Jassim’in büyük Manchester United planı ortaya çıktı: Kylian Mbappe

Geçtiğimiz günlerde Manchester United'ı satın almak adına yaptığı teklif geri çevrilen ve süreçten resmi olarak çekilen Şeyh Jassim'in kulübü aldığı takdirde yapacağı ilk hamlenin Kylian Mbappe olduğu bildirildi.

Spor 17 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Şeyhin ilk planı Mbappe'yi getirmekmiş.

İngiliz The Sun gazetesi ortaya ciddi bir iddia attı. Katarlı iş insanı Şeyh Jassim uzun süre boyunca Manchester United’ı almak adına Glazer Ailesi’yle pazarlık etti. Bu pazarlıklar sonuçsuz kaldı. Geçtiğimiz günlerde çıkan haberlere göre aile 8 milyar dolarlık bir yatırımı geri çevirdi. Bu yatırım planı içinde Manchester United’ın tüm borçlarını üstlenmek de dahil olmak üzere geleceğe yönelik çalışmalar da vardı.

Sun’ın iddiasına göre bu planların bir tanesi Kylian Mbappe’nin kadroya katılmasıydı. An itibarıyla kariyerine PSG’de devam eden ve takımdan ayrılması birkaç transfer döneminde gündeme gelen Mbappe’nin ayrılması halinde yeni takımı merak konusu. Oyuncunun ismi çoğunlukla Real Madrid’le anılıyor. Ancak tarihteki başarıları ve kulüp kimliği göz önüne alındığında Manchester United da hiç uzak olmayan bir ihtimal. Elbette kulüpteki bakış açısının ve transfer politikasının değişmesi, takımın tamamen Fransız oyuncu çevresinde kurgulanabilir hale gelmesi lazım. Sun’da yer alan haberde Jassim’in tek hedefinin Mbappe olmadığı da bildirildi. Buna göre Şeyh kulübü satın alabilseydi Bayern Münih’ten Kingsley Coman ve Real Madrid’den de Eduardo Camavinga’yı transfer etmeye çalışacaktı. 3 ismin ortak noktası Fransız olmaları. Şeyh belki de Katar-Fransa bağlantısıyla beraber İngiltere’de yeni bir süper güç yaratmak isteyecekti.

Jassim resmen çekildi: Manchester United'ı 8 milyar dolara vermedilerJassim resmen çekildi: Manchester United’ı 8 milyar dolara vermediler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.