İtalyan derbisi Montella’nın

Süper Lig’de Fatih Karagümrük – Adana Demirspor karşılaşması iki İtalyan hocayı karşı karşıya getirdi. Mücadeleyi Vincenzo Montella’nın Adana’sı 3-2 kazandı.

Spor 18 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
İtalyan hocaların derbisinde Montella güldü.

Adana Demirspor, ligde dördüncü sırada kalıp UEFA Konferans Ligi için şansını sürdürmenin peşinde. Vincenzo Montella’nın öğrencileri, hafta sonu oynayacakları zorlu Beşiktaş mücadelesi öncesi Karagümrük deplasmanına çıktı.

İlk yarı boyunca etkin olan taraf istatistiki açıdan Adana Demirspor olsa da gol 44. dakikada Karagümrük’ten geldi. Ertaç Özbir 44’te topu kendi ağlarına yolladı ve devre 1-0 bitti. 51. dakikada Cherif Ndiaye’nin attığı golle maça denge geldi. 76’da Henry Onyekuru Adana’yı öne geçirdi. Ancak bu gole yanıt gecikmedi. 80’de Mbaye Diagne sahne aldı. Ataklarını sürdüren ve 3 puan yolunda pes etmeyen Adana, 84’te yeniden öne geçti. Bu kez kendi kalesini bulan isim Ibrahim Dresevic oldu. Bu gol aynı zamanda maçın sonucunu belirledi.

Vincenzo Montella Fenerbahçe'yi destekliyor: Onlara bağlıVincenzo Montella Fenerbahçe’yi destekliyor: Onlara bağlı

Ligde üst üste 5. galibiyetini alan Adana Demirspor sahadan 3-2 galip ayrıldı ve puanını 63’e yükselterek en yakın rakibi Başakşehir’le farkı 11 puana yükseltti. Karagümrük ise 44 puanla 9. sırada kaldı.

Fenerbahçe iddialarına yanıt

Galibiyetin ardından konuşan Murat Sancak, sezon sonu sözleşmesi sona erecek Vincenzo Motella’yla yola devam etmek istediklerini vurguladı. Sancak, “Vincenzo Montella ile yola devam etmek istiyoruz. Fenerbahçe iddiaları var ama ben böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum.” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.