İzmir’de şike şüphesine hapis istemiyle dava

İzmir’de Bölgesel Amatör Lig takımlarından Torbalıspor ve Çeşme Belediyespor arasındaki maç öncesi bazı oyunculara şike teklif ettiği iddia edilen Ö.B. hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Spor 8 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
İzmir'de şike soruşturmasında hapis istemi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı şike şüphesiyle bir soruşturma başlattı. Torbalıspor Kulüp Başkanı Batuhan Atay Arslan, menajer Ö.B. tarafından oyuncularına şike teklif edildiğini ileri sürdü. Başkan, takımının Çeşme Belediyespor’la oynadığı ve Çeşme’nin 1-0 kazandığı play-out maçında menajerin bazı futbolcularına para teklif ettiğini ileri sürdü.

Şahin Gözü Süper Lig'de... İşte yarı otomatik ofsayt sisteminin ayrıntılarıŞahin Gözü Süper Lig’de… İşte yarı otomatik ofsayt sisteminin ayrıntıları

Arslan, 2 Mayıs’ta oynanan mücadele öncesinde 27 Nisan tarihinde oyuncusu Şamil Ünal’ın kendisini aradığını ve şike teklifi aldığını ileri sürdü. Arslan’ın ve İzmir 3. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamedeki ifadesinde şu sözler yer aldı: “Takımını satması için para teklif edildiğini söyledi. Ben de hemen Şamil’i işletmeme çağırdım. O da gelip durumu anlatmaya başladı. Ö.B. diye bir futbol menajerinin kendisini aradığını, maçı satmaları için para teklif ettiğini söyledi. Ben de bu konunun araştırılmasını ve varsa sorumluların bulunup gereken uygulamanın yapılmasını istiyorum.”

Şüpheli Ö.B. ise savunmasında kimseye şike teklif etmediğini söyledi. Menajer, Şamil Ünal’ın kendisine borcunun bulunduğunu ve şike teklifini oyuncuların yaptığını belirtti.

3.3 milyon TL'lik maçta Başakşehir Trabzonspor'u üçledi3.3 milyon TL’lik maçta Başakşehir Trabzonspor’u üçledi

İddianamede Ö.B.’nin Şamil Ünal ve Durmuş Erol isimli futbolcularla şike görüşmesi yaptığı ve her iki futbolcuyu maçın sonucunu kendi istediği şekilde tayin etmeleri için etki altına almaya çalıştığı, futbolculara menfaat ve kazanç vadettiği belirtildi. Öne sürülen bu gerekçelerle sanığın, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Kanunu’nun 111/1 maddesi gereğince 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi istendi.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.