Juventus 15 puanı geri aldı, Türkiye’nin Şampiyonlar Ligi hesabı karıştı

Juventus'un silinen 15 puanını yeniden yargılama kararıyla geri alması Serie A'da sıralamayı değiştirdi. Karar Türkiye açısından da büyük önem taşıyor. Basel'in Konferans Ligi'nde yoluna devam etmesi de Türkiye için başka bir tehdit oluşturuyor.

Spor 22 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Juventus'a silinen 15 puanı iade edildi. Milan ve Inter Şampiyonlar Ligi potası dışında kaldı.

Türkiye, Şampiyonlar Ligi’ne direkt takım sokma hakkını kaybetmiş durumda. Yani Türkiye şampiyonu, Devler Ligi’ne kalabilmek için elemeleri geçmek zorunda. Geçen sezon Trabzonspor, Avrupa’da play-off turunda Danimarka’nın Kopenhag takımına elenerek Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkını kaybetti. Gelecek sezonsa 5 yıllık ortalamaya göre yapılan sıralamaya göre Türkiye 19. sırada olduğu için Şampiyonlar Ligi elemelerine 1. turdan itibaren katılmak zorunda.  Türkiye için Şampiyonlar Ligi’ni kazanacak takım büyük önem taşıyor. Eğer bu sezon kupayı alan takım, yerel liginde Kupa 1 biletini alamazsa, Süper Lig’in şampiyonu turnuvaya 1. ön elemeden başlayacak.

Juventus yargı kararıyla 4 sıra yükseldi!Juventus yargı kararıyla 4 sıra yükseldi!

Milan ve Inter 5 ve 6. sıraya indi

Burada İtalya’da en yüksek spor mahkemesinin aldığı Juventus’un transferdeki usulsüzlükler nedeniyle yeniden yargılanması kararı işleri değiştirdi. Juventus 59 puanla üçüncü sıraya çıkarken Şampiyonlar Ligi’nde yarı final oynayacak Milan ve Inter’i 5 ve 6. sıraya düşürdü. Şu andaki sıralamaya göre Milan ve Inter’in şampiyonluğu Türkiye Süper Ligi’ni kazanan takım için 1. ön elemeden başlamak anlamına geliyor. Bu da ilk maçların 11/12 Temmuz tarihinde yapılması demek. Yarı finaldeki Manchester City – Real Madrid eşleşmesinde böyle bir tehlike yok. İki takım da şu an kendi ligilerinde ikinci durumdalar. Onların birinin kazanması durumunda Türkiye şampiyonu, turnuvaya 25/26Temmuz tarihlerinde yapılacak 2. ön elemeden başlayacak.

Basel devam ediyor, İsviçre Türkiye’nin ensesinde

Fenerbahçe, Başakşehir, Trabzonspor ve Sivasspor bu sezon Avrupa kupalarında başarılı bir performans sergileyerek Türkiye’yi 19. sıradan 32.100 puanla 12. sıraya taşıdı. Ancak hemen bir sıra altta yer alan İsviçre’nin Basel takımı, UEFA Konferans Ligi’nde Nice’i deplasmanda 2-1 yenerek yarı finale kalarak yoluna devam etti. İsviçre Basel’in atladığı turla 31.175 puana yükselerek Türkiye’ye biraz daha yaklaştı. Basel, yarı final ve final maçlarını kazanırsa İsviçre’nin Türkiye’yi geçerek 12. sıraya yükselme ihtimali bulunuyor.

Kupa beyi Sevilla, Manchester United'i evine gönderdiKupa beyi Sevilla, Manchester United’i evine gönderdi

2024/25 sezonu tehlikede

Türkiye sezon sonunda İsviçre’ye geçilmeyip şu andaki yerini koruduğu takdirde 5 takımla yer alacağı 2024/25 sezonunda şampiyon takım Şampiyonlar Ligi’ne play-off turundan itibaren turnuvaya katılacak. Lig ikincisi ise Şampiyonlar Ligi’ne 2. eleme turuna başlayacak. Ancak İsviçre Türkiye’yi geçerse Türkiye Kupası galibi Avrupa Ligi’ne play-off’u yerine 3. eleme turundan turnuvaya başlayacak. Lig üçüncüsü Avrupa Ligi yerine Konferans Ligi’ne gidecek.

West Ham United, Genk'i Konferans'tan çıkardıWest Ham United, Genk’i Konferans’tan çıkardı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.