Jenni Hermoso ‘rızam yoktu’ dedi ve o öpücüğe ilk faturayı FIFA kesti

Jenni Hermoso, İspanya Federasyonu Başkanı Rubiales'in kendisini rızası dışında öptüğünü açıkladı. 81 kadın futbolcu istifa gelmediği sürece Milli Takım'da oynamayacağını duyurdu. FIFA geçici olarak Rubiales'in görevinden uzaklaştırıldığını duyurdu.

Spor 27 Ağustos 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Hermoso, mevcut yöneticiler kaldığı sürece İspanya Milli Takımı'nda oynamayacağını açıkladı.

İspanya Kadın Milli Futbol Takımı, 20 Ağustos’ta Dünya Kupası finalinde İngiltere’yi 1-0 yenerek şampiyon olduğunda herkes çok mutluydu. Ancak bu mutluluk kısa sürdü. Kutlamalar sırasında İspanya Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, milli takım oyuncusu Jenni Hermoso’yu dudağından öptü. Bu olayın ardından tarihinde ilk kez şampiyon olan İspanya’da kriz patladı. FIFA, konu hakkında soruşturma açarken tepkilerin odağındaki Luis Rubiales, özür diledi ancak istifa etmeyeceğini söyledi. Olaya kayıtsız kalmalan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, “Rubiales’in özrü yeterli değil” diyerek başkanın istifasını istedi. Tartışmalar devam ederken İspanyol Kraliyet Futbol Federasyonu (RFEF) Olağanüstü Genel Kurulu’nda Rubiales, Hermoso’ya yaptığı uygunsuz hareketinde karşılıklı rıza olduğunun iddia etti.

Öpücük krizine FIFA da dahil olduÖpücük krizine FIFA da dahil oldu

İspanya Federasyonu, Rubiales’e destek verdi

İspanya Futbol Federasyonu, olayın fotoğraflarını analiz ettiklerini belirterek şu açıklamayı yaptı: “Sayın Başkanımızın ortaya koyduğu gerçeklerin kesinlikle doğru olduğunu, yalan söylemediğini görsellerle sunacağız.”

Hermoso: Öpücük rızaya dayalı değil

İspanya Futbol Federasyonu’nun bu açıklaması futbolcu Hermoso’nun sessizliğini bozmasına neden oldu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Hermoso, “Luis Rubiales’in bahsettiği konuşmanın hiçbir zaman gerçekleşmediğini ve her şeyden önce onun öpücüğünün rızaya dayalı olmadığını açıkça belirtmek isterim” dedi. Futbolcu, ayrıca ‘mevcut yöneticiler görevde kaldığı sürece’ İspanya Milli Takımı’nda oynamayacağını ilan etti.

Futbolcuyu dudağından öpen federasyon başkanı özür diledi, başbakan istifasını istediFutbolcuyu dudağından öpen federasyon başkanı özür diledi, başbakan istifasını istedi

81 futbolcu boykota katıldı

İspanya Profesyonel Futbolcular Birliği (Futpro) ise yazılı açıklama yaparak, 81 futbolcunun mevcut federasyon yöneticilerinin görevden alınana kadar İspanya Milli Futbol Takımı’nda oynamayacaklarını duyurdu. 81 futbolcunun ismi bulunan açıklamada şöyle denildi: “Mevcut liderlerin devam etmesi halinde bu mektubu imzalayan hiçbir oyuncunun, Milli Takım’da oynamayacaklarını belirtmek istiyoruz.”

Tacize bir garip savunma:  Çıplak fotoğrafı boy ölçümü için çektimTacize bir garip savunma:  Çıplak fotoğrafı boy ölçümü için çektim

FIFA el koydu: Görevden uzaklaştırıldı

Soruşturma açan FIFA Disiplin Kurulu, yaptığı yazılı açıklamada, Rubiales’in geçici süreyle görevden uzaklaştırıldığı duyurdu. Açıklamada, “Uzaklaştırma, Luis Rubiales aleyhine 24 Ağustos’ta açılan soruşturma tamamlanana kadar devam edecektir. Bunun maksimum süresi 90 gündür” denildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.