İtalya’da Toprak rüzgarı: Üç yarış üç zafer!

Toprak Razgatlıoğlu Superbike Emilia-Romagna ayağının son yarışında da pistin tozunu attı ve liderliği kimseye bırakmadı. Toprak cumartesi günkü yarışla eline geçirdiği şampiyona liderliğini pekiştirdi.

Spor 16 Haziran 2024
Toprak'tan İtalya'da üçte üç.

BMW takımı için yarışan Toprak Razgatlıoğlu İtalya’da devam eden Dünya Superbike Şampiyonası’nda hafta sonuna damgasını vurdu. Cumartesi yapılan yarışta damalı bayrağı en ön sırada geçerek Bautista’yı geride bırakan Toprak şampiyona liderliğini almıştı.

Türk sporcu bu liderliği geliştirmek için yakaladığı fırsatı değerlendirdi. Toprak günün ilk mücadelesinde Superpole için sahne aldı ve burada da yarışı lider bitirdi. Daha sonra hafta sonunun son yarışı için piste çıkan Toprak lider başladığı mücadelede ilk viraj sonrası birinciliği Nicolo Bulega’ya kaptırdı. Andrea Iannone iyi bir kalkışla ikinci sıraya çıkarken Alex Lowes üçüncülüğe, Andrea Locatelli ise dördüncü sıraya çıktı. Iannone tur bitmeden yaptığı hata sonrası beşinci sıraya geriledi.

Toprak turlar ilerledikçe Bulega ile farkı kapattı ve İtalyan sürücüyü geçerek liderliği eline geçirdi. İlerleyen süreçte farkın kapanmasına izin vermeyen Toprak hatasız bir sürüş sonrası zafere uzandı. Bu, kariyerinin üçüncü üçte üçü olurken kariyerinde ilk kez dört yarış arka arkaya kazanmış oldu.

Bulega’nın ikinci olduğu yarışta Bautista son bölümde Lowes’u geçerek üçüncülüğü aldı.Toprak bu sonuçla hafta sonundan 179 puanla lider ayrılırken Bulega puanını 158 yaptı ve şampiyona ikinciliğine yükseldi. Bautista ise lider girdiği hafta sonundan 155 puanla üçüncü sırada ayrıldı.

Dünya Superbike Şampiyonası’nda bir sonraki durak 13-14 Temmuz’da Donington Park olacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.