Jose Mourinho ve Fenerbahçe sezona galibiyetle başladı

Teknik direktör Jose Mourinho'nun ilk maçında Fenerbahçe, eski futbolcusu Mehmet Topal'ın çalıştırdğı Petrolul Ploiesti'yi 2-1 yendi. Goller Edin Dzeko ve Miha Zajc'dan geldi. Yeni transfer Levent Mercan ilk kez sarı lacivertli formayı giydi.

Spor 29 Haziran 2024
Fenerbahçe hazırlık maçına beyaz deplasman formasıyla çıktı.

Yeni sezon hazırlıklarına 24 Haziran’da Topuk Yaylası Tesisleri’nde başlayan Fenerbahçe, kampın son gününde sezonun ilk hazırlık maçını yaptı. Jose Mourinho, müsabakaya, Osman Ertuğrul Çetin, Yiğit Efe Demir, Serdar Aziz, Luan Peres, Jayden Oosterwolde, Rade Krunic, Fred, Mert Hakan Yandaş, Ryan Kent, Cengiz Ünder, Edin Dzeko 11’iyle başladı.

Bir dönem Fenerbahçe’de de forma giyen Mehmet Topal’ın çalıştırdığı Romanya Süper Lig ekiplerinden  Petrolul Ploiești ile karşılaşan sarı lacivertliler 35. dakikada Mario Bratu’nun attığı golle 1-0 yenik duruma düştü.

Baskısını arttıran Kanarya, 41’de beraberliği buldu. Cengiz Ünder’in harika pasında ceza sahası içinde topla buluşan Edin Dzeko, rakibini geçtikten sonra güzel bir vuruşla fileleri buldu. İlk yarı 1-1 bitti.

İkinci yarıda Jose Mourinho kaleci Osman Ertuğrul ve Jayden Oosterwolde dışında bütün oyuncular değişti. Sahaya Zeki Dursun, Miguel Crespo, Bartuğ Elmaz, Miha Zajc, Emre Mor, Umut Nayir, Yusuf Akçiçek ve Emirhan Arkutçu girdi. Yeni transfer Levent Mercan da Fenerbahçe formasıyla ilk maçına çıktı.

57’de kazanılan serbest vuruşta topun başına Miha Zajc geldi. Futbolcu harika bir vuruşla Fenerbahçe’yi 2-1 öne geçirdi. Geriye kalan dakikalarda iki takımın çabası sonucu değiştirmedi ve karşılaşma 2-1 sona erdi.

Karşılaşmayı Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yöneticiler Burak Çağlan Kızılhan, Hamdi Akın, Acun Ilıcalı, Ahmet Ketenci, Cenk Öztanık ve Alper Alpoğlu ile sportif direktör Mario Branco da izledi. Yeni sezon hazırlıklarının ilk etabını tamamlayan Kanarya, yeni sezon hazırlıklarının ikinci etabı için 2-13 Temmuz tarihleri arasında Avusturya’nın Graz kentine gidecek. Sarı lacivertliler, 6 Temmuz 19.00’da Admira Wacker; 10 Temmuz 19.00’da Hajduk Split ve 13 Temmmuz 18.30’da Strasbourg ile üç hazırlık maçı yapacak.

Fenerbahçe, Bonzie Colson'ı renklerine bağladıFenerbahçe, Bonzie Colson’ı renklerine bağladı

Fenerbahçe ilk transferini açıkladı, kaptanıyla sözleşme uzattıFenerbahçe ilk transferini açıkladı, kaptanıyla sözleşme uzattı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.