İzlanda’ya İzmir Marşı’yla uğurlama! Kerem Aktürkoğlu sihri

9 Eylül İzmir'in kurtuluş yıldönümünde Gürsel Aksel Stadı'nda oynanan maçta Türkiye, İzlanda'yı 3-1 yendi. Hat-trick yapan ve karşılaşmanın yıldızı olan Kerem Aktürkoğlu, gollerin sevincini Harry Potter sevinci yaparak yaşadı.

Spor 9 Eylül 2024
Galatasaray'dan Benfica'ya giden Kerem Aktüroğlu attığı üç golle maçın yıldızı oldu.

Galler deplasmanında 0-0 berabere kalmasına karşın Türkiye’nin gösterdiği oyun çok eleştiri aldı. Teknik direktör Vincenzo Montella, klasik bir 9 numara oynatmadığı için tepki gördü. UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’taki ikinci maçında milliler İzlanda’yı konuk ederken İtalyan teknik direktör eleştiriyi ciddiye aldığını gösteren bir kadro çıkardı. Montella, ilk 11’de ikisi zorunlu altı değişiklik yaptı. Kırmızı kart cezalısı Barış Alper Yılmaz, gribal ve bağırsak enfeksiyonu bulunan Çağlar Söyüncü’nün yanı sıra Kaan Ayhan, Kenan Yıldız, Orkun Kökçü ve Zeki Çelik’in yerine Umut Nayir, Merih Demiral, Hakan Çalhanoğlu, İrfan Can Kahveci, Kerem Aktürkoğlu ve Eren Elmalı’ya şans verdi. Euro 2024’te Avusturya maçındaki bozkurt hareketi nedeniyle aldığı iki maç cezasını tamamlayan Merih Demiral da ilk 11’deydi.

İzlanda Teknik Direktörü Age Hareide ise 2-0 kazandıkları Karadağ maçından farklı olarak Alfons Sampsted, Orri Oskarsson ve Logi Tomasson’un yerine Victor Palsson, Andri Gudjohnsen ve Kolbeinn Finnsson’ı oynattı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra İzlanda Federasyonu Başkanı Thorvaldur Örlygsson da maçı takip etti.

İzmir’de futbolseverler milli takımı yalnız bırakmadı.

İzmir’in düşman işgalinin kurtuluşunun 102. yıl dönümünde Gürsel Aksel Stadı’ndaki maça ilgi büyüktü. İzmirli sporseverler, ellerinde Türk bayraklarıyla tribünleri doldurarak marşlar eşitliğinde milli takıma destek verdi. Maçtan önce tribünde dev Türk bayrağı açıldı.İzmirli futbolseverler milli maçta Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cinayete kurban gittiği ortaya çıkan 8 yaşındaki Narin Güran’ı da unutmadı. Tribünlerdeki futbolseverler maçta, ‘Narin ölmedi kalbimizde yaşıyor’ ve ‘Çocuğa uzanan eller kırılsın’ şeklinde tezahürat yaptı. Ayrıca tribünler ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diye bağırdı ve sık sık İzmir Marşı’nı söyledi.

Milli Takım, Galler maçının aksine İzlanda karşılaşmasına harika başladı. Karşılaşmanın 2. dakikasında Umut Nayir’in pasıyla penaltı noktası yakınında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu döndükten sonra yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. Türkiye, golden sonra da oyundaki hakimiyetini sürdürdü. 10’da sol kanattan Arda Güler’in kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içindeki İrfan Can’ın kafa şutunda top kalecide kaldı. 25’te ceza sahası içi sol çapraz pozisyonda topla buluşan Kerem Aktürkoğlu’nun şutunda top yandan auta gitti.

İzlanda, 37’de duran toptan beraberliği buldu. Gudmundsson’un kullandığı köşe atışında ceza sahası içinde topa iyi yükselen Palsson, topu köşeden ağlara gönderdi. Kalan dakikalarda Türkiye, baskısını yoğunlaştırsa da ilk yarı 1-1 sona erdi.


52’de Türkiye yeniden öne geçti. Eren’in pasıyla ceza sahası dışında topu kontrol eden Kerem Aktarkoğlu topa harika vurdu. Doksana giden topla Türkiye bir kez daha öne geçti. Maçın yıldızı Kerem Aktürkoğlu’nun 58’de filelere gönderdiği top ofsayta takıldı. Atağın başında İrfan Can Kahveci’nin defansı önünde yakalanmasıyla Türkiye farkı ikiye çıkarma şansını kaçırdı. 68’de ceza alanının sol çaprazından Kerem Aktürkoğlu sert vurdu. Kaleci Valdimarsson topu çelmeyi başardı. 73’te milliler harika bir taka geliştirdi. Maçın en iyi isimlerinden Arda Güler’in harika pasıyla Orkun Kökçü ceza alanı içinde topla buluştu. Durdurmadan topu ortaya çıkardı. Umut Nayir boş kale yerine topu auta attı.

Türkiye, farkı ikiye çıkaran golü 88’de buldu. Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler’in harika pasını kalecinin üstünden topu aşırtarak asiste çevirdi. Skor 3-1 olurken kalan dakikalarda sonuç değişmedi. Böylece Türkiye gruptaki ilk galibiyetini alarak puanını dörde çıkardı. İzlanda ise üç puanda kaldı. Grubun diğer maçında Galler, Karadağ’ı deplasmanda 2-1 yendi. Grupta Galler’in de dört puanı bulunuyor. Karadağ ise henüz puan alamadı.

Kerem Aktürkoğlu, Benfica transferini konuşurken duygusallaştığını söyledi.

Kerem Aktürkoğlu: En alttan geldim ve Benfica’ya transfer oldum

Maçın yıldızı Kerem Aktürkoğlu, maç sonunda yaptığı açıklamada “Milli takımımıza yakışan atmosfer vardı. Çok güzeldi. Türkiye her zaman zirveye oynamalı. B Ligi’nden yükselmek istiyoruz. O yolda çalışıyoruz. Herkesin emeği vardı. Takım olarak oynadık ve herkesi tebrik ederim” dedi. Üçlemesi hakkında da konuşan futbolcu şunları söyledi: “Arada böyle güzel şeyler oluyor. Bugün bana böyle goller nasip oldu. İnşallah diğer arkadaşlarıma da nasip olur. Beni sevenlerin olduğunu biliyorum. Ben de onları seviyorum ama ayrılığı konuşurken duygusal oluyorum. Onlar hep benimle gelecekler. Benimle birlikte yürüyecek olan herkese teşekkür ederim. Hem Galatasaray’da hem de A Milli Takım’da güzel anılarım oldu. Onların desteği ile buralara geldim. Herkesin üzerimde emeği var. Bu sadece benim başarım değil. Ben en alttan geldim ve Benfica’ya transfer oldum. Yarın oraya gideceğim. İnşallah orada güzel işler çıkarırım. Sevenlerim benimle gelecek ve bir ayrılık olarak görmüyorum. Onları gururlandıracak işler yapacağım inşallah.”

Kerem gibi…Kerem gibi…

Arda Güler: Kerem Aktürkoğlu inanılmaz oynadı

Maçın iyilerinden Arda Güler’se “Soyunma odasında güzel atmosfer oldu. İzmir’in kurtuluşunda galibiyet izlettiğimiz için mutluyuz. Çok iyi oynadık. Galler’de iyi oyun oynamadık ama hatalarımızdan ders çıkardık. Tüm halkımıza armağan olsun” dedi. Arda Güler şunları söyledi: “Organizasyon anlamında çok iyi işler yaptık. Kerem abi inanılmaz oynadı. İnşallah böyle oynamaya devam eder. Galibiyetin ana mimarı o. Ofansif olarak çok iyi oynadık. İzlanda’nın kornerlerine çalıştık. Nasıl topa sahip olduğumuzda biz iyiysek onlarda duran topta iyiydi. Model futbolda böyle olmam gerekiyor. Real Madrid’de forma giymek için iki yönü oynamam lazım. Kendimi geliştirmek istiyorum. Oynamadığımız zaman çok gelişmek zor oluyor. Oynayarak daha fazla gelişmek istiyorum. Bugün halkımızın gördüğü gibi çok iyi aile ortamı var. Barış abi de gördüğünüz gibi gitmedi. Hayallerimiz büyük ve bu hayaller için aile olarak daha fazla çalışmak istiyoruz. Halkımızı mutlu etmek istiyoruz.”

İtalyan teknik direktör, Kerem Aktürkoğlu’nun muazzam bir performans gösterdiğini söyledi.

Montella: Çözüm üreten bir takımız

Türkiye Teknik Direktörü Vincenzo Montella galibiyetle ilgili, “Maçtan önce de söylemiştim çok güzel bir gece yaşatmak istiyorduk. Bazen yorulsak da çok güzel bir şekilde kazandık. Bu galibiyeti milletimize armağan ediyoruz” dedi. Montella sözlerine şöyle devam etti: “Ben bu akşam tekrardan ne kadar çözüm üretebileceğimiz herkese kanıtladığımızı düşünüyorum. Çok fazla çözüm üretebilen bir takımız. Yüksek seviyeli takımlara karşı da böyle galibiyetler aldık. Bazen problem arıyoruz problem olmayan noktalarda. Taraftarımız, Kerem Aktürkoğlu ve takım için mutluyum. Pozitif notlar var, Kerem’in golleri bunlardan biri. Kerem’le maçtan önce konuşmuştuk ‘Seni daha rahat görüyorum’ dedim, bugün de gollerini attı. Çok önemli bir galibiyet. Muazzam bir performans gösterdi. Gol atabileceğini düşünüyordum ama 3 tane gol atacağını beklemiyordum. Bundan dolayı da çok mutlu oldum.”

İzlanda'ya İzmir Marşı'yla uğurlama! Kerem Aktürkoğlu sihriİzlanda’ya İzmir Marşı’yla uğurlama! Kerem Aktürkoğlu sihri

İtalyan teknik direktör, “Eren’i en son İsviçre’de seyretmiştim. Bugün de uluslararası bir maçta çok güzel bir yanıt verdi. Kaan son dakikalarda egosuz bir şekilde maça girdi ve iyi bir performans gösterdi. Gerçekten mutluluk verici bunları görmek. Duran toplarda onları iyi olduklarını biliyorduk. O yüzden orada bir üstünlük kurdular. Umut çok iyi bir performans sergiledi. Altını çizmek istediğim oyuna sonradan giren oyuncuların iyi performansı. Bu takım ruhuna sahip olduğumuz sürece iyi sonuçlar almaya devam edeceğiz. Fark ettiğiniz mi bilmiyorum ama Kerem son 10 dakikayı forvet olarak oynadı. Sırtında ‘9’ yazmıyordu ama 9 numara gibi gol attı. Çok önemli bir maçımızda Hırvatistan maçında Barış Alper forvet oynamıştı, o maçta da gol atmıştı. Nerede oynadığınız önemli değil, gol goldür” dedi.

İzlanda Teknik Direktörü Age Hareide, futbolcularını Kerem Aktürkoğlu için uyardığını söyledi.

Age Hareide: Türkiye galibiyeti hak etti

İzlanda’nın teknik direktörü Age Hareide, karşılaşmanın muhteşem atmosferde oynandığını, Türkiye’deki maçların her zaman çok kalabalık olduğunu ve taraftarın çok iyi destek verdiğini söyledi. Maçta istedikleri sonucu alamadıkları için üzgün olduklarını belirten Hareide, “Bugün çok fazla hata yaptık, bireysel hatalar vardı. Bundan dolayı da maçı kendi lehimize çevirmemiz çok zordu. Uzun aradan sonra bu tarz bir maç oynadık. 1-1’den sonra golü kalemizde gördük, tekrar maça tutunmaya çalıştık, geri dönmek istedik, fakat olmadı. Bugün gerçekten Türk Milli Takımı galibiyeti hak etti” dedi. Hareide, ‘çok çabuk ve bitirici’ dediği Kerem Aktürkoğlu için savunma oyuncularını uyardığını vurguladı. Gruptan çıkma şanslarını hâlâ iyi gördüğünü belirten İzlanda Teknik Direktörü sözlerini şöyle tamamladı: “Gerçekten şu an bundan sonra oynayacağımız maçlarda özellikle biz ev sahibi olduğumuz maçlarda çok soğuk bir havada oynuyoruz. Burada çok sıcak bir hava vardı. Soğuk havada kendi maçlarımızda iyi bir performans gösterdiğimizi düşünüyoruz. Evde şansınız genelde daha iyi oluyor. Tabi ki şu anda arada bir puan var. Bundan sonra neler gösterecek hepimiz göreceğiz ama biten bir şey yok.”

Galatasaray'dan bir Kerem Aktürkoğlu geçti: Golleri, asistleri ve şampiyonluklarıyla hatırlanacakGalatasaray’dan bir Kerem Aktürkoğlu geçti: Golleri, asistleri ve şampiyonluklarıyla hatırlanacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.