‘İsviçre Sistemi’ Macaristan’a karşı iyi çalıştı

EURO 2024'te ikinci günün ilk maçı Macaristan ve İsviçre arasında oynandı. İsviçre rakibinden üç puanı üç golle alırken Macarların tek golü Varga'dan geldi.

Spor 15 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
İsviçre, Macaristan'ı 3-1'le geçti.

EURO 2024’te heyecan A Grubu ekiplerinden Macaristan ve İsviçre arasında oynanan maçla sürdü. Hakan Yakın’ın çalıştırdığı İsviçre maça hızlı başlayan taraf oldu.

Dakikalar 12’yi gösterirken merkezden gelişen İsviçre atağında Aebischer derin oynadı, kaleciyle karşı karşıya kalan Duah da topu filelere gönderdi ancak yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Devamında VAR incelemesi sonucu Duah’ın ofsaytta olmadığı tespit edilince hakem Slavko Vincic orta noktayı gösterdi, İsviçre maçta 1-0 öne geçti.

Dakikalar 20’yi gösterirken Macaristan savunmasında Attila Szalai büyük bir hata yapınca Vargas karşı karşıya pozisyonda golle burun buruna geldi fakat kaleci Gulacsi gole izin vermedi.

Maçta devrenin son anlarına girilirken ilk golde asisti yapan Aebischer bu kez kendisi sahne aldı. Bologna forması giyen oyuncunun sağ ayağından çok şık bir plase golü bulan İsviçre farkı ikiye yükseltti ve maçta soyunma odasına 2-0’lık skorla gidildi.

Karşılaşmanın ikinci devresine Macarlar daha istekli girdi. Farkı eritme çabalarının karşılığını almak için yoğun baskı kuran Macaristan 66’ncı dakikada Liverpoollu yıldızı Szoboszlai’nin ortasına kafayı vuran Varga’nın golüyle skoru 2-1’e getirdi.

Maçın kalanında iki taraf da fırsatlar yakalasa da uzatma anlarına kadar gol sesi yükselmedi. 90+3’te kaleci Sommer’in yaklaşık 80 metrelik uzun degajı sonrası savunmada büyük bir hata geldi ve seken topu kontrol eden Embolo karşı karşıya pozisyonda topu Gulacsi’nin üzerinden aşırarak adeta takibinin fişini çekti.

Bu golle maçtan 3-1 galip ayrılan İsviçre, Almanya’yla puanını eşitledi. Macaristan ise tıpkı İskoçya gibi turnuvaya puansız başladı.

Avrupa'nın futbol bayramı Almanya'nın beşi bir yerdesiyle başladıAvrupa’nın futbol bayramı Almanya’nın beşi bir yerdesiyle başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.