Jorge Martin Endonezya’dan mutlu ayrıldı

Moto GP'de Endonezya ayağı geride kaldı. Şampiyona lideri Jorge Martin baştan sona önde götürdüğü yarışta önemli bir zafer elde etti.

Spor 29 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Moto GP'de zafer Martin'in.

Moto GP’de Endonezya heyecanı geride kaldı. Sezonun sonu yaklaşırken Jorge Martin sprint yarışında çektiği sıkıntıyı kenara bırakıp esas yarışta bitiş çizgisini önde çekti.

Martin yarışa lider başladıktan sonra orta bölümde Acosta’nın baskısı dışında zorluk yaşamadı. Liderliği hiç elden bırakmayan Martin 27 turluk yarışı en önde tamamlayarak hanesine 25 puan daha yazdırdı. Marco Bezzecchi ve son şampiyon Francesco Bagnaia uzun süre boyunca Martin’in takım arkadaşı Franco Morbidelli’nin arkasında sıkışıp kaldı. Bagnaia son beş tur kala Morbidelli’yi geçerek üçüncü sıraya yükseldi ve yarışı podyumla tamamladı. Son dönemin formda isimlerinden Marc Marquez motorundaki teknik sorun nedeniyle yarış dışı kaldı ve alev alan motoruna müdahale edilerek söndürüldü.

Martin bu yarış zaferinin ardından 366 puana geldi. Hafta sonunu sprint zaferinin ardından burada aldığı üçüncülükle toplam 28 puan alarak tamamlayan Bagnaia 345 puanla rakibini takip etmeyi sürdürdü. Bastianini 291 puanda kalırken Marc Marquez de 288 puanda kaldı.

Formula 1'in sahibi Liberty Media, Moto GP'yi de aldıFormula 1’in sahibi Liberty Media, Moto GP’yi de aldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.