Galatasaray şeytanının bacağını kırmak için Alanyaspor karşısında

Galatatasaray, milli aradan sonra Süper Lig'e Alanyaspor karşılaşmasıyla dönüyor. Averajla ikinci durumda olan sarı kırmızılılar, son üç sezonda İstanbul'da yenemediği rakibi karşısıda hata yapmak istemiyor.

Spor 25 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Galatasaray'ın 10 maçlık galibiyet serisi Hatayspor deplasmanında bitti.

Galatasaray’ın Süper Lig’de ilk hafta Kayserispor’la berabere kaldıktan sonra yakaladığı 10 maçlık galibiyet serisi Hatay deplasmanında 2-1’lik yenilgiyle bitti. 31 puanla lider Fenerbahçe’nin averajla arkasında ikinci sırada yer alan sarı kırmızılılar milli aranın ardından lige kendi sahasında oynayacağı Alanyaspor karşılaşmasıyla dönüyor. Rams Park’ta saat 19.00’da başlayacak müsabakayı hakem Ali Şansalan yönetecek. Karşılaşma beIN Sports 1 kanalından canlı yayınlanacak.

Muslera ve Sanchez ceza sınırında

Galatasaray’da Fernando Muslera ile Davinson Sanchez, Alanyaspor karşılaşması öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Uruguaylı kaleci ile Kolombiyalı stoper, maçta kart görmesi durumunda 14. haftadaki Pendikspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

TFF ısrarlı: Galatasaray ve Fenerbahçe Arabistan yolcusuTFF ısrarlı: Galatasaray ve Fenerbahçe Arabistan yolcusu

Zaha golleriyle dikkat çekiyor, Icardi dört maçtır sessiz

Galatasaray’ın Süper Lig’de bulduğu son üç golü Fildişi Sahilli yıldız Wilfried Zaha ile buldu. Ligin 11. haftasında 2-1 kazanılan Kasımpaşa müsabakasında iki gole imza atan Zaha, 12. haftadaki Hatayspor maçında da takımının tek sayısını ağlara gönderdi. Sarı-kırmızılı formayla dokuz Süper Lig maçına çıkan Zaha, toplamda dört kez fileleri havalandırdı. Galatasaray’ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi, son dört resmi maçı boş geçti. Ligin ilk dokuz haftasında 10 kez fileleri havalandırarak sezona etkili bir giriş yapan Icardi, sonrasında oynanan Rizespor, Kasımpaşa ve Hatayspor mücadelelerinde gol sevinci yaşayamadı. Icardi, bu süreçte Bayern Münih ile yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi müsabakasını da boş geçti. Icardi, UEFA Şampiyonlar Ligi elemeleri ve grup aşamasındaki ilk yedi beş gol bulmuştu.

Galatasaray’ın evinde bileği bükülmüyor

Ligde taraftarı önündeki son yenilgisini geçen sezon iç sahada çıktığı ilk karşılaşma olan Giresunspor maçında yaşayan Galatasaray, sonrasındaki 22 maçı kaybetmedi. Galatasaray, söz konusu süreçte Seyrantepe’de çıktığı lig karşılaşmalarında 20 galibiyet, iki beraberlik aldı.

İlkin Aydın da Galatasaray da ağlıyorİlkin Aydın da Galatasaray da ağlıyor

Alanyaspor dört haftadır kaybediyor

Alanyaspor ise iki galibiyet, dört beraberlik ve altı yenilgiyle 10 puan topladı. Son dört lig maçında puan alamayan Akdeniz temsilcisi, 13. hafta öncesinde 17. sırada yer alıyor. Yeşil turunculular da eksik ya da cezalı futbolcu bulunmuyor.

Galatasaray ile Alanyaspor 15. randevuda

Galatasaray ile Alanyaspor, Süper Lig’de 15. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 14 lig maçında sarı-kırmızılılar 8, turuncu-yeşilliler ise üç galibiyet aldı, üç karşılaşma beraberlikle bitti. İki takım arasında 2016-2017 sezonunda başlayan rekabette sarı-kırmızılılar 8, turuncu-yeşilliler ise 3 kez kazandı. Üç müsabaka ise berabere sonuçlandı. Galatasaray’ın 31 golüne, Alanya ekibi 17 golle karşılık verdi.

Fenerbahçe ve Galatasaray aynı yollardan geçecekFenerbahçe ve Galatasaray aynı yollardan geçecek

Galatasaray son üç sezondur Alanya’yı yenemiyor

Cim Bom, Seyrantepe’deki yedi maçın dördünü kazanırken, iki karşılaşma ise Akdeniz ekibinin üstünlüğüyle sona erdi. Bir mücadelede ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. İstanbul’daki karşılaşmalarda Galatasaray 17 kez fileleri havalandırırken, Akdeniz temsilcisi altı gol atabildi. Son üç sezonda Alanyaspor, İstanbul’dan iki galibiyet, bir beraberlikle ayrıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.