Juventus’un satılma iddialarına holdingden yanıt geldi

İtalyan devi Juventus'un satılacağı iddialı ayyuka çıkarken, söz konusu haberlere yanıt yönetici holding Exor'dan geldi. Juventus satılmıyor.

Spor 12 Eylül 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Juventus'tan satılma iddialarına yalanlama.

Agnelli ailesinin yönetiminde olan ancak maaş ve bonservis bedellerinde manipülasyon yapıldığı gerekçesiyle başta Andre Agnelli olmak üzere yönetimindeki 11 kişiye çeşitli cezalar çıkan Juventus’un satılacağı haberleri yayıldı. Söz konusu haberin kaynağı İtalyan Il Giornale’ydi. Kaynakta yer alan bilgilere göre Exor isimli holdingin Juventus’un hisselerindeki düşüş, takımın değerindeki azalmayla beraber oyuncu maaşları ve bonservis bedellerini karşılayamadıkları gerekçesiyle kulübü satışa çıkardıkları belirtildi.

Kulüp söz konusu iddiaları yalanladı ve muhasebe defterlerindeki her şeyin endüstriye uygun ilerlediğini belirtti. Reuters’te yer alan habere göre mayıs ayında Agnelli’nin temsilcilerinin kulübün mali geleceği hakkında fikirlere açık hale geldiğini ve beş kişinin kendileriyle görüştüğü belirtilmişti. Exor, Juventus’a olan bağlılığının değişmediğini ve aksi yönündeki herhangi bir önerinin tamamen temelsiz olduğunu, yanıltıcı olduğunu ve yalnızca belirsizlik yaratmayı amaçladığını vurguladı.

Juventus'tan Kenan Yıldız'a yeni sözleşmeJuventus’tan Kenan Yıldız’a yeni sözleşme

Ayrıca İngiliz kaynaklı ajans Reuters’a gelen bilgilere göre kulübün muhasebe hesaplarındaki belirsizlik ve usulsüzlüklerin tamamen giderilmesi sonrası benzer bir adımın atılabileceği an itibarıyla söz konusu bir şeyin düşünülmediği belirtildi. Exor an itibarıyla kulüp haklarının yüzde 64’üne ve oy haklarının yüzde 78’ine sahip. Refinitiv’in verilerine göre kulübün piyasa değeri 800 milyon euro civarında. Il Giornale’deki habere göreyse Exor’un kulübü bu değerle beraber 1.5 milyar euro’ya satışa çıkarabileceği ifade edildi.

Juventus’un hesaplarına ilişkin yapılan soruşturma sonrası Serie A’da 10 puanının silinmesine ve 718 bin euro para cezasına çarptırılmasına karar verilmişti. Takım UEFA tarafından bu sezon Avrupa kupalarından menedilmişti. Juventus, son dört yılda hissedarlarından yaklaşık 700 milyon euro nakit çekti; bunun yaklaşık üçte ikisi, portföyünde şu anda para kazandırmayan tek büyük işletme olan Exor’dan geldi.

Juventus farklı başladıJuventus farklı başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.