Juventus’un zirve inadı… Geri döndüler

Juvantus ilk yarısını 1-0 yenik kapattığı maçta lig sonuncusu Salertina'ya 90+1'de bulduğu golle 2-1 yendi ve lider Inter'i takibini sürdürdü. Milan, deplasmanda Empoli'yi 3-0 mağlup etti. Serie A'da günün sonuçları...

Spor 8 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Samuel Iling Junior güzel bir vuruşla Juventus'a beraberliği getiren isim oldu.

İtalya Serie A’nın 19. haftasında zirve mücadelesi yapan Juventus, Salernitana’ya konuk oldu. 39. dakikada Giulio Maggiore ev sahibi takımı öne geçirdi. İlk yarı bu skorla bitti.

53’te Salernita’nın golünü atan Giulio Maggiore, çift sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. 65’te Juventuslu Samuel Iling Junior ceza alanı içinde topla buluştu. Güzel bir vuruşla takımına beraberliği getirdi.

10 kişi kalan rakibi karşısında baskısını arttıran Torino ekibi, 90+1’de Dusan Vlahovic’in harika kafa vuruşuyla üstünlüğü yakaladı. Milli futbolcu Kenan Yıldız, Juventus’ta maça ilk 11’de başladı ve 68 dakika sahada kaldı.

Serie A’da bol aksiyonlu sondan Inter galip çıktıSerie A’da bol aksiyonlu sondan Inter galip çıktı

Bu sonucun ardından üst üste üçüncü maçını kazanan Juventus 46 puana yükseldi ve 48 puanlı lider Inter’i takibini sürdürdü. İki maç sonra kaybeden Salernitana ise 12 puanda kaldı.

Milan yeni yıla iyi başladı

Milan, deplasmanda Empoli ile karşı karşıya geldi. Carlo Castellani Stadı’nda oynanan mücadeleyi Kırmızı-Siyahlılar 3-0 kazandı. Milan’a galibiyeti getiren golleri 11’de Ruben Loftus-Cheek, 31’de penaltıdan Olivier Giroud ve 88’de Chaka Traore kaydetti. Bu sonuçla Milan, puanını 39’a yükseltti. Galibiyet hasretini yedi maça çıkaran Empoli ise 13 puanda kaldı.

Gleison Bremer Juventus'la devam edecekGleison Bremer Juventus’la devam edecek

Serie A’da günün diğer maçlarında alınan sonuçlar şöyle…

Torino – Napoli 3-0

Udinese – Lazio 1-2

Roma – Atalanta 1-1

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.