İzmir’de inanılmaz maç… 80’den sonra geri döndüler

Kümede kalma mücadelesi veren Altınordu, 80. dakikasına 3-0 yenik girdiği maçta bir puanı kurtardı. Adana Demirspor- Fenerbahçe maçından sonra ilk kez sahaya çıkan hakem Ali Palabıyık verdiği tartışmalı penaltıyla karşılaşmaya damga vurdu.

Spor 1 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Altınordu, pes etmemenin ödülünü bir puan kazanarak aldı.

Denizlispor’un TFF 1. Lig’den düşmesinden sonra tehlike bölgesinde 4 takım bulunuyor: Gençlerbirliği, Erzurumspor, Altay ve Altınordu. Gençlerbirliği’nin Bodrumspor’a karşı kazanıp öndeki grupla puan farkını azalttığı haftada Altınordu kendi sahasında Bandırmaspor’u konuk etti. İlk yarısı golsüz biten karşılamanın ikinci 45 dakikası unutulmaz bir mücadeleye sahne oldu.

Ali Palabıyık’tan tartışmalı penaltı

Konuk Bandırmaspor 51,63 ve 75. dakikada Saponjic’in yaptığı hat-trick ile 3-0 öne geçti. Bu dakikadan sonra 3 net pozisyonu değerlendiren Bandırmaspor, 80. dakikada Volkan8ın golüne engel olamadı. Fenerbahçe – Adana Demirspor maçındaki yönetimi yüzünden yaklaşık 3 ay maç verilmeyen Ali Palabıyık, 85’te Altınordu lehine tartışmalı bir penaltı verdi. Atışı kullanan Ahmet İlhan, farkı bire indirdi. 90+6’da kornerden gelen topu kafayla ağlara gönderen Ali Özgün Altınordu’ya 3-3’lük skoru ve puanı getirdi. Bu sonuçla Altınordu 34 puana, Bandırmaspor 51 puana ulaştı.

Türkiye liglerinin en pahalı maçı 'seyircisiz' ve tatsız tuzsuz bittiTürkiye liglerinin en pahalı maçı ‘seyircisiz’ ve tatsız tuzsuz bitti

Altay, Bolu’dan bir puanla dönüyor

Tehlike bölgesindeki bir diğer İzmir takımı Altay ise Boluspor deplasmanına gitti. İki takımın çabaları da gol getirmeyince takımlar sahadan 1 puanla ayrıldı. Aynı Altınordu gibi puanını 34’e çıkaran Altay’ın küme düşme bölgesindeki Gençlerbirliği’yle arasında 3 puan fark var. Boluspor ise 49 puanla 11. sırada.

İstanbul 2005'ten 2023'e! Cafu ile Gerard'ın yolu yine Türkiye'ye düştüİstanbul 2005’ten 2023’e! Cafu ile Gerard’ın yolu yine Türkiye’ye düştü

Şampiyon, Denizli’de kazandı

Süper Lig’e çıkmayı garantileyen Samsunspor, deplamanda küme düşmesi kesinleşen Denizlispor ile karşılaştı. 75’te Osman Çelik ve 82’de Moryke Fofana ile 2-0 öne geçti. Denizlispor, Gökhan Süzen’in 86’da ağlara gönderdiği topla farkı bire indirdi. Kalan dakikalarda sonuç değişmedi ve şampiyon Samsunbpor evine 3 puanla döndü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.