Jesus’un rekor serisi bitti

Jorge Jesus yönetimindeki El Hilal Asya Şampiyonlar Ligi'nde El Ain'e 4-2 yenildi. Böylece El Hilal'in 34 maçlık galibiyet serisi sona erdi.

Spor 18 Nisan 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Jorge Jesus'un El Hilal'i seriyi koruyamadı.

2022-23 sezonunda Fenerbahçe’yi çalıştıran Jorge Jesus sezon sonu takımdan ayrıldı. Türkiye Kupası zaferi sonrası ayrılığı açıklanan Jesus Kanarya’nın 10 senelik kupa hasretine son verip gitti. Yeni sezonda çalıştıracağı takım futbola olağanüstü yatırım yapan Suudi Arabistan’ın köklü kulüplerinden El Hilal oldu.

El Hilal bu yatırımı Jesus’u getirmeye harcamadı. Öte yandan Kalidou Koulibaly, Mitrovic, Neymar, Malcom, Ruben Neves, Sergej Milinkovic Savic gibi dünya yıldızları kadroya katıldı. Hal böyle olunca beklenti arttı. Jesus’un takımı o beklentileri fazlasıyla karşıladı. Öyle ki 28 maç olan üst üste galibiyet dünya rekorunu kırdı. O rekoru kırmakla kalmayıp 34 maça kadar çıkardı. Takım bitime yedi hafta kala ligde en yakın rakipleri El Nassr’a 12 puan fark attı. Asya Şampiyonlar Ligi’nde ise yarı finale kadar geldi.

34 maçlık seri işte o yarı finalde bitti. El Ain’le karşılaşan El Hilal rakibine deplasmanda 4-2 yenildi. El Ain maça 6. dakikada Soufiane Rahimi’nin golüyle başladı. 26. dakikada penaltı kullanan Rahimi durumu 2-0 yaptı. 38’de bir penaltı daha bulan El Ain’de Rahimi yine topun başına geçti ve hata yapmadı. İlk yarı 3-0 bitti. 49’da Malcom farkı ikiye düşürdü. 56’da bir kez daha penaltı kazanan El Ain’de Alejandro Gamarra vuruşta hata yapmadı, durum 4-1 oldu. Maçın sonucunu Salim ed-Dawsari 78. dakikada belirledi. Maç 4-2 bitti. Bu karşılaşmanın rövanşı 23 Nisan Salı saat 21.00’de El Hilal’in evinde oynanacak.

İşte spor dünyasından çarşamba gününün öne çıkanlarıİşte spor dünyasından çarşamba gününün öne çıkanları

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.