Joel Embiid menisküs ameliyatı geçirecek

NBA'de Philadelphia 76'ers forması giyen yıldız pivot Joel Embiid sol dizinden yaşadığı sakatlık sebebiyle menisküs ameliyatı geçirecek.

Spor 5 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Golden State Warriors’a karşı oynanan maçın son çeyreğinde sol dizinden sakatlanan Joel Embiid bıçak altına yatacak. Philadelphia oyuncusunun sakatlığı sebebiyle normal sezonu kapatması bekleniyor. Yıldız pivotun rehabilitasyon sürecine dair resmi açıklama yapılmasa da tahminler Fransız uzunun play-off döneminde takımına döneceği yönünde.

Geçen sezonun MVP’si Embiid bu sezon başında NBA yönetiminin koyduğu ödülü kazanmak için en az 65 maçta oynama limitini de bu sakatlık sebebiyle yakalayamayacak. 35,3 sayı ortalamasıyla mücadele ettiği mevcut sezonda en değerli oyuncu ödülü için yine en önemli adaylardan olan Embiid bu sakatlıkla ödül ihtimaline de elveda diyecek.

Joel Embiid ameliyat sebebiyle 19 Şubat günü oynanacak All-Star maçını da kaçıracak. Oyuncu Doğu Konferansı’ndan organizasyona seçildiği için yerine Alperen Şengün’ün All-Star’a çağırılma ihtimali bulunmuyor.

Bu sezon Embiid’siz parkeye çıktığı 14 maçın 10’unda parkeden yenik ayrılan 76’ers Doğu Konferansı’nda beşinci sırada bulunuyor.

 

Alperen Şengün yükseliyor ama Houston Rockets düşüyorAlperen Şengün yükseliyor ama Houston Rockets düşüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.