Lazio, Napoli’yi oynamadan şampiyon ilan ettirmedi

Serie A’da hafta içi mesaisi birbirinden heyecanlı maçlara sahne oldu. Lazio, Napoli’nin şampiyonluğunu ilan etmesine müsaade etmezken Şampiyonlar Ligi potasında işler yine karıştı.

Spor 4 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Serie A'da Şampiyonlar Ligi potası karıştı

Serie A’da Napoli şampiyonluk için gün sayıyor. Ancak ilk ikiden itibaren ortalık karma karışık. Lazio, Şampiyonlar Ligi potasındaki yerini sağlamlaştırmak için evinde Sassuolo’yu yenmek zorundaydı. Felipe Anderson, 14. dakikada ev sahibini öne geçirdi. Roma ekibi 90+2’de Toma Basic’in golüyle rahatladı ve 3 puana uzandı. Lazio puanını 64’e çıkardı ve ikinci sıradaki yerini korudu. Lider Napoli, şampiyonluğunu ilan etmek için bu akşam 21.45’te oynayacağı Udinese maçında puan almak zorunda.

Üçüncü sıradaki Juventus ise evinde Lecce ile oynadı. 3 gollü maçta tüm goller ilk yarıda geldi. Leandro Paredes 15’te Juve’yi öne geçirdi. Assan Ceesay 37’de penaltıdan beraberliği sağladı. 40’ta Dusan Vlahovic takımını yeniden öne geçirdi. Juve 3 puanı aldı ve 63 puana yükselerek Lazio’yu takibine devam etti.

Atleti ikincilik koltuğunu şovla aldıAtleti ikincilik koltuğunu şovla aldı

Dördüncülük aşkına…

Şampiyonlar Ligi potasındaki son koltuk için kıyasıya mücadele vardı. Haftaya 57 puanla giren ekiplerden Inter, Verona’ya konuk oldu. İlk yarım saati sessiz geçen maçta Milano ekibi 6 dakikada işi bitirdi. 31’de Adolfo Gaich’in kendi kalesine attığı gole öne geçen Inter, 36’da Hakan Çalhanoğlu’nun enfes golü ve 37’de Edin Dzeko ile rahatladı. Lautaro Martinez 55’te 4. golü attı. Dzeko 61’de kendisinin 2 takımının 5. golünü kaydetti. Martinez 90+2’de tekrar sahneye çıktı ve sonucu belirledi. Inter puanını 60’a yükseltti.

Merih Demiral’ın formasını giydiği Atalanta, Spezia’yı ağırladı. Konuk ekip 18’de Emmanuel Gyasi ile öne geçti. Marten de Roon 32’de skora denge getirdi. 48’de Davide Zappacosta Atalanta’yı öne geçirdi. Luis Muriel 54’te farkı 2’ye çıkardı. Spezia 64’te Mehdi Bourabia ile farkı bire indirdi ancak Atalanta skoru korudu ve puanını 58’e yükselten galibiyeti aldı.

Şampiyonlar Ligi potası için bir diğer iddialı takım Milan Cremonese’yi ağırladı. Milan rakibinin kilidini uzun süre kıramadı. Cremonese 77’de yakaladığı kontra atakta David Okereke ile 1-0 öne geçti. Milan 90+3’te Junior Messias ile beraberliği sağladı ancak galibiyet golü gelmedi. Milan 58 puanda kaldı. Cremonese ise 21 puanla 17. sıranın 6 puan gerisinde yer aldı.

City liderliği Haaland’ın rekor gecesinde geri aldıCity liderliği Haaland’ın rekor gecesinde geri aldı

Deplasmanda Monza’yla karşılaşan Mourinho’nun Roma’sı 24’te Stephan El Shaarawy ile öne geçti. Monza 39’da Luca Caldirola ile beraberliği sağladı. Oyunu rakibine bırakıp kaptığı toplarla gol arayan Roma, bir türlü skor üretemedi. Zeki Çelik 90+5’te kırmızı gördü. Maç 1-1 bitti, Roma puanını 58’e yükseltebildi.

Böylelikle Şampiyonlar Ligi iddiası olan takımlardan Lazio ve Juventus kendini yukarı atarken Inter 60 puanla dördüncü sıraya yerleşti. 58’li puanlı takımlar ise Atalanta, Milan ve Roma olarak sıralandı.

Serie A’da günün diğer sonuçları:

Sampdoria – Torino 0-2

Salernitana – Fiorentina 3-3

Oynanmamış kabul edelim!Oynanmamış kabul edelim!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.