İtalyan gazetesi Pogba’nın cezasını açıkladı

Fransız orta saha Paul Pogba geçtiğimiz haftalarda girdiği doping testinden geçememiş ikinci testte de yasaklı maddeye rastlanmıştı. İtalyan basınına göre 30 yaşındaki futbolcu en az 2 sene ceza alacak.

Spor 3 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Paul Pogba'nın cezasını İtalyanlar açıkladı.

Paul Pogba futbol tarihinin bireysel açıdan en büyük hayal kırıklıklarından biri. Juventus’ta yaptıklarıyla 105 milyon euro karşılığında Manchester United’a transfer olan oyuncu buraya uyum sağlayamadı ve istikrarsız görüntüsü onu bir türlü terk etmedi. 2018’de ülkesiyle dünya şampiyonluğu da yaşayan oyuncu Juventus’a döndükten sonra formunun zirvesinden her geçen sene uzaklaştı. Geçen sene sakatlıklarla boğuşan yıldız toplamda 10 resmi maçta forma giyebildi.

Fransız bu sezona da şok bir haberle girdi. Udinese’yle oynanan maç sonrası doping testine giren yıldızın kanında yasaklı madde tespit edildi. Suçunu kabul etmeyen yıldız bir kez daha test vermek istedi ve bu testte de dopingli olduğu görüldü. Olay aydınlantılana kadar futboldan mendilen Pogba’nın rekor cezayla karşı karşıya olduğu belirtildi. İtalyan basınının iddiasına göre Pogba, şayet dopingle mücadele savcılığıyla anlaşırsa 2 sene ceza alacak. İkinci yolsa Pogba’nın mahekemede görülen spor davasındaki kararı kabul edip temyize gitmek. Anlaşma halinde Pogba’nın 4 sene olabilecek cezası 2 seneye iniyor.

An itibarıyla tesislerde antrenman yapması yasak olan Fransız orta saha oyuncusu sadece spor salonunu ve yüzme havuzunu kullanıp kişisel antrenörüyle beraber çalışıyor.

Pogba'nın futbol hayatı bitebilir! Son savunmaPogba’nın futbol hayatı bitebilir! Son savunma

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.