İşte Süper Lig’in kart raporu

Süper Lig'in 2023-24 sezonunda gösterilen kartların raporu çıktı. Türkiye Futbol Federasyonu, 38 haftalık ligdeki kartların sayılarını yayınladı.

Spor 5 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Süper Lig'in kart sayıları açıklandı.

Süper Lig’in 2023-24 sezonu belki de tarihin en kaotik sezonu oldu. Sahaya girip hakem yumruklayanlar, takımını sahadan çekenler, ekonomik sıkıntılar nedeniyle kadrosunu neredeyse tamamen yenileyenler, teknik direktörlerine sabretmeyip kulüp rekorunu kıranlar, son haftaya kadar devam eden ve söylem savaşlarının damga vurduğu şampiyonluk yarışı…

İşte bu şartlar altındaki Süper Lig, tarihinin en zorlu sezonlarından birini geride bıraktı. Galatasaray 102 puanla rekor kırarak şampiyon oldu. Fenerbahçe deplasmanda hiç maç kaybetmediği sezonu 99 gol atıp 99 puan alarak tamamladı. Bu heyecan ve kaos dolu sezonun kart raporu federasyon tarafından yayınlandı.

Türkiye Futbol Federasyonunun yayımladığı istatistiklere göre, ligde 38 haftada hakemler 1591 kez sarı kart cezasını uygularken, 76 kez ise kırmızı kart gösterdi. Ekip olarak en çok kart cezasıyla Hatayspor karşılaşırken, en az kart Trabzonspor’a çıktı. Ligde geçen sezon en çok sarı kart 104 kez ile Hatayspor’a gösterildi. Hatayspor’u 92 kart gören Fatih Karagümrük ve 91 sarı kartla Beşiktaş takip ederken, Fenerbahçe 88 kez kart gördü.

Erden Timur görevi bıraktı: 'Tutunacak dal aradım, bir tane bulamadım'Erden Timur görevi bıraktı: ‘Tutunacak dal aradım, bir tane bulamadım’

Bu ekipleri sırasıyla İstanbulspor ve Rizespor (87), Gaziantep FK ve Alanyaspor (83), Kayserispor (81), Pendikspor (79), Samsunspor (78), Antalyaspor ve Başakşehir (76), Sivasspor (75), Adana Demirspor ve Konyaspor (74), Kasımpaşa (70) izledi. Ligde Galatasaray ile MKE Ankaragücü 65’er sarı kartla cezalandırıldı. Trabzonspor ise 63 kartla 2023-2024 sezonunda ekip halinde en az sarı kart gören takım oldu.

Adana Demirspor, geride kalan sezon ligde en fazla kırmızı kart gören ekip olarak dikkati çekti. Mavi-lacivertli ekip toplam sekiz kez kırmızı kart görürken, onları yedi kırmızı kartla Fatih Karagümrük, altışar kırmızı kartla Pendikspor ve İstanbulspor takip etti. En az kırmızı kart gören ekipler ise Galatasaray, Trabzonspor ve Hatayspor oldu. Söz konusu ekipler sadece birer kez kızarırken, onları ikişer kırmızı kartla Kasımpaşa ve Konyaspor takip etti. Çaykur Rizespor, Sivasspor, MKE Ankaragücü ve Samsunspor ise üçer kez kırmızı kart cezasına çarptırıldı. Fenerbahçe ve Başakşehir de beşer kez kızardı.

Ligde sarı ve kırmızı kartlar baz alındığında en çok kart gösterilen takım da Hatayspor (105) oldu. Hatayspor’u, Fatih Karagümrük (99), Beşiktaş (95) ve Fenerbahçe (93) takip etti. En az kartı ise Trabzonspor (64) gördü. Bordo-mavili ekibi toplamda 66 kartla Galatasaray izledi.

 

İşte o tablo.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.