Ja Morant son saniye basketiyle döndü

NBA'de heyecan oynanan dört maçla sürerken 25 maçlık cezası sona eren Ja Morant sahalara döndü. Memphis Grizzlies, New Orleans Pelicans'ı deplasmanda Morant'in son saniye basketiyle 115-113 yendi.

Spor 20 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Ja Morant sahalara son saniye basketiyle geri döndü.

NBA’in en tartışılan karakterlerinden Ja Morant sahalara döndü. Geçen sezon sonuna doğru Instagram canlı yayınında silah göstermesinden ötürü 8 maç ceza alan Morant sezonun sonunda benzer harekete imza atınca bu kez 25 maçla cezalandırıldı. Cezasını çektiği süreçte psikolojik destek de alan oyuncu parkelere döndü.

Memphis Grizzlies’in New Orleans Pelicans’a konuk olduğu karşılaşmayla formasına kavuşan basketbolcu NBA’de görmeye alıştığımız bir dramayla başlangıç yaptı. Karşılaşmanın ilk yarısını 60-41 geride kapatan Grizzlies, bir ara 24 sayı farkla geri düşmesine karşın üçüncü çeyrekle beraber toparlandı. Son periyoda farkı 10’a indirerek giren ekip maçın sonunda skoru dengeledi. Son hücumda şık bir dönüş hareketiyle potaya atak eden Morant basketi buldu ve takımına 115-113’lük galibiyeti getirdi. Morant geri dönüş fitilini ateşleyen isimlerden biri olduğu maçta takımına 34 sayı, 6 ribaunt, 8 asist ve 2 top çalmayla katkı sağladı. Memphis’te Jaren Jackson Jr 24, Desmond Bane 21 sayı üretti. Pelicans’ta Ingram’ın 34 sayısı ve Valanciunas’ın 22 sayı 14 ribauntu galibiyete yetmedi.

Warriors Steph’le galibiyete

Gecenin bir diğer heyecanlı maçında Golden State Warriors sahasında konuk ettiği Boston Celtics’i bir ara 17 sayı geri düştüğü maçta mağlup etti. Uzatma sonunda 132-126 ile kazanan Warriors’ta Stephen Curry 33 sayıyla yıldızlaştı. Klay Thompson 24 sayıyla galibiyete katkı sundu. Boston’da Derrick White’ın 30 sayılık sansasyonel performansı galibiyete yetmedi.

 

NBA’de gecenin diğer sonuçları:

Milwaukee Bucks – San Antonio Spurs 132-119

Portland Trail Blazers – Phoenix Suns 109-104

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.