Juventus da Avrupa Süper Ligi’nden ayrıldı

İtalya Serie A ekiplerinden Juventus, Avrupa Süper Ligi projesinden ayrıldığını açıkladı. Böylece projede yalnızca iki takım kaldı: Real Madrid ve Barcelona

Spor 14 Temmuz 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Juventus Süper Lig ısrarından vazgeçti.

Avrupa Süper Ligi pandemi döneminde Avrupa futbolunun gündemine bomba gibi düştü. Nisan 2021’de 12 kulüp bir araya geldi ve söz konusu yapıyı oluşturdu. Daha sonra aralarına 3 kulüp daha ekleyen proje 15 takımla yola çıktı.

Büyük tepkilerin ardından başta İngiliz kulüpleri olmak üzere birçok takım projeden çekildiğini açıkladı. Kurucu kulüplerden Barcelona, Real Madrid ve Juventus projenin devam etmesi gerektiğini savunarak destek olmaya devam ettiler. Ancak son dönemde başı UEFA’yla büyük belada olan, maaş ödemeleri ve transferlerdeki usulsüz para harcamaları nedeniyle ligde 10 puanı silinen ve Avrupa’dan men cezası alması gündemde olan Juventus da Avrupa Süper Ligi’nde çekilme kararı aldı.

Eski Juventus Başkanı Andre Agnelli'ye 16 ay hak mahrumiyetiEski Juventus Başkanı Andre Agnelli’ye 16 ay hak mahrumiyeti

Juve’nin organizasyon kurulduğu dönemde başında olan Andre Agnelli az önce belirtilen gerekçelerden hak mahrumiyeti cezaları almış ve bundan önce kulüpten istifa etmişti. Torino ekibinden yapılan açıklamada “”İkinci bir açıklamaya kadar Juventus, Avrupa Süper Ligi’nden çekildiğini duyuruyor. Juventus projeden ayrıldığı kurucu kulüpler Barcelona ve Real Madrid’in onayına sundu” sözlerine yer verildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.