bahçeşehir Koleji’nden dikkat çekici hamle.

Türk basketbolunu FIBA Europe Cup’ta temsil eden Bahçeşehir Koleji, Nemanja Bjelica’nın 2024-2025 sezonunda sportif direktör olarak takıma katılacağını açıkladı. Europe Cup’ta final aşamasında mücadele eden ve 11 sayılık yenilginin ardından Chemnitz’le rövanşa hazırlanan Bahçeşehir Koleji gelecek sezon planlamaları kapsamında önceki haftalarda basketbolu bıraktığını açıklayan Bjelica ile anlaştı. Sırp basketbol insanı 2022-23 sezonunu Fenerbahçe’de geçirmiş, ancak çoğunlukla sakatlıkları nedeniyle sahalardan uzak kalmıştı. Nemanja Bjelica daha önce 2013-2015 yılları arasında da Fenerbahçe formasını terletmişti. Eski basketbolcu geçen haftalarda İstanbul’a gelerek Bahçeşehir Koleji kulüp başkanı Begüm Yücel’le beraber maç izlemişti.

Trabzon, Fener’i yendi: Galatasaray’ın liderliği sürdü

Kadın futbolunda Trabzonspor, Fenerbahçe’yi 3-0 mağlup etti.

Kadın Futbol Süper Ligi’nde 28’inci hafta maçları oynandı. Trabzonspor, Kadir Özcan Tesisleri’nde oynanan maçta Fenerbahçe’yi 67. dakikada Jelena Cubrilo, 90+1. dakikada Teona Bakradze ve 90+5. dakikada Müzeyyen Dilek Özbiler’in golleriyle 3-0 mağlup etti. Fenerbahçe bu mağlubiyetle 60 puanda kalırken, Trabzonspor ise 33 puana yükseldi.

Aynı gün oynanan bir diğer maçta lider Galatasaray, evinde Karadeniz Ereğli Belediyespor’u konuk etti. Soyunma odasına 1-0 yenik giren Cim-Bom, ikinci devre geri dönüş gerçekleştirerek 4-2’yle galibiyete uzandı ve sezonun bitimine iki hafta kala puanını 65’e yükseltip liderliğini sürdürdü.

Kadın Futbol Süper Ligi’nde 28’inci haftanın toplu sonuçları:
Fatih Vatanspor-Algspor, 1-4
Amedspor-Hakkarigücü, 3-1
Ataşehir-Adana İdmanyurdu, 2-1
Gaziantep Asyaspor-Fatih Karagümrük, 1-2
Galatasaray-Karadeniz Ereğli, 4-2
Trabzonspor-Fenerbahçe, 3-0
Beşiktaş-Ankara Büyükşehir Belediye, 1-3
Beylerbeyi-1207 Antalyaspor, 5-1

Denizlispor ve Akhisar küme düştü

1966-67 sezonundan beri profesyonel seviyede mücadele veren, geçmişte de 21 sezon boyunca Süper Lig’de boy gösteren Denizlispor, 2020-2021’de Süper Lig, 2022-2023’te 1. Lig’e veda ettikten sonra bu sezon da TFF 2. Lig’de tutunamadı. TFF 2. Lig Kırmızı Grup 36. hafta mücadelesinde deplasmanda İskenderunspor’a 3-0 yenilen Denizli temsilcisi bitime 2 hafta kala 2. Lig’den düştü. Yeşil-siyahlı ekip, gelecek sezon TFF 3. Lig’de yer alacak.

Geçmişte Türkiye Kupası ve Süper Kupa’da zafere uzanan, 2018-19 sezonunda da UEFA Avrupa Ligi’nde boy gösteren Akhisarspor, evinde konuk ettiği Erbaaspor’a 6-2 yenilip Bölgesel Amatör Lig’e düştü. 2018-2019 sezonunda Süper Lig’den düşen Akhisarspor, 2019-2020’de 1. Lig play-off yarı finalinde Fatih Karagümrük’e elenerek finale kalamadı. 2020-2021’de TFF 1. Lig’den düşen Manisa temsilcisi, 2021-2022’de TFF 2. Lig’e veda ettikten sonra bu sezonda TFF 3. Lig’de tutunamadı.

Liverpool takibe ‘devam’ dedi

Liverpool, deplasmanda hata yapmadı.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool, Fulham’a konuk oldu. Haftaya lider giren Manchester City’nin FA Cup mesaisi nedeniyle maçını oynamadığı günde Merseyside takımı mutlak galibiyet parolasıyla zorlu deplasmana çıktı. Arsenal’ın kazandığı haftada hata yapmak istemeyen Liverpool’da Trent Alexander Arnold 32. dakikada çok şık bir serbest vuruş golüne imza atarak takımını öne geçirdi. 45+2. dakikada Timothy Castagne golü buldu ve maça denge geldi. Liverpool ikinci yarıya hızlı başladı, 53. dakikada Ryan Gravenberch golü atarak takımını öne geçirdi. 72’de Diogo Jota maça noktayı koydu, Liverpool 3-1 kazandı. Konuk ekip puanını 74’e çıkarıp Arsenal’la durumu eşitledi, haftayı averajla ikinci sırada kapadı. Bir maçı eksik City’nin puanı 73.

Premier Lig’de günün sonuçları:

Everton-Notthingham Forest 2-0

Crystal Palace-West Ham United 5-2

Aston Villa-Bournemouth 3-1

Yine olmadı, Leverkusen’in bileğini Dortmund da bükemedi

Bayer Leverkusen’in yenilmezlik serisi 45 maça çıktı.

Almanya Bundesliga’da şampiyonluğunu geçen hafta ilan eden Bayer Leverkusen bu sezon 45. resmi maçına Borussia Dortmund deplasmanında çıktı. Leverkusen bundan önceki 44 maçının tamamından yenilgisiz ayrılmıştı. Geçtiğimiz hafta içi West Ham eşleşmesinde de geriden gelen ekip bu kez Borussia Dortmund’a karşı aynısını yapmak durumunda kaldı. Çekişmeli geçen mücadele pozisyon zenginliği açısından verimli değildi. Dortmund savunması tehlikeli olabilecek Leverkusen ataklarına karşı adeta etten duvar ördü. 81. dakikada son haftaların formda ismi Marcel Sabitzer’in asistinde Fülkrug topu ağlara yolladı ve Dortmund’u öne geçirdi. Ev sahibi, konuğunun serisini bitirmeye çok yaklaştı. Ancak 90+7. dakikada Florian Wirtz’in asistinde Stanisic’in golü Leverkusen’in serisini canlı tuttu. Şampiyon puanını 80 yaparken Dortmund 57 puanla 5. sırada kaldı.

Bundesliga’da günün diğer sonuçları:

Werder Bremen-Stuttgart 2-1

Freiburg-Mainz 1-1

PSG’den Lyon’a farklı tarife

PSG, evinde Lyon’a geçit vermedi.

Fransa Ligue 1 lideri PSG, son haftaların formda takımı Lyon’la kozlarını paylaştı. Maçın sonucunu ilk yarıda atılan goller belirledi. 3. dakikada Nemanja Matic kendi kalesine golüyle PSG’nin öne geçmesine neden oldu. Hafta içi Şampiyonlar Ligi’nde yarı final vizesi alan ve nispeten rotasyonlu takımla sahaya çıkan başkent ekibi 6. dakikada Lucas Beraldo ile farkı ikiye çıkardı. Golcü Gonçalo Ramos 32. dakikada skoru 3-1 yaptı. Ernest Nuamah Lyon’un tek golünü 37. dakikada atarken 42. dakikada Ramos durumu 4-1’e getirdi, maç böyle bitti. PSG 29 maç sonunda 66 puana gelirken Lyon 30 maç sonunda 41 puanla 8. sırada.

Fransa Ligue 1’de günün diğer sonuçları:

Le Havre-Metz 0-1

Lille-Strasbourg 1-0

Reims-Montpellier 1-2

Brest-Monaco 0-2

Toulouse-Marsilya 2-2

Atalanta’nın ilk dört takibi sürdü

Atalanta’dan kritik üç puan.

İtalya Serie A’da mücadele eden Atalanta geçtiğimiz hafta içi UEFA Avrupa Ligi’nde Liverpool’a 1-0 kaybetmesine rağmen tur atladı ve yarı finale çıktı. İtalyan ekip Serie A’da Monza’ya konuk oldu. Ligde ilk dört yarışını uzaktan takip eden takım 44. dakikada Charles De Ketelaere ile öne geçti. El Bilal Toure 72. dakikada skoru 2-0 yaptı. Monza’da Daniel Maldini 89. dakikada ağları sarssa da sonuç değişmedi Atalanta 2-1 kazandı. Gasperini’nin ekibi bu sonuçla 32 maçta 54 puana geldi.

İtalya Serie A’da günün diğer sonuçları:

Salernitana-Fiorentina 0-2

Sassuolo-Lecce 0-3

Diyarbakır’da olaylar çıktı, Amed şampiyonluk yolunda yara aldı

Gerilim dolu maçta Amed şampiyonluk yolunda kan kaybetti.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta son 3 haftaya 6 puanlık avantajla giren 77 puanlı lider Amed Sportif Faaliyetler, konuk ettiği Alagöz Holding Iğdır FK’ye 2-0 yenilerek avantaj kaybetti. 11. dakikada Halil İbrahim Sönmez’in golüyle ilk yarıyı 1-0 yenik kapattı. İkinci yarıda da üstün oynayan Iğdır FK, Bekir Can Kara’nın 68. dakikada attığı golle 2-0 öne geçti. Maçın geri kalan kısmında gol olmayınca maç bu skorla sona erdi. Amed Sportif Faaliyetler sezon sonunda GMG Kastaomunspor’la ligi aynı puanda bitirmesi halinde genel averaja bakılacak. Son 2 hafta öncesinde 77 puanlı Amed Sportif Faaliyetler’in “46”, 74 puana sahip GMG Kastamonuspor’un ise “34” averajı bulunuyor.

Karşılaşmanın biletleri günler öncesinden tükenirken, 33 bin kişi kapasiteli Diyarbakır Stadyumu da tamamen doldu. Sahte ve karaborsa biletler nedeniyle, biletli ve kombine bilet sahibi yaklaşık 3 bin kişi dışarıda kaldı. İçeri girmek isteyen taraftarlardan bazıları, polise taş ve yabancı madde attı. Çıkan olaylarda 14 şüpheli gözaltına alındı.

Hasan Arat: Beşiktaş derbilerin takımıdır

Hasan Arat’tan derbi ve teknik direktör açıklaması.

Beşiktaş beş maçlık galibiyet hasreti Ankaragücü önünde bitti. 23 Nisan Salı akşamı Ankaragücü’ne karşı önemli bir yarı final maçına çıkacak. Kara Kartal’ın önündeki tek gerçekçi hedef olan Türkiye Kupası’ndaki yarı final ilk maçı sonrasında Fenerbahçe derbisi oynanacak. Sarı-lacivertliler 27 Nisan Cumartesi akşamı ezeli rakibini konuk edecek. Şampiyonluk yarışında de son derece önem arz eden maç öncesi Hasan Arat açıklamalarda bulundu.

Arat “Beşiktaş her zaman derbilerin takımıdır. Beşiktaş’ın ne yapacağını kimse anlayamaz. Bizim takımımız iyi bir havaya giriyor Türkiye Kupası konsantrasyonuyla. Dolayısıyla o maç da aynı Beşiktaş’ın her maçta olduğu gibi hedefinin galibiyet olacağı bir maçtır. Sporcularıma güveniyorum. Sporcularımız, cuma günü çok güzel birlik, beraberlik gösterdiler. Takım olma ruhunu hissettirdiler bütün camiaya. Bunun sürdürülebilir olması önemli. Ankaragücü maçı, arkasından Fenerbahçe maçı bunlar iyi imtihanlar. Bu imtihanları başarıyla atlamamız halinde camiamızın güveni de yerine gelecektir. Oyuncularımızın değeri de yerini bulacaktır. O rekabet oyuncular açısından da iyi olacaktır. Beşiktaş için her zaman derbi, derbidir. Beşiktaş, her zaman derbiye galibiyet için çıkar. Hedef her zaman galibiyet” dedi. Arat TFF başkanlık seçimiyle alakalı “Beşiktaş Kulübü seçim tarihi kararı alınıp adaylar ortaya çıktıktan sonra kararını verecektir. Bizim bütün isteğimiz çok adaylı olmasıdır. Çok adaylı olduğu takdirde, takımlar doğru ekibi seçme şansına sahip olacak. O yüzden biz çok adaylı bir seçim olmasını bekliyoruz. Ona göre değerlendirmemizi yapacağız” dedi.

Arat, yeni teknik direktör arayışıyla alakalı “Teknik direktör kamptan önce belli olacak.” diye konuştu.

Sevgi Uzun: Avrupa tecrübesi yaşamak istiyorum

Sevgi Uzun’dan gelecek hedefleriyle alakalı açıklama.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı sezonu dört kupa alarak tamamladı. Avrupa Süper Kupası, Türkiye Kupası, EuroLeague ve son olarak Süper Lig şampiyonu olan Kanarya’da Sevgi Uzun açıklamalarda bulundu.

Sevgi Uzun “Fenerbahçe ile dört kupayı alıp tarihi bir sezon yaşamak çok büyük bir gurur. Avrupa’nın en büyüğündeyim. Avrupa tecrübesi yaşamak istiyorum, kariyerimde bir Avrupa senesi olsun istiyorum. Ama Avrupa’nın en büyüğünde oynadığınızda, yarıştığınız her kulvarda kupa aldığınızda insan bırakmak istemiyor. En iyisinden gidip başka bir yerde maceraya girmek ayrı bir tecrübe. Tabii ki Türkiye’de kadın basketboluna çok şey katacağını düşünüyorum Avrupa’nın. Ama şu anda bu kupaların keyfini çıkarıyorum. Belki ileride olabilir” dedi.

Ayla’dan bir şampiyonluk daha

Milli tenisçiden bir şampiyonluk daha geldi.

Milli tenisçi Ayla Aksu, İtalya’da düzenlenen W35 Santa Margherita di Pula Turnuvası’nda tek kadınlarda şampiyon oldu. Lucie Havlickova’nın final maçından çekilmesiyle Ayla Aksu 12. tekler şampiyonluğunu elde etti.

Hırvatistan Rallisi’nde zafer Sebatsien Ogier’nin

Sebastien Ogier galibiyeti böyle kutladı.

Dünya Ralli Şampiyonası’nda (WRC) 2024 sezonunun 4’üncü ayağı Hırvatistan’da koşuldu. Toplam 20 etaptan oluşan ralliyi 2 saat 40 dakika 23.6 saniyede tamamlayan Sebastien Ogier bu sezonki ilk zaferine ulaştı. Fransız pilot sekiz kez şampiyon olduğu WRC’de 100’üncü podyumuna ulaştı. Toyota Gazoo’dan Büyük Britanyalı Elfyn Evans, liderin 9.7 saniye gerisinde ikinci, Hyundai Shell Mobis takımından Belçikalı Thierry Neuville ise Ogier’nin 45.8 saniye arkasında üçüncü oldu. Pilotlar klasmanında Neuville, 86 puanla zirvedeki yerini korudu. Belçikalı sürücüyü, 80 puanla Evans ve 59 puanla Fransız Adrien Fourmaux (M-Sport Ford) izledi.
WRC’nin beşinci ayağı, 9-12 Mayıs’ta Portekiz’de düzenlenecek.

19 Yaş Altı Kadınlar Sutopu’nda şampiyon İzmir

Türkiye Sutopu Federasyonu tarafından düzenlenen 19 Yaş Altı Kadınlar Sutopu Türkiye Şampiyonası maçları Niğde’de oynandı. Bor Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda düzenlenen şampiyonada 14 takım mücadele etti. Turnuvanın finalinde Galatasaray’ı mağlup eden İzmir Büyükşehir Belediye Gençlik ve Spor Kulübü, kupanın sahibi oldu.

Şampiyon Yalova kupasına kavuştu

Şampiyon Yalova kupasını Ataşehir’de kaldırdı.

Türkiye Basketbol Ligi’nde geçtiğimiz hafta Basketbol Süper Ligi’ne çıkmayı garantileyen Yalovaspor, ligin son haftasında Fenerbahçe Koleji’ne konuk oldu. Yalova temsilcisi rakibine 85-84’lük skorla mağlup olsa da sezonu şampiyon olarak noktalamayı başardı. Karşılaşma sonrası düzenlenen törende Basketbol Federasyonu As Başkanı Hüseyin Beşok ve Yılmaz Argüden kupayı Yalovaspor oyuncusu Orhan Hacıyeva’ya teslim etti.

Galatasaray, Pendik virajını '4'le geçti son düzlüğe pole pozisyonda girdiGalatasaray, Pendik virajını ‘4’le geçti son düzlüğe pole pozisyonda girdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.