Erik Spoelstra’ya rekor sözleşme

NBA Doğu Konferansı takımlarından Miami Heat başantrenörü Erik Spoelstra'nın sözleşmesini NBA tarihinin en uzun ve en değerli kontratıyla yeniledi.

Spor 11 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Spoelstra'nın sözleşmesi 120 milyon dolar karşılığında sekiz yıl uzatıldı.

NBA takımlarından Miami Heat iki kez şampiyonluk yaşadığı başantrenörü Erik Spoelstra’nın sözleşmesini yeniledi. NBA efsanesi Pat Riley’nin genel menajerlik yaptığı Miami Heat 53 yaşındaki başantrenörü Spoelstra’nın sözleşmesini 120 milyon dolar karşılığında sekiz yıl uzattı. Bu, NBA tarihindeki en uzun ve en değerli kontrat oldu.

Video koordinatörlügünden başantrenörlüğe

Taktisyenlik yeteneğiyle tanınan Spoelstra 1995 yılında Miami Heat’te video koordinatörü olarak göreve başladı. 13 yıl boyunca takımda farklı görevlerde çalıştıktan sonra 2008’de Pat Riley’nin emekliye ayrılmasının ardından takımın başına geçti. 2012 ve 2013 yıllarında Miami Heat’in başında üst üste iki kez şampiyonluk yaşayan Spoelstra son dört senede iki kez final oynama başarısı gösterdi. 53 yaşındaki koç yönetiminde Heat geçen sezon Denver Nuggets’a finalde kaybetmişti.

Anthony Davis, Lakers'ı galibiyete taşıdıAnthony Davis, Lakers’ı galibiyete taşıdı

En uzun süredir aynı takımı çalıştıran ikinci antrenör

2008’den bu yana Miame Heat’in başında olan Erik Spoelstra tek bir takımda en uzun süre çalışan antrenör listesinde San Antonio Spurs’ten Gregg Popovich’in ardından ikinci sırada yer alıyor.

ABD Milli Takımı’nda Steve Kerr’ün ekibinde yer aldı

Spoelstra ABD Milli Takımı’nda koç Steve Kerr’ün ekibinde asistan koç olarak da görev yaptı. Miami Heat onun yönetiminde NBA’de şu an 21 galibiyet, 15 mağlubiyetle Doğu Konferansı’nda beşinci sırada yer alıyor.

NBA Batı Konferansı'nda haftanın oyuncusu Alperen Şengün!NBA Batı Konferansı’nda haftanın oyuncusu Alperen Şengün!

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.