İlkin Aydın da Galatasaray da ağlıyor

Başkan Yardımcısı Mehmet Cibara'nın 'Sponsorluk gelirlerini altı kat arttırdık. Hedefimiz ilk dört' dediği Galatasaray kadın voleybol takımı küme düşme korkusu yaşıyor. Aksaray'a otobüsle götürülen takımın yıldızı İlkin Aydın konusunda kriz var.

Spor 23 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
İlkin Aydın 3-0 kaybedilen maç sonrasında gözyaşlarını tutamadı.

Galatasaray’ın voleyboydan sorumlu yönetici başkan yardımcısı Mehmet Cibara, sezon öncesi umutluydu. “Kadınlarda ve erkeklerde CEV Challenge Kupası’nı kazanmak istiyoruz. Ligde kadınlarda ilk 4’ü zorlayacağız. Erkeklerde ise ilk 4 içinde yer alma şansımız daha fazla” diyen Cibara, kadınlarda sponsorlukları altı katına çıkardıklarını ve ekonomik olarak rahat olduklarını söylüyordu.

Galatasaray küme düşme bölgesinin hemen üstünde

Ancak bu sözler lafta kaldı. Sultanlar Ligi’nde dokuz hafta geride kaldıktan sonra sarı kırmızılılar topladıkları yedi puanla küme düşme bölgesinin bir basamak üstünde 12. durumda bulunuyor. Çukurova Voleybol, Galatasaray’la aynı puana sahip.

Galatasaray'da çöküş! Dibe yolculuk sürüyorGalatasaray’da çöküş! Dibe yolculuk sürüyor

İlkin Aydın Galatasaray resmi hesabına tepki gösterdi

Sadece ligde alınan sonuçlar değil Galatasaray kadın voleybol takımının yıldızı ve Avrupa Şampiyonu olan Filenin Sultanları kadrosunda sarı kırmızılıların kadrosunda bulunan tek isim İlkin Aydın konusunda da sorun bulunuyor. 23 yaşındaki sporcu, bu hafta başında Galatasaray’ın resmi X hesabından futbol, kadın basketbol ve erkek voleybol şubeleri takımlarının fotoğrafları bulunan ve ‘Günaydın’ denilen paylaşıma tepki gösterdi. İlkin, resmi hesabın paylaşımı alıntıladı, kadın voleybol takımının fotoğrafını ekledi ve ‘Günaydın’ yazdı.

Otobüs cezası mı? İlkin Aydın ağladı

İlkin Aydın’ın bu paylaşımından sonra hafta içi ilginç bir gelişme oldu. Mehmet Cibara’nın deyimiyle ‘ekonomik olarak iyi’ durumdaki kadın voleybolcular Aksaray’daki Kuzeyboru maçına otobüsle götürüldü. Yedi saatlik yolculuk sonrası maça çıkan Galatasaray 25-23, 25-20 ve 25-16’lık setlerle sahadan 3-0 yenik ayrıldı. Karşılaşmaya damga vuran görüntüyse yenilgiden sonra İlkin Aydın’ın gözyaşlarını tutamamasıydı. İddiaya göre takım onun paylaşımı yüzünden ceza olarak uçak yerine otobüse bindirilmişti.

İlkin Aydın'dan kulübü Galatasaray'a tepkiİlkin Aydın’dan kulübü Galatasaray’a tepki

İlkin Aydın vedaya mı hazırlanıyor?

İlkin Aydın’ın Galatasaray ile olan sözleşmesi sezon sonu bitiyor. Galatasaray’ın yaptığı sözleşme uzatma teklifine 23 yaşındaki sporcu olumlu yanıt vermedi. İddialı bir takımda yer almak ve başarı kazanmak isteyen İlkin Aydın, sarı kırmızılılarla yol ayrımına geldi.

Yeni transferler geliyor

Sezon öncesi Elif Su Eriçek, Fatma Beyaz, Duygu Düzceler, Yağmur Karaoğlu, Heather Gneiting, Kanami Tashiro, Danielle Cuttino Galatasaray’a imza atmıştı. Galatasaray’da voleyboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Mehmet Cibara, TaktikMania’ya yaptığı açıklamada “Kimse merak etmesin gerekli aksiyonlar alınacak. Durumun ciddiyetinin farkındayız. Transfer düşüncemiz var. Hocamız ve menajerimizin çalıştığı isimler yer alıyor. İki pozisyona takviye için öncelik veriliyor” dedi. Gelecek transferler Galatasaray’a ilaç olacak mı? İleride göreceğiz.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.