Jose Mourinho’nun hedef tahtasında Roma Başkanı var

Son olarak Roma'yı çalıştıran Jose Mourinho, ayrılık sonrası ilk kez sessizliğini bozdu. Roma'yı yönetenlere sitem eden Portekizli teknik adam, geçmişte çalıştığı diğer takımlar hakkında da ilginç ifadelerde bulundu.

Spor 16 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Jose Mourinho, Roma ayrılığı sonrası ilk kez konuştu.

Roma’daki görevine geçtiğimiz ay son verilen Jose Mourinho sessizliğini bozdu. Milan karşısında alınan 3-1’lik yenilgiden sonra kontratı feshedilen Portekizli, hem İtalya’nın başkentinde geçen günlerini andı, hem de Roma’yı yöneten Dan Friedkin’e yüklendi.

‘Canım yandı, çünkü kendimi adadım’

“Benim canımı en çok Roma’dan kovulmak yaktı, çünkü ben onlar için her şeyimi vermiştim.” diyen Portekizli, İtalyan takımını çalıştırdığı dönemde Portekiz Milli Takımı ve Suud kulüp takımlarından gelen tekliflerin tamamını Roma’ya olan adanmışlığı sebebiyle geri çevirdiğini de açıkladı.

‘Yokum çünkü elendim, futboldan anlamayan biri tarafından elendim’

Şampiyonlar Ligi’nde eleme aşamasının başladığını hatırlatan Mourinho, Roma’nın sahibi Dan Friedkin’e göndermede bulundu. “Ben Şampiyonlar Ligi’nde yokum çünkü elendim, hem de futboldan anlamayan biri tarafından elendim. Ancak hayat böyledir, haksız şekilde işten çıkarılmama rağmen bundan güç alıyorum ve büyüyorum. Bu güçle birlikte Şampiyonlar Ligi’ne daha dinç döneceğim.”

‘Benden iyisini yapan çıkmadı’

Manchester United’ı çalıştırdığı günlere de değinen Mourinho, hakkının yendiğini düşündüğünü belirtti. Kırmızı şeytanlarla ligi ikinci sırada bitirmesini kariyerinin en büyük başarılarından biri olarak adlandıran Portekizli, bu konuda çok eleştirildiğini söylerken ekledi, “Böyle söylüyorum çünkü ben ayrıldıktan sonra yerime gelen kimse Manchester’la daha iyisini yapamadı. Başardığımız şey muazzam bir işti. Avrupa Ligi’ni kazanmak da, Şampiyonlar Ligi’ne katılmak da büyük başarılardı.”

Şimdilik boşta olan Mourinho’nun adı Arap kulüplerinin yanı sıra Bayern Münih’le de anılıyor.

Hakemlere uluslararası denetim geliyor, puanlama sistemi değişiyorHakemlere uluslararası denetim geliyor, puanlama sistemi değişiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.