Cumanın getirdikleri… TFF 1. Lig, NBA, haberler

Spor dünyasından öne çıkan haberler 10Haber'le sizlerle. Hem dünyada hem Türkiye'de yaşanan son gelişmeler. İşte futbol, basketbol ve diğer spor dallarında yaşananlar...

Spor 8 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İşte spor dünyasında salı günü öne çıkan gelişmeler.

NBA’de Denver Nuggets, Doğu Konferansı lideri Boston Celtics’i 115-109 mağlup etti. Boston 12 maç üst üste kazandıktan sonra son iki maçından da mağlubiyetle ayrılmış oldu. Son şampiyon Nuggets ise rakibine karşı bu sezon oynadığı ikinci maçı da kazanmayı başardı.

Nikola Jokic 32 sayı, 12 ribaunt ve 11 asistle triple double yaparak karşılaşmanın yıldızı olurken Jamar Murray 19, Aaron Gordon 16 sayı kaydetti. Celtics cephesinde Jaylen Brown 41 sayıyla görkemli bir performans sergiledi ancak galibiyet için yeterli olmadı. Brown bunun yanı sıra 14 de ribaunt topladı. Kristaps Porzingis ise 24 sayı ve 12 ribauntla karşılaşmayı tamamladı. Boston 62. maçında 14. kez kaybederken Denver 41. kez kazandı.

Gecenin diğer sonuçları:

Indiana Pacers-Minnesota Timberwolves 111-113

Detroit Pistons-Brooklyn Nets 118-112

Dallas Mavericks-Miami Heat 114-108

Phoenix Suns-Toronto Raptors 120-113

Sacramento Kings-San Antonio Spurs 131-129

Golden State Warriors-Chicago Bulls 122-125

Boluspor play-off yolunda hata yapmadı

Boluspor ligin dibinde yer alan Giresunspor karşısında zorlandı.

TFF 1. Lig’in 26. haftasında Boluspor, kendi sahasında Giresunspor’u konuk etti. Ev sahibi 12’de sağ kanattan Gigic’in ceza sahası içerisine attığı pasta topla buluşan Jefferson’un şutuyla 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın ilk yarısı Boluspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. 48’de Giresunspor beraberliği sağladı. Rakip oyuncudan seken topu önünde bulan Talha’nın ceza sahası dışından çektiği şut ağlara gitti. 57’de Boluspor tekrar öne geçti. Oulare’nin kafa şutunu çıkarmak isteyen Talha, kendi kalesine gol attı. Karşılaşma Boluspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sona erdi. Bu galibiyetle play-off yarışı veren Boluspor puanını 42 yaptı. Giresunspor ise yedi puanda son sırada bulunuyor.

Beşiktaş Başkanı Arat: Kadın bulunmayan yönetim kurulu olmamalı

hergunumsun.org platformunun lansmanı yapıldı.

Beşiktaş, kadınların sporla ilgili mesajlarını geleceğe taşımak ve bu sayede önemli bir arşiv oluşturmak adına, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hergunumsun.org platformunu hayata geçirdi. Projenin lansmanı, başkan Hasan Arat, Beşiktaş 2’nci Başkanı Hüseyin Yücel, yönetim kurulu üyeleri, Beşiktaşlı kadın kongre üyeleri, kadın sporcular ve sanatçıların katılımıyla Tüpraş Stadyumu’ndaki Moda Evi’nde gerçekleştirildi. Projenin tanıtımında konuşan Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, “Dünyanın en güzel stadında yeni yönetimimiz ve kadınların gücüyle bugünü yaşamak bizim için büyük bir onur. Kadın sporcularımız bizim için her zaman çok kıymetli olmuştur. Kadın basketbol branşını açan ilk kulüp Beşiktaş’tır. Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Nur Tatar, Beşiktaş ailesine katıldı. Beşiktaş, Nur Tatar’la gurur duyuyor, ileride Nur Tatar’ın yetiştireceği sporcularla da gurur duyacak. Güreşçimiz Nesrin Baş Dünya şampiyonu oldu. Boksta kadın sporcular yetiştireceğiz. Kadın futbolunda yapılanmaya gittik, ciddi yatırımlar yapıyoruz. Kadın voleybolda güçlü olmak zorundayız. Tekerlekli sandalye basketbolda olimpiyatlarda yer alacak sporcularımız olsun istiyoruz. Kadın bulunmayan yönetim kurulu olmamalı. Bunu tüzüğümüze işlemeliyiz. Yönetim kurulumuzdaki iki kadının çalışkanlığı ve azmi inanılmaz. Avrupa’daki organizasyonlarda kadın üye kotası var. Aynı şekilde ülkemizde de bu uygulama olmalı. Sizler Atatürk’ün evlatlarısınız. Bu ülke size emanet. Kadınlar Günü kutlu olsun” dedi. Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Altın Mimir de şöyle konuştu: “Beşiktaş tarihinde ilk kez iki kadın aynı yönetimde yer almakta. Biz bu çalışmamızla ayrımcılık karşısında durmak istedik. Biz camia olarak tüm kadınlarımızın en azından bu masada da söz söyleme hakkının olduğunu hatırlatarak, bir platform oluşturmak istedik. Bir defterimiz olacak ve bu defter 365 gün müzemizde olmaya devam edecek. Biz sadece 8 Mart değil, her gün kadınlarımızın günü olsun diye projemizi, ‘Her günümsün’ diye adlandırdık.”

Etkinlikte yer alan sanatçı Gülşen ise “Ben, bir sanatçı olarak, müziğin insanları nasıl birleştirdiğine, onlara ilham verdiğine ve hayatlarını nasıl değiştirebildiğine şahit oldum. hergunumsun.org projesiyle, sporun da aynı güce sahip olduğunu ve kadınların bu alanda seslerini yükseltmeleri gerektiğini vurgulamak istiyoruz. Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün öncülük ettiği bu değerli projede, kadınların spor dünyasındaki hikayelerini, başarılarını ve karşılaştıkları zorlukları paylaşmalarını sağlamak amacıyla bir araya geliyoruz. Bu platform, sadece sporla sınırlı kalmayıp, toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinde geniş bir perspektif sunuyor. Bu yolda, her birinizin desteğine ve katılımına ihtiyacımız var. ‘hergunumsun.org’ ailesine katılarak, bu değişim hareketinin bir parçası olun” diye konuştu.

Avrupa'yı sallayan spor kulübü: Fenerbahçe!Avrupa’yı sallayan spor kulübü: Fenerbahçe!

Nuggets Beyaz Saray’a gitmiyor

NBA’de şampiyon takımların geleneksel olarak yaptığı Beyaz Saray ziyareti bu sene gerçekleşmeyecek. TNT’nin haberinde “Nuggets zorlu bir karara vararak 19 Mart’taki Minnesota maçına öncelik vermek için Beyaz Saray gezisini iptal etme kararı aldı” dendi. Nuggets 2022-23 sezonunu şampiyon tamamlamıştı ve bu sezonun da favorilerinden biri konumundalar. NBA takımları Donald Trump’ın başkanlığı döneminde Beyaz Saray ziyaretlerini askıya almışlar ancak Demokrat siyasetçi Joe Biden başkan seçildikten sonra söz konusu ziyaretler yeniden başlamıştı.

NBA’de 2027 All-Star organizasyonunun ev sahibi belli oldu

NBA’de 2027 All-Star organizasyonuna Phoenix’teki Footprint Center ev sahipliği yapacak. Phoenix Suns’ın karşılaşmalarını oynadığı salonda yaşanacak heyecan NBA’in 76. All-Star organizasyonu olacak. Karşılaşma 21 Şubat Pazar gecesi oynanacak. Phoenix daha önce 1975, 1995, 2009 yıllarında NBA All-Star organizasyonuna ev sahipliği yapmıştı. Silver yapılan anlaşmayla ilgili, “2027’deki NBA All-Star şenliklerimiz Phoenix’in basketbola olan sevgisini gözler önüne serecek. Mat Ishbia ve tüm Suns organizasyonuyla birlikte çalışarak sporumuzun unutulmaz bir kutlamasını gerçekleştireceğimiz için daha fazla heyecan duyamazdık” dedi.

Kalinic’ten bir garip Lottermoser iddiası

EuroLeague’de Barcelona’nın deplasmanda Valencia’yı 88-78 yendiği karşılaşmanın ardından Barça forması giyen forvet Nikola Kalinic ilginç açıklamalarda bulundu. Sırp yıldız maçın hakemi Robert Lottermoser’le ilgili “Bence hakem Lottermoser’in bana gelip ‘Eğer konuşmaya devam edersen lehine düdük çalmayacağım’ demesi çok uygunsuz. Bence bu oyunun her türlü kuralına aykırı. Bunu çok uygunsuz buluyorum. Bunu açıkça belirtmek istiyorum, önceki maçlardan kalma benle bir sorunu mu vardı bilmiyorum ancak bir hakemin açıkça böyle bir şey söylemesi bence yanlış” dedi. 

Charles Leclerc Suudi Arabistan’da yok

Scuderia Ferrari, Carlos Sainz’ın apandisit ameliyatı geçirecek olması nedeniyle Suudi Arabistan GP’sinde yarışmayacağını açıkladı. İspanyol pilot yerine Oliver Bearman’ın alacağını açıklandı. Oliver bu nedenle F2 Şampiyonasının bu turunda yer almayacak.

Senegal, Aliou Cisse ile ‘devam’ dedi

Senegal Milli Futbol Takımı’nda teknik direktör Aliou Cisse’nin sözleşmesi uzatıldı. Senegal Futbol Federasyonu, 2015’ten bu yana takımın başında bulunan 47 yaşındaki Senegalli teknik direktörle 2026’ya kadar sözleşme imzalandığını duyurdu. Cisse yönetimindeki Senegal, 2019’da final oynadığı Afrika Uluslar Kupası’nda 2021’de ise şampiyonluk yaşamıştı.

Gaziantep FK-Selçuk İnan birlikteliği resmileşti

Geçtiğimiz hafta içinde Marius Sumudica ile yollarını ayıran Gaziantep FK, Selçuk İnan’la prensip anlaşmasına varmıştı. Söz konusu anlaşma resmiyete döküldü ve İnan resmen Gaziantep FK’nın yeni teknik direktörü oldu. Geçen sezon kasım-mart ayları arasında Kasımpaşa’yı çalıştıran İnan 13 maçta 0.85 puan ortalaması yakaladıktan sonra görevinden ayrılmıştı. 39 yaşındaki çalıştırıcı 28 puanla ligin 18. sırasında bulunan Gaziantep’in başarısı için çalışacak.

Selçuk İnan resmi imzayı attı.

Büyükekşi’den fırsat eşitliği vurgusu

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yaptığı açıklamada “Futbol sadece erkek oyunu değildir. Toplumsal fırsat eşitliğini futbolda da sağlamamız gerektiğinin bilincindeyiz. Tribünde de sahada da kadınların futbolun ana aktörleri olması için çalışmalar yapıyoruz. ‘Kız gibi topa vuruyor’ ezberini de bozacağız. Biz buna karşı çıkıyoruz. Erken yaşta futbol topu ile tanışan ve topa vurma alışkanlığı kazanan kız çocuklarının futbola da ilgi duyarlarsa nasıl topa vurdukları ortadadır” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.