Kaan Ayhan: Orta sahada mutluyum

EURO 2024 Elemeleri kapsamında son grup maçında Galler’e konuk olacak ve öncesinde Almanya’yla hazırlık maçı oynayacak A Milli Takım’ın aday kadrosunda bulunan Galatasaraylı Kaan Ayhan açıklamalarda bulundu. Ayhan pozisyon olarak orta sahada görev almaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Spor 15 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Kaan Ayhan'dan yoğun fikstür ve milli ara değerlendirmesi.

Kaan Ayhan son haftaların formda ismi. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi yolculuğunda birçok kritik maçta Okan Buruk’un ilk 11’de şans verdiği oyuncu, Lucas Torreira’ya orta sahada eşlik ediyor. Deneyimli isim başarılı performansı sonrası Vincenzo Montella’nın teknik direktörlüğünü yaptığı A Milli Takım’dan davet aldı.

Kaan, 2023’ün son milli arasında EURO 2024 Elemeleri kapsamında Galler ve hazırlık maçında Almanya’yla oynanacak maçlarla ilgili “Galler maçını kazanmak için gideceğiz. 3 puanla dönmek istiyoruz. Bunun için hazırlanıp iyi bir performans sergileyeceğiz. Almanya maçları benim ve bazı arkadaşlarım için özel olabiliyor. Hocanın planlarını henüz net görmedik. Orada belki birkaç yeni oyuncuyu ya da daha az oynayan oyuncuları görebilriz. Hem Almanya hem de bizim için iyi bir test olacak.” dedi.

Icardi, Mersin’de Galatasaray formasıyla bir ilki yaşadıIcardi, Mersin’de Galatasaray formasıyla bir ilki yaşadı

“Maçtan maça gidiyoruz”

Son derece yoğun bir takvimle karşı karşıya olan Kaan Ayhan “Maçlar aralıksız devam ediyor. Maçtan maça gidiyoruz neredeyse. Buralarda oynamak için çalışıyoruz. Hepimiz bunu hedefledik. Şükrediyoruz. Şu anda çok iyi hissediyorum. Buraya iyi bir şekilde geldim. Yüzde yüzümü verebilirim. Umarım arkadaşlarım için de böyledir.” diye konuştu.

Kaan Münih deplasmanında Galatasaray taraftarının desteğini sonuna kadar hissettiklerini dile getirerek “Türk Milli Takımı’yla da bunu görmek istiyoruz. Son maçlarla birlikte yeni bir umut doğdu. Desteklerinin tam olacağını düşünüyorum. Çok güzel bir atmosfer oluşturup başarılı bir turnuva geçirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Galatasaray fırsat tepti... Son maça kaldıGalatasaray fırsat tepti… Son maça kaldı

“Orta sahaya alıştım”

Kaan sahada rahat ettiği pozisyon hakkında “Orta sahada gayet mutluyum. Kariyerim boyunca merkezde görev aldım. Sağ bek biliyorum çok konuşuluyor. Olursa elimizden geldiğince yardım etmeye çalışacağım. Son zamanlarda orada daha az oynadım. Dediğim gibi olduğum pozisyonda daha iyi olduğumu ve alıştığımı düşünüyorum. Gayet iyiyim.” açıklamasında bulundu.

Montella yorumu

Göreve gelişinin ardından Milli Takım’ın olumlu sonuçlar almasında etkisi olan İtalyan çalıştırıcı Vincenzo Montella hakkında Ayhan “Hocamız bizle tanışma sürecinin içerisinde. Bazı şeylere bizim, bazı şeylere hocamızın alışması gerek. Taktik anlamda bize çok yardımcı oldu. Bu da skora yansıdı. Futbolda teknik direktör için skordan daha önemlisi yok. İnşallah hocamızla daha iyi günlere gider ve daha iyi bir takım oluruz.” yorumunu yaptı.

Montella: Ayakları yere basarak büyük düşünmek lazımMontella: Ayakları yere basarak büyük düşünmek lazım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.